Uutiset

Autot

Uusi välityskeskus tilatakseille ja pikkubusseille

Suomen Pikkubussiliitto avasi tilataksien ja pikkubussien tilausvälityskeskuksen. Keskuksen kautta voidaan reaaliajassa tilata tilataksi tai pikkubussi suoraan kuljettajalta. Uusi keskus mahdollistaa sen, että tilataksia tai pikkubussia ei välttämättä tarvitse tilata etukäteen. Tilataksin tai pikkubussin voi maksutta tilata internetin kautta www.pikkubussitilaus.std.fi. Tällä hetkellä välityspalvelu on käytössä Uudenmaan alueella. Vuoden 2016 aikana keskuksen toiminta laajenee vaiheittain valtakunnalliseksi. Avausvaiheessa keskukseen liittyneitä autoja on lähes 400 ja määrä kasvaa jatkuvasti.

”Jäsenyritystemme asiakkailta saatujen palautteiden perusteella isojen autojen saatavuudelle on selkeää kysyntää ja haluamme vastata osaltamme asiakkaiden tarpeisiin. Isoille autoille on kysyntää esimerkiksi lentokenttäkuljetuksissa, joissa matkatavarat vievät paljon tilaa”, perustelee Pikkubussiliiton hallituksen puheenjohtaja Jari Kujala uuden tilausvälityskeskuksen tarvetta. ”Taksia tilaavien asiakkaiden ei tarvitse enää huolehtia siitä saavatko he tilataksin vai tul­­­eeko pari normaalia taksia tilataksin sijaan. Tämä tulee myös asiakkaan lompakolle halvemmaksi”, jatkaa Kujala.

Tilatakseja ja pikkubusseja voi tilata maksutta Pikkubussiliiton internetsivujen kautta www.pikkubussitilaus.std.fi sekä puhelimitse numerosta 0200 300 200 (puhelu maksaa 1,49snt/min + pvm).

Pikkubussiliitto hakee uusia jäseniä

Henkilökuljetusalalla pikkubusseilla ei ole ennen ollut omaa tilausvälityskeskusta kuten esimerkiksi taksitoiminnassa on. Pikkubussiyrittäjiä on yhteensä noin 1 300 ja toimialalla on autoja yhteensä lähes 5000. Takseja on Suomessa 10 500 ja taksiyrittäjiä 9 500. Takseista noin 3 000 on tilatakseja.

”Uudella tilausvälityskeskuksella halutaan myös vastata kuljetusyrittäjien toiveeseen saada huojennusta mittaviin ja jatkuvasti paisuviin kyydinvälityksen ja niitä tukevien laitteistojen kuukausimaksuihin. Kynnys liittymiseen on haluttu tehdä mahdollisimman matalaksi, jotta viimeinkin saadaan toimiva vaihtoehto nykysysteemille ja kuljetusyrittäjien hinnoittelu aisoihin. Autojen käyttöaste on saatava nousemaan merkittävästi korkeammalle tasolle”, kertoo Pikkubussiliiton hallituksen puheenjohtaja Jari Kujala.

Suomen Pikkubussiliitto hakee nyt aktiivisesti uusia kuljetusyrittäjäjäseniä tilataksien ja pikkubussien tilausvälityskeskukseen. Pikkubussiliiton jäsenille liittyminen on maksutonta Kuljetusyrittäjät voivat liittyä Pikkubussiliiton jäseneksi Pikkubussiliiton verkkosivuilla www.pikkubussiliitto.fi/liity-jaseneksi.

Lue seuraavaksi