Uutiset

Autot

Varusteet ja ulkonäkö kerralla kuntoon – Mercedes-Benz X 250 d 4Matic A 5H Big Bull

Pick up -autojen markkinat ovat maassamme mukavassa vauhdissa ja asiakaskunnalla on valittavinaan runsaasti merkkejä sekä malleja.  Mercedes-Benzin tarjonta luokkaan on X-sarja, joka on nopeasti ottanut oman osuutensa myyntitilastoissa ja erityisesti X-sarjan voimaa uhkuva ulkonäkö on kerännyt kiitosta. X-sarjalainen on kuin luotu näyttävään varusteluun ja Veho onkin nyt tuonut markkinoille Big Bull -erikoisversion, jonka hankkimalla asiakas saa kerralla lähes kaikki suosituimmat ja näyttävimmät lisävarusteet kustannustehokkaaseen kokonaishintaan.

Suomessa pick up -auton hankinta perustuu useimmiten todelliseen tarpeeseen työ- tai vapaa-ajan käytössä. Oleellista on hyvä etenemiskyky vaativissakin olosuhteissa sekä riittävä henkilö- ja tavarakuljetuskapasiteetti. Viime vuosien aikana avolavoista on tullut salonkikelpoisempia ja niitä näkyy enemmän jo myös kaupunkiympäristössä. X-sarja on mainio yhdistelmä ajoneuvosta, jolla tarvittaessa pääsee perille vaikka aamulla metsäkoneen ääreen, mutta samana iltana sillä voi suorittaa vaikka kauppareissut tai lasten harrastuskuskaukset. Usein auto on myös yrityskäytössä, joten teippausten kautta X-sarjalainen on mainio liikkuva käyntikortti, jonka näyttävyyttä on helppo korostaa Big Bull -varustelun kautta.

Ulkonäköä ja turvallisuutta

Ohjaamo vastaa ominaisuuksiltaan Mercedes-Benzin henkilöautojen maailmaa. Kaikki tarvittava on loogisella paikalla ja istuimen sekä ohjauspyörän säädöt auttavat oikean ajoasennon löytämisessä.

Mercedes-Benzin maahantuojalla Veholla on tarkkaan seurattu suosituimpien lisävarusteiden määrää sekä tyyliä ja tiettyjen varusteiden suosio on noussut esille. Tästä heräsi ajatus rakentaa asiakkaalle valmis kokonaispaketti, jossa hulppea ulkonäkö yhdistyy turvallisuuteen sekä etenemiskykyyn.

Kylkiputket toimivat myös astinlautoina ja tuovat turvallisuutta liukkaissa olosuhteissa.

Big Bull -pakettiin kuuluvat hulppeat Trail Blade -renkaat ja alumiinivanteet, etusäleikön Rigid LED -lisävalot, katon Rigid-työvalopaneeli, lavakaari neljällä työvalolla sekä jämerät helmaputket. Asennettuna kokonaispaketin hinta on noin 9000 euroa, joka on kokonaisuuteen nähden kohtuullisen maltillinen tämän hintaluokan autoon. Huomionarvoista on kaikkien pakettiin kuuluvien varusteiden korkea laatu, jossa on panostettu ainoastaan X-sarjan tasoa vastaaviin tuotteisiin.

Kattava perusvarustelu

Kuormaus ja purkaminen sujuvat helposti tehokkaan työvaloarsenaalin avulla. Jämerä lavakaari tuo linjakasta tyylikyytä ulkonäköön.

Voimaa X 250 Big Bull -malliin tarjoaa moottorina toimiva 2.3-litrainen nelisylinterinen moottori, jossa tehoa on 190 hevosvoiman verran ja vääntöä löytyy 450 newtonia. Maastokäyttöön erikoistunut malli on luonnollisesti neliveto ja automaattivaihteinen. Jo vakiona X-sarja on hyvin kattavasti varusteltu ja mukaan kuuluvat esimerkiksi alamäkihidastin, kaista-avustin, liikennemerkkiavustin, rengaspainevahti, sekä Thermotronic-ilmastointiautomatiikka. Maasto-ominaisuuksia on kehitetty tehdaslisävarusteilla kuten taka-akselin tasauspyörästön lukolla sekä 20 millin alustan korotuksella. Käytettävyyttä puolestaan lisäävät Garmin-navigointi, lavan kovamuoviverhoilu, pysäköintipaketti 360 asteen kameralla sekä vetokoukku.

Sorateiden virtuoosi

X-sarjan viisipaikkaisuus on todellinen ominaisuus, sillä takapenkki tarjoaa kunnon tilat myös kolmelle aikuiselle vaikka pidemmillekin matkoille.

Maantiellä Big Bull on renkaidensa kautta hieman kulmikas, mutta kulkee kuitenkin kokoonsa nähden miellyttävästi. Parhaimmillaan Big Bull on sorateillä ja maasto-olosuhteissa eli paikoissa, joissa etenemiseen vaaditaan paljon sekä moottorilta että renkailta. Esimerkiksi urakoitsija pääsee tällä pelillä varmasti koneensa luo vaikeimmissakin olosuhteissa ja lava mahdollistaa vaikkapa polttoaineiden kuljetukset paikan päälle. Lavakaaren spottivalot puolestaan turvaavat kuorman käsittelyä ja valot toimivat mainiosti myös väliaikaisina työmaavaloina esimerkiksi asennustehtävissä.

Muutenkin Big Bull soveltuu loistavasti yrityspuolen käyttöön, sillä X-sarjalaisella voi yhdistää kovan työnteon huomiota herättävään ulkonäköön. Mikäpä antaisi yrityksestä parempaa kuvaa kuin vaikeisiin olosuhteisiin aikataulujen puitteissa saapuva täysin varusteltu tyylikäs ajoneuvo.

Mercedes-Benz X 250 d 4Matic 3,25/32 A 5H Power

Moottori OM699.30 DE22LA, EU 6 Gr.III  Teho 140 kW (190 hp) @ 3750 rpm  •  Vääntömomentti 450 Nm @ 1500-2500 rpm

Tämän auton tehdaslisävarusteet:

Tasauspyörästön lukko taka-akselilla  •  Valmius Garmin® MAP PILOT:lle  •  Garmin® MAP PILOT  •  Korotettu maavara  •  Sähkövalmius vetokoukulle  •  Pysäköintipaketti 360 asteen kameralla  •  Koristelista kojelaudassa, harjattu  •  Kattoverhoilu, musta  •  Kabaranmusta metalliväri

Muut lisävarusteet:

Lavan kovamuoviverhoilu, lavakaari, kylkiputket  •  Renkaat 33×12.5R17 Atturo Trailblade M/T M+S  •  Vanteet D66 Flatblack 9×17 •  Työvalot taakse, lisäpitkät, työvalo eteen  •  Kumimatot

Hinta vakiovarusteilla autoveroton alv24% 51 400,00 e

Valitut tehdaslisävarusteet yhteensä autoveroton alv24% 5 334,00 e

Suomessa asennetut lisävarusteet ei autoveroa 9 208,00 e

Arvioitu autovero (CO2 207 g/km) 30 825,77 e

Arvioitu kok.hinta yht. (sis.alv ja autovero) 96 803,77 e

Lue seuraavaksi