Uutiset

Autot

Valeo Thermal Bus Systems -linja-autojen lämmitys- ja ilmastointijärjestelmiä edustaa Oy Kaha Ab

Monille suomalaisille linja-autoalan toimijoille lämmitys- ja ilmastointilaitemerkit Webasto ja Spheros ovat tunnettuja lisävarusteita. Webasto kuitenkin luopui linja-autotuotteistaan ja 2005 syntyi tuotemerkki Spheros. Viimeisin muutos tapahtui 2016 kun Spheros AG siirtyi ranskalaisen Valeo -konsernin omistukseen. Nykyinen Valeo Thermal Bus Systems -divisioona jatkaa omana itsenäisenä yksikkönään ja valmistaa globaalisti linja-autojen polttoainelämmittimiä ja ilmastointijärjestelmiä. 

Valeo Thermal Bus Systems

Linja-auton ilmastointi-, tuuletus- ja lämmitysjärjestelmiltä vaaditaan tänä päivänä erinomaista suorituskykyä ja tehokkuutta, joiden saavuttaminen vaatii alan teknistä osaamista sekä markkinatuntemusta. Valeo Thermal Bus Systems on keskittynyt toiminnassaan yksinomaan linja-autoihin, joten tuotteet ovat innovatiivisia ja suunniteltu vastaamaan nimenomaan linja-autojen tarpeita.

Valeo Thermal Bus Systems on ollut jo vuosia linja-autovalmistajien johtava kehitys- ja järjestelmäkumppani. Valeon tavoitteena on suunnitella innovatiivisia ratkaisuja ja keskittyä CO²-päästöjen vähentämiseen tekemättä kompromisseja ajoneuvon suorituskyvystä.

Kaha Oy tiivistää yhteistyötään Valeo Thermal Bus Systems -divisioonan Suomen maahantuojana sekä tarjoaa valikoimissaan kaikki valmistajan laitteet, varaosat ja koulutuspalvelut. Kyseiset tuotteet löytyvät Kahan autoluettelo.fi -verkkoluettelosta Kuorma- ja linja-autot -osion alta. 

Valeo

Valeo on autoteollisuuden toimittaja, joka toimii kaikkien autovalmistajien kumppanina maailmanlaajuisesti. Teknologiayrityksenä Valeo kehittää innovatiivisia tuotteita ja järjestelmiä, jotka edistävät hiilidioksidipäästöjen vähentämistä ja autonomisen ajamisen kehittämistä.

Vuonna 2015 konsernin liikevaihto oli 14,5 miljardia euroa ja se investoi yli 10% alkuperäisestä laitteistomyynnistä tutkimukseen ja kehitykseen. Valeolla on 134 tehdasta, 17 tutkimuskeskusta, 35 kehittämiskeskusta ja 15 jakelualustaa, ja se työllistää 82 800 henkilöä 30 maassa eri puolilla maailmaa.

Valeo on listattu Pariisin pörssissä ja kuuluu CAC 40 -indeksiin.

Lisätietoja Valeo-konsernista ja sen toiminnasta on osoitteessa www.valeo.com ja www.valeo-thermalbus.com.

Lue seuraavaksi