Uutiset

Autot

Vaahtopesu on nopea ja hellävarainen tapa puhdistaa auto

Kevät- ja kesäkautena autoilijat kiinnittävät merkittävästi enemmän huomiota ajokkinsa puhtauteen ja kaunis, aurinkoinen keli houkuttelee autonpesuhommiin. Yksi tämän hetken kuumimmista autonpesutrendeistä on vaahtopesu, jossa vaahtoava pesuaine levitetään auton pintaan painepesuriin liitettävän Foam Lance -vaahdottimen avulla. Puhdasta tulee, jopa täysin autoon koskematta!

Helppo ja hellävarainen vaahtopesu

Vaahtopesun ideana on irrottaa lika tehokkaasti ja hellävaraisesti hitaasti valuvan vaahdon mukana, ilman kosketusta autoon. Vaahto toimii erinomaisesti etenkin auton esipesussa, sillä lika liukenee ja valuu vaahdon mukana pois.

Perinteiseen, pelkällä vedellä suoritettuun huuhteluun verrattuna vaahtopesu on huomattavasti tehokkaampaa, sillä nopea huuhtelu irrottaa vain osan liasta. Vaahdottamisen pesuteho perustuu nimenomaan vaikutusaikaan; kuohkea vaahto vaikuttaa pidempään maalipinnalla ja irrottaa likaa tehokkaasti, mutta hellävaraisesti.

Kunnollinen esipesu on erittäin tärkeä osa autonhoitoa, sillä se huuhtoo suuren osan liasta pois ja siten minimoi auton naarmuuntumisen käsinpesuvaiheessa. Selkeästi likaista maalipintaa ei tulisi missään nimessä hangata pesukintaalla tai sienellä, sillä pesuvälineen ja maalipinnan väliin jäävä hiekka ja muu lika aiheuttaa takuuvarmasti naarmuuntumista.

Kun vaahtopesu toteutetaan laadukkaalla pesuaineella tarpeeksi usein, riittää se yksinään myös auton ylläpitopesuksi. Vaahdottaminen on erittäin nopeaa, vaivatonta ja siistiä – ja ennen kaikkea hauskaa hommaa, mikä madaltaa merkittävästi kynnystä autonpesuun ryhtymiseen.

Kuohkea vaahto ja puhdas lopputulos Sonax Xtreme Vaahtoshampoolla

Loistava pesuaine käytettäväksi vaahdottimeen on tämän kevään uutuustuote: Sonax Xtreme Vaahtoshampoo. Shampoo tuottaa erittäin kuohkean vaahdon, joka pysyy ajoneuvon pinnalla pitkään ja irrottaa likaa tehokkaasti, mutta hellävaraisesti. Sonax Xtreme Vaahtoshampoossa on erittäin miellyttävä, metsämarjan tuoksu ja shampoo on vahaturvallinen, eli pH neutraali.

Kuohkeimman vaahdon saat käyttämällä Sonax Xtreme Vaahtoshampoon kaverina Foam Lance -vaahdotinta, mutta shampoo soveltuu myös erinomaisesti käsikäyttöiselle vaahdottimelle ja käsinpesuun.

Näin suoritat auton vaahtopesun

  1. Täytä vesi vaahdottimen pulloon ja annostele Sonax Xtreme Vaahtoshampoota ohjeen mukaan. Kiinnitä pullo vaahdotinlaitteeseen.
  2. Kiinnitä vaahdotin painepesurin suihkuputken tilalle.
  3. Säädä vaahdon paksuus sopivaksi; mitä takertuvampi vaahto, sen parempi. Liian laiha tai paksu vaahto valuu maahan liian nopeasti.
  4. Levitä vaahto tasaisesti. Aloita auton alaosista. Useamman vaahtokerroksen lisääminen ei paranna pesutehoa, sillä liika vaahto nopeuttaa vaahdon valumista.
  5. Anna vaikuttaa mahdollisimman pitkään. Älä anna vaahdon kuitenkaan kuivua maalipintaan.
  6. Huuhtele auto huolellisesti painepesurilla.

LUE MYÖS: Cool Top Trail -kattoilmastointilaitteet matkailuautoihin

Lue seuraavaksi