Uutiset

Autot

Uusi Transit-mallisto antoi vauhtia Ford-myynnille

Ford Transit mallisto

Ford kertoo Euroopan myynnin ja markkinaosuuden kasvaneen vuonna 2014 vahvan uusien henkilö- ja hyötyajoneuvojen kysynnän ansiosta. Ford-ajoneuvoja myytiin yhteensä 1,16 miljoonaa kappaletta Euroopan 20 maata kattavalla markkina-alueella, 7,3 prosenttia enemmän kuin edellisenä vuonna. Fordin markkinaosuus kasvoi 0,2 prosenttiyksikköä 8,0 prosenttiin, mikä on korkein Fordin saavuttama markkinaosuus sitten vuoden 2011. Ford oli siten Euroopan toiseksi myydyin automerkki.

Fordin hyötyajoneuvojen myynti kasvoi 21 prosenttia vuodesta 2013, kun niitä kävi kaupaksi 227 000 kappaletta. Kasvun sai aikaan täysin uudistunut ja laajentunut Transit-mallisto. Fordin markkinaosuus hyötyajoneuvoissa kasvoi 1,4 prosenttiyksikköä 11,4 prosenttiin, mikä on korkein markkinaosuus sitten vuoden 1997. Transit-tuoteperhe, johon kuuluvat Transit, Transit Custom, Transit Connect ja Transit Courier, saavutti korkeimman myyntinsä sitten vuoden 2008.

Transit-tuoteperhe pääosassa Suomessa

Suomen autokaupassa päästiin viime vuonna vain maltilliseen kasvuun, sillä henkilöautoja ensirekisteröitiin 2,7 prosenttia ja hyötyajoneuvoja 2,1 prosenttia edellisvuotta enemmän. Ford oli viidenneksi myydyin henkilöautomerkki 7,0 prosentin markkinaosuudella. Hyötyajoneuvoissa Ford oli markkinakakkonen 25,0 prosentin markkinaosuudella.

”Suosituimpien Ford-mallien, uuden Focuksen ja Mondeon, lanseeraus ajoittui loppuvuoteen. Erityisesti Mondeo on herättänyt suurta kiinnostusta ja niitä tilattiin hyvin ennakkoon”, kertoo Oy Ford Ab:n toimitusjohtaja Hannu Pärssinen. ”Fordille viime vuosi oli fantastinen hyötyajoneuvojen osalta, kiitos uudistuneen Transit-tuoteperheen. Olimme kahtena kuukautena Suomen myydyin hyötyajoneuvomerkki”, jatkaa Pärssinen, jonka mukaan vuodenvaihteessa näemme täysin uuden Ranger-malliston.

Lue seuraavaksi