Uutiset

Autot

Vaihtoehto vaneroinnille

Pakettiauton tavaratila saa lähes poikkeuksetta seiniensä suojaksi vanerisen verhoilun, jonka tehtävänä on peltiseinän suojaaminen kolhuilta yhdessä melutason alentamisen kanssa. Ajoneuvovarusteiden parissa työskentelevä Inx Systems Oy on kehittänyt tavaratilan verhoilemiseen ABS-muovista valmistettuja elementtejä, joiden avulla voidaan verhoilla myös kolhuille alttiit pyöränkotelot.

”Olemme valmistaneet muovisia pyöräkotelosuojia, lokasuojia ja aurinkolippoja jo useiden vuosien ajan”, valottaa Jyri Paavola johtamansa yrityksen taustoja. Muoviset pyöränkotelonsuojat ovat löytäneet oman käyttäjäkuntansa muun muassa nopeatahtisessa pakettijakelussa, missä kuormaukset ja purkaukset seuraavat toisiaan.

Muovituotteiden parissa työskentelevässä yrityksessä päätettiin laajentaa tuotevalikoimaa myös pakettiautojen seinäverhoiluihin. Paavolan mukaan uv-suojauksella varustettu ABS-muovi soveltuu ominaisuuksiensa ansiosta erinomaisesti myös pakettiautojen tavaratilan verhoilumateriaaliksi.

”ABS on helposti puhdistettavana erittäin hygieeninen ja sen iskusitkeys on perinteisiä ratkaisuja parempi”, painottaa Paavola edustamansa tuotteen etuja. Muovirakenne ei myöskään ime itseensä kosteutta, joten paino säilyy alhaisena kaikissa olosuhteissa.

Suomen talvi aiheuttaa käytettäville materiaaleille omat haasteensa, mutta Paavolan mukana ABS-muovi säilyttää kaikki ominaisuutensa aina 40 pakkasasteeseen saakka.

”Materiaali ja rakenne kestävät yhtä lailla niin suomalaisen kesän kuin talvenkin”, lupaa Paavola hankintahinnaltaan vaneroinnin kanssa yhtäläisestä rakenteesta.

Inx Systemsin valmistamia kotelosuojia ja tavaratilanverhoilupaketteja myyvät ja asentavat useat pakettiautojen varustajat, joskin hankinnan voi Paavolan mukaan tehdä myös suoraan valmistajan kautta.

Ari Perttilä

Lue seuraavaksi