Uutiset

Autot

Uusi Transit Connect ennakkoesittelyssä

Täysin uusi Transit Connect on ennakkoesittelyssä Kuljetus 2013 -näyttelyssä. Tyylikäs Connect on saatavana lyhyellä (L1) ja pitkällä (L2) akselivälillä. Näitä vastaavat tavaratilan tilavuudet ovat 3,0  ja 3,7 kuutiometriä ja maksimi kantavuus on jopa noin 900 kg.

Uusi Connect kuluttaa jopa 30 prosenttia vähemmän polttoainetta kuin edeltäjänsä. Käyttökustannukset ovat myös alhaisemmat, kun huoltoväliä on pidennetty.

Autossa on ensimmäisenä luokassaan Active City Stop
-törmäyksenestojärjestelmä, rengaspaineen seurantajärjestelmä ja Ford SYNC hätäaputoimin-                 nolla. Toimitukset alkavat vuoden 2014 alussa.

Läpilastattava väliseinä ja taitettava matkustajan istuin mahdollistavat jopa 3,0 (L1) ja 3,4 (L2) metriä pitkien esineiden kuljettamisen.

Muunneltavalle matkustajan istuimelle mahtuu kaksi matkustajaa.

Fordin hyötyajoneuvomalliston uudistuminen alkoi vuoden 2012 puolella ja malliston viimeiset mallit saadaan markkinoille vuonna 2014. Mallisto sisältää neljä täysin uutta Transit-ajoneuvoa, Rangerin ja Fiesta Vanin.

Ranger on ensimmäinen avolava-auto maailmassa, joka on saanut Euro NCAP:n törmäystesteissä täydet viisi tähteä. Auto oli tasaisen vahva niin aikuisten, lasten kuin jalankulkijoiden turvallisuudessa. Se sai 89 prosenttia pisteistä kokonaisturvallisuudesta, mikä on paras avolava-autolla koskaan saavutettu tulos ja yksi korkeimmista tuloksista kaikissa autoluokissa. Lisäksi Ranger sai kaikkien aikojen korkeimmat pisteet jalankulkijaturvallisuudesta (81 %).

Ranger valittiin viime vuoden lopulla Vuoden 2013 Kansainväliseksi Avolava-autoksi.

Vuoden pakettiautoksi valittu tonniluokan pakettiauto Transit Custom on jo myynnissä ympäri Eurooppaa. Transit Customiin on saatavana Fordin kehittämiä teknologioita. Kahdelle teknologialle, kaistavahdille ja SYNCin hätäaputoiminnolle, on myönnetty Euro NCAP:n Advanced-tunnustus ensimmäisenä tässä luokassa.

Transit Custom -mallistoon on tulossa myös uusi, tilava, korkeakattoinen malli. Ajoneuvon tavaratila on 370 mm korkeampi, joten sen korkeus lattiasta kattoon on 1,78 metriä. Korkeakattoinen malli on saatavana sekä lyhyen (L1) että pitkän (L2) akselivälin malliin. Jälkimmäisen tavaratilan tilavuus on 8,3 m3. Kokonaispainot ja moottorimallisto ovat samat kuin normaalikorkuisella mallilla. Korkeamman katon saa Van- tai Kombi-korimalliin.  Korkeakattoisien mallien toimitukset aloitetaan tämän vuoden lopussa.

Viime vuonna markkinoille tullut Tourneo Custom on erityisen tilava ja monipuolinen auto jopa yhdeksälle matkustajalle ja heidän matkatavaroilleen. Tourneo Custom on jo myynnissä Euroopassa.

Auton sisätiloissa on käytetty erittäin korkealaatuisia materiaaleja. Se on saatavana joko 8- tai 9-paikkaisena. Kahden taaimmaisen penkkirivin istuimet voidaan taittaa eri asetelmiin tai poistaa riveittäin tai kokonaan – tarjolla on 30 erilaista istuinasetelmaa.

Auto on saatavana kahdella eri koripituudella, 4,97 tai 5,34 metrisenä. Pidemmässä mallissa on lisätila matkatavaroille kolmannen penkkirivin takana. Kaikissa malleissa on kaksoissivuliukuovet vakiona ja suuri takaluukun ovi.

Katso video Kuljetus 2013-messuilta Jyväskylästä.

Lue seuraavaksi