Uutiset

Autot

Uusi Subaru Forester e-Boxer Euro NCAP -törmäystestissä

Subaru sai Euro NCAP -törmäystestistä täydet viisi tähteä kahdeksannen kerran peräkkäin. Viimeisin viiden tähden Subaru-malli on uusi Forester e-Boxer, joka saavutti muun muassa luokkansa kaikkien aikojen korkeimman arvosanan lapsimatkustajien suojasta.

Uusi Subaru Forester e-Boxer on saavuttanut korkeimman arvosanan Euroopassa, Aasiassa ja Yhdysvalloissa suoritetuissa törmäystesteissä.

Subarun tavoitteena on rakentaa maailman turvallisimmat autot. Viime vuoden Euro NCAP -testissä Subaru XV ja Impreza valittiin luokkiensa turvallisimmiksi ja nyt tuo sama tavoite saavuttiin uudella Forester e-Boxerilla.

Subarun visio on, että yksikään matkustaja ei saa menettää Subarussa henkeään tai loukkaantua vakavasti. Visio ei koske vain kuljettajia ja matkustajia, vaan myös jalankulkijoita, pyöräilijöitä ja muita suojaamattomia tienkäyttäjiä.

Uusi Subaru Forester e-Boxer kirjasi Euro NCAP -testin jokaisesta arvostelukriteeristä huippupisteet. Lisäksi Forester e-Boxer saavutti kaikkien aikojen korkeimman arvosanan lapsimatkustajien suojasta (91 %) ja loistavan 97 prosenttia aikuismatkustajan suojasta.

Subarun kehittämä uusi vääntöjäykkä SGP -perusrakenne sekä palkittu EyeSight -järjestelmä ovat takeita Subaru-mallien korkealle turvallisuudelle. Kun markkinoilla saatavilla olevia automaattisia jarrutusjärjestelmiä testattiin Vuoden Auto -koeajojen aikana, Subaru Forester e-Boxer oli ainoa auto, jonka järjestelmä pystyi itsenäisesti jarruttamaan ilman kuljettajan keskeytystä vielä 85 km/h nopeudesta.

Euro NCAP:n myöntämän viiden tähden lisäksi uusi Forester e-Boxer on nyt saavuttanut korkeimman arvosanan kaikissa turvallisuustesteissä ympäri maailmaa. Japanin NCAP- sekä amerikkalaisissa törmäystesteissä malli on saavuttanut korkeimman arvosanan Top Safety Pick Yhdysvalloissa ja Grand Prix -palkinnon Japanissa.

Lue myös: Taksamittarin hyväksyntä oleellista

Lue seuraavaksi