Uutiset
Valovoimaa lakeuksilta
Lapualla, valtateiden 16 ja 19 tuntumassa on Honkimetsän teollisuusalue. Yksi alueen yrityksistä on Silver Way Oy, joka on liikkuvan kaluston varaosia ja tarvikkeita erityisesti verkkokaupan kautta myyvä yritys. Jos yrityksen nimi tuntuu vieraalta, on verkkokaupan nettiosoite jussinmäki.net jo huomattavasti tutumpi.
Myymälä ja verkkokauppa
Silver Way:lla myynnissä olevien tuotteiden valikoima on huikaisevan laaja. Tarvikkeita, varusteita ja varaosia on myynnissä miltei kaikenlaisiin moottoriajoneuvoihin ja jopa veneisiin. Myös työkalut ja työasut kuuluvat valikoimiin. Myyntikanavana verkkokauppa on suuressa roolissa ja sen tukena on kivijalkamyymälä Lapualla. Myymälän valikoimissa ovat myös varaosat raskaaseen kalustoon. ”Etenkin raskaan kaluston varaosamyynti on parasta hoitaa puhelinmyyntinä tai niin, että asiakas tulee käymään myymälässä. Silloin voimme varmistaa, että asiakas saa juuri oikeanlaisen osan joskus useidenkin vaihtoehtojen joukosta”, kertoo Mikko Jussinmäki Silver Way Oy:stä.
Walonia
Silver Way:n laajan tuotevalikoiman tärkein ryhmä on ajoneuvojen valaisimet. Etenkin syksyn ja talven aikana työ- ja lisävalojen kauppa käy vilkkaana. ”Omana merkkinä on myynnissä Walonia sekä lisä- että työvaloina. Waloniat ovat Silver Way:n kriteerien mukaan suunniteltuja ja valmistettuja ja niille annetaan kahden vuoden takuu”, sanoo Jussinmäki. Jo lyhyessä ajassa selviää, että yrityksen myyjät palvelevat lähes katkottomasti asiakkaita puhelimitse. Tuotetiedolle ja asennusvihjeille on jatkuvasti tarvetta. Puhelinpalvelun ruuhkaa helpottaakseen Silver Way:n internet-sivuille osoitteeseen jussinmäki.net on kerätty runsaasti tietoa valaisimien valinnasta.
Lisävalovertailu 2015
Silver Way:n väki toteutti tänäkin syksynä oman lisävalovertailun. Siinä oli mukana 27 led-tekniikalla toteutettua lisäkaukovaloa. Lisäksi mukana oli kolme suosittua kaasupurkausvaloa ja yksi laadukas halogeenivalo. Vertailussa ei asetettu valaisimia paremmuusjärjestykseen vaan tarkoitus on antaa asiakkaalle mahdollisimman hyvä kuva eri valaisimien ominaisuuksista. ”Ei ole mitään yksiselitteistä vastausta siihen, mikä valaisimista on paras. Käyttäjien tarpeet ja mieltymykset ratkaisevat paremmuuden tapauskohtaisesti”, painottaa Mikko Jussinmäki.
Lisävalovertailu on osoitteessa jussinmaki.net ja siellä valitsemalla blogi-linkin pääsee tutustumaan vertailuun. Silver Way:n markkinoinnin ja verkkokaupan parissa työskentelevä Tuomas Pöllänen korostaa, että vertailun alussa oleva teksti kannattaa lukea ajatuksella läpi. ”Tekstissä muun muassa selvitetään mittausmenetelmät ja se, miten kameran ja ihmisen silmän tapa reagoida valoon poikkeavat toisistaan, ja miten se vaikuttaa kuviin”, Tuomas Pöllänen kertoo ja jatkaa: ”Uudistimme vertailun tuloksista kertovaa sivua niin, että kunkin kuvan kohdalta pääsee saman tien katsomaan tietoja kyseisestä valaisimesta.”
Valot tarpeen mukaan
Auton alkuperäisten valojen ominaisuudet vaikuttavat oleellisesti lisävalojen valintaan. Varsinkin henkilöautoissa kaukovalojen tehokkuudessa on suurta vaihtelua. Mikko Jussinmäen mielestä kehitys on kulkenut huonompaan suuntaan. ”Xenon-valojen tullessa markkinoille kaukovalo toteutettiin yksistään erillisellä halogeenivalolla tai sen ja bi-xenonin yhdistelmällä. Nykyisin tyypillisiä ovat pelkät bi-xenonit, joissa kauko- ja lähivalojen ero toteutetaan varjostinläppää liikuttamalla. Niiden teho ei ole aikaisemman veroinen”, Jussinmäki summaa. Onpa olemassa myös bi-halogeeni valaisimia, joille ei tyylipisteitä häneltä heru.
Lisävalojen valinnassa on hyvä miettiä myös olosuhteita, joissa autolla pääsääntöisesti ajetaan. Voidaanko hyödyntää pitkälle ulottuvaa kantamaa vai onko lähemmäs valoa tarjoava valaisin parempi?
Kookkaammissa ajoneuvoissa valojen sijoituspaikallakin on merkitystä siihen, mikä on optimaalisin valinta. Valaisin saattaa antaa hyvän valon alas asennettuna, mutta kuorma-auton katolle vietynä tulos vain heikkenee – tai päinvastoin.
Budjetti on tekijä, joka rajaa tai mahdollistaa valovalintoja. Halogeenivaloja saa jo muutamalla kympillä, mutta led-kaukovalojen hinta saattaa nousta useisiin satoihin euroihin. Pelkkien valojen lisäksi myös asennustarvikkeet ja asentaminen täytyy huomioida kustannuksia mietittäessä.
Suosittu asennuspalvelu
Lisävalojen asentaminen nykyautoon saattaa olla hyvinkin haasteellinen projekti, jossa itse valaisimen asentaminen on se helpoin tehtävä. Asiassa auttaa asennuspalvelu, jota Silver Way asiakkailleen tarjoaa. ”Asennuspalvelu on suosittu ja asiakkaita käy yllättävän kaukaakin. Ammattitaitoisen asentajan jäljiltä valot ovat siististi paikoillaan ja varmasti toimivat”, sanoo Mikko Jussinmäki.
Työvaloja jokaiseen tarpeeseen
Myös työvalot ovat kehittyneet viime vuosina voimakkaasti. Niiden oikeanlainen valinta on aivan yhtä haasteellista kuin lisävalojenkin. Erilaisissa tehtävissä vaaditaan työvalolta hyvinkin erilaisia ominaisuuksia. ”Työvalojen valintaa helpottamaan on tulossa vastaava vertailu kuin lisävaloille toteutettiin”, Tuomas Pöllänen kertoo. Valikoimissa oleva työvalojen määrä on todella mittava. Erilaisia vaihtoehtoja halogeeni-, xenon- ja led-työvaloista on kymmenittäin, joten jokaiseen tarpeeseen luulisi työvalon löytyvän.
Turvallisuusasia
Pimeänä vuodenaikana näkeminen ja näkyminen ovat liikenne- ja työturvallisuusasioita. Hyvät lisä- ja työvalot auttavat ehkäisemään tapaturmia ja aineellisia vahinkoja. Yleensä yksikin pimeydessä tapahtunut esinevahinko – henkilövahingoista puhumattakaan – maksaa enemmän kuin asianmukainen valaisin. Valojen hankinnassa tärkeää on ennalta miettiä, minkälaisia ominaisuuksia valoilta haluaa. Sen jälkeen Silver Way:n ammattitaitoiset myyjät osaavat suositella oikeaa ratkaisua.