Uutiset

Autot

VDL virittää jälkimarkkinoinnin uudelle tasolle

Vahvan aseman Suomen bussimarkkinoilla saanut VDL Bus & Coach Finland kehittää jälkimarkkinapalvelunsa uudelle tasolle. Organisaatiota ja etenkin henkilöstöjohtamista vahvistaa autoalalla hyvin tunnettu ammattilainen Vesa Savela, joka aloitti korjaamo- ja varaosapäällikkönä tammikuun puolivälissä.

Autoinsinööri Savela (52) on tehnyt yli 20-vuotisen monipuolisen uran henkilöautoalalla jälkimarkkinoinnin ja myynnin  johtotehtävissä. Hän on toiminut suurten maahantuontiyritysten ja autoliikkeiden palveluksessa kehittämässä jälkimarkkinointia ja siihen liittyviä prosesseja sekä järjestelmiä.

Savelalla on kokemusta myös raskaamman kaluston puolelta. Hän on esimerkiksi laatinut koko henkilöstöä koskevan jälkimarkkinoinnin koulutusohjelman eräälle suurelle bussioperaattorille.

Kuluvalla vuosikymmenellä Savela on toiminut autoalan konsulttitehtävissä. VDL:lle Savela siirtyi MSX Internationalilta, joka on maailman suurin autoalan konsulttiyritys.

Kohti uutta teknologiaa

Useita vuosia VDL:n korjaamopäällikkönä toiminut ja vankasti tekniikan tunteva Jukka Kallio jatkaa yrityksen palveluksessa teknisissä kehitystehtävissä. Kallio kehittää VDL:n nykyisten korjaamojen toimintaa ja paneutuu ensi vaiheessa erityisesti korjaamoiden osaamisen ja toiminnan kehittämiseen sekä uusien palveluiden käyttöönottoon jälkimarkkinoilla.

Kallion vastuulla ovat myös moderniin tietotekniikkaan liittyvät korjaamotoimintaa palvelevat kehityshankkeet, joissa tullaan hyödyntämään esimerkiksi mobiiliteknologiaa.

Sähköbussien kysyntä kasvaa

Sähköinen liikenne eli E-mobility eri vaihtoehtoineen on nyt vahvasti esillä Euroopassa ja myös Suomessa. VDL on menestynyt erittäin hyvin myös sähköbussien markkinoilla. Esimerkiksi Hollannissa alkoi viime vuoden lopussa operoida lähes 100 VDL Citea Electric -sähköbussia, joista 43 nivelsähköbussia liikennöi Eindhovenin alueella.

– Olen tässä tilanteessa erittäin tyytyväinen, että saimme vahvistettua jälkimarkkinoinnin organisaatiotamme. Pystymme nyt jatkossa vastaamaan entistä paremmin toiminnan kehittämiseen ja asiakaspalveluun Suomessa. Pohjoismaiden sähköbussiliiketoiminnan kehitysnäkymät ovat positiiviset. Siksi on tärkeää, että VDL:llä on nyt entistä paremmat resurssit kaikilla osa-alueilla –  niin nykykaluston jälkimarkkinoilla kuin sähköbussiliiketoiminnan tukitoiminnoissakin, sanoo VDL Bus & Coach Finlandin jälkimarkkinoinnista ja sähköbusseista pohjoismaissa vastaava liiketoimintajohtaja Sami Ojamo.

Lue seuraavaksi