Uutiset

Autot

Uusi rengasvalmistaja aloittaa Suomessa

Kontio Renkaat Oy on uusi suomalainen renkaiden valmistaja, jonka kotipaikka on Nokialla. Yhtiön ensimmäinen tuote on jo koeajovaiheessa. Markkinoille uutuusrengas tulee loppukesästä 2016.

”Tuotannon alkuvaiheessa Kontio Renkaat käyttää yhteistyökumppaneita valmistuksessa. Kun myyntivolyymit kasvavat, tavoitteena on oma tehdas Suomessa. Tuotteet ovat teknologisesti huippulaadukkaita, joten niiden valmistus on mahdollista kotimaassa. Tarkoituksena on tulevaisuudessa pitää valmistus Suomessa, ei viedä sitä pois, kuten nykyään on niin usein tapana”, kertoo Kontio Renkaiden toimitusjohtaja Jukka Heiskanen.

Kontio Renkaiden ensimmäiset tuotteet on suunnattu niche-markkinoille. Yhtiö valmistaa renkaita, joita ei tällä hetkellä tuoteta Euroopassa. Kontio Renkaat suunnittelee itse tuotteensa, mutta käyttää tarvittaessa myös alan parhaita suunnitteluyhtiöitä. Renkaat valmistetaan teknologialtaan kehittyneimmissä tehtaissa.

Tulevina vuosina Kontio Renkaiden tavoitteena on tuoda markkinoille Suomessa suunniteltu nastarengas kotimaisilla nastoilla.

Kontio Renkaat Oy on sopinut jakelusta Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa kouvolalaisen vannetukku.fi Oy:n kanssa. Kontio Renkaat käy parhaillaan neuvotteluja jakelusopimuksista Euroopassa sekä Amerikassa.

Lue seuraavaksi