Uutiset

Autot

Uusi Peugeot 5008 SUV

Peugeot-malliston uusin SUV, Peugeot 5008 tuli Suomessa myyntiin syyskuun alussa. Kyse on täysin uudesta 5008:sta ja edeltäjään verrattuna vain mallimerkintä on pysynyt samana. Dynaaminen ja laatua henkivä muotoilu kätkee sisälleen hämmästyttävän monipuolisen auton. 5-7 -paikkainen uusi Peugeot 5008 on ensimmäinen SUV, joka tarjoaa muunneltavuutta samaan tapaan kuin parhaat tila-autot. Uusi Peugeot 5008 SUV on varustettu tunnustusta saaneen Peugeot i-Cockpit® -ohjaamon viimeisimmällä versiolla, modulaarisella, turvallisuutta ja vähäpäästöisyyttä edistävällä EMP2-pohjarakenteella sekä erilaisilla mukavuutta ja turvallisuutta parantavilla vakio- ja lisävarusteilla. Voimanlähteinä toimivat tehokkaat ja energiataloudelliset PureTech 130 – sekä BlueHDi 120, 150 ja 180-moottorit. Myös e-THP 165 moottori kuuluu mallistoon automaattivaihteistolla varustettuna. Varustetasoja on neljö: Access, Active, Allure ja GT. Vakiovarusteena Peugeot 5008 SUV -mallistossa on viisi istuinta. Jo Access –varustetaso pitää sisällään runsaan määrän lisävarusteita kuten vakionopeudensäätimen nopeudenrajoittimella.

C-segmentin kasvavat SUV-markkinat

C-segmentin markkinat ovat kehittyneet voimakkaasti vuoden 2009 jälkeen, jolloin esiteltiin ensimmäisen sukupolven Peugeot 5008. Tämän päivän kuluttajien odotuksiin vastaava SUV-korimalli on moninkertaistanut tarjontansa lähes kaikissa kokoluokissa näiden vuosien välissä. Muutamassa vuodessa SUV:sta on tullut kolmanneksi myydyin korimalli Euroopassa. Ainoastaan B- ja C-segmentin sedan-korimallien myynti on ylittänyt SUV:ien myyntilukemat Euroopan laajuisesti tarkasteltuna.

Peugeot esitteli Euroopan markkinoille vuonna 2016 kolme uutta SUV-mallia: ensimmäisenä uudistuneen Peugeot 2008 SUV:n maaliskuussa 2016. Toukokuussa esittelyvuorossa oli hämmästyttävä, uusi Peugeot 3008 SUV, joka valittiin myös Vuoden Autoksi 2017.  Nyt myyntiin saapuva, uusi Peugeot 5008 SUV esiteltiin Pariisin autonäyttelyssä lokakuussa 2016.

Monipuolinen uusi Peugeot 5008 SUV

Uusi Peugeot 5008 SUV on auto, jolla on kaikki edellytykset nousta kokoluokkansa ykköseksi. Se tarjoaa kuljettajalle sekä matkustajille uudenlaisia ajoelämyksiä sekä älykkäitä ja monipuolisia toimintoja.

Kompakti ohjauspyörä, 8” suuruinen kosketusnäyttö sijoitettuna tabletin tapaan kojetauluun, ainutlaatuinen 12.3” suuruinen korkearesoluutioinen digitaalinen heijastusnäyttö laadukkaine grafiikkoineen, tyylikkäine animaatioineen ja runsaine yksilöintivaihtoehtoineen maksimoivat kuljettajan ajonautinnon. Kosketusnäyttö tuo kuljettajan silmien korkeudelle kaiken hänen tarvitsemansa informaation, jolloin katsetta ei juuri tarvitse nostaa ajotiestä. Näytön alapuolella on seitsemän keinunäppäintä, joista on yksinkertainen säätää tärkeimpiä mukavuus- ja turvallisuusominaisuuksia kuten radio, ilmastointi, navigointi, auton asetukset, puhelin, eri sovellukset ja varoitusvalot. Matkustusviihtyvyyttä tuovat sisätilojen tyylikkyys ja korkea laatu. Myös automaattivaihteiston sähköinen impulssiohjaus on nykyaikaa samoin kuin tyylikkäät sisätilat laadukkaine materiaalivalintoineen.

Sisä- ja tavaratiloiltaan reilusti kookkaampi ja entistä käytännöllisempi

Uuden Peugeot 5008:n 2,84 m akseliväli tekee autosta C-segmentin väljimmän SUV:n. Tehokkaan modulaarisen EMP2-perusrakenteen ansiosta uuden 5008 SUV:n akseliväli on 16,5 cm pidempi kuin Peugeot 3008 SUV:n. Eron väljyydessä huomaavat vakaasta ajosta nauttivan kuljettajan lisäksi erityisesti toisen istuinrivin matkustajat, sillä matkustajilla on 60 mm enemmän polvitilaa kuin aiemmin. Auton kokonaispituus (4,64 m) säilyy edelleen hallittuna, sillä uusi Peugeot 5008 SUV on 11 cm pidempi kuin alkuperäinen 5008. Lisäpituus on käytetty hyväksi kokonaisuudessaan sisätilojen miellyttävässä väljyydessä.

Uusi Peugeot 5008 on enemmän kuin pelkkä SUV. Siinä on monia, innovatiivisia ominaisuuksia:

  • kolme erillistä, samankokoista, taittuvaa ja kiskoilla liikuteltavaa istuinta toisella istuinrivillä ja poikkeuksellinen jalkatila jokaiselle tasaisen lattian ansiosta
  • kaksi kevyttä, erillistä, taittuvaa ja irrotettavaa istuinta kolmannella istuinrivillä (lisävaruste) ja täysi katonkorkeus myös kolmannen penkkirivin yllä

Mitä erityistä on Peugeot 5008 SUV:n kolmessa erillisessä toisen rivin istuimessa?

  • Kaikki istuimet ovat saman levyisiä tarjoten yhtä hyvän mukavuustason jokaiselle kolmelle matkustajalle
  • Istuinten liikkuminen kiskoilla mahdollistaa matkustamo- ja matkatavaratilojen muuntelemisen tarpeen mukaan. Polvitila on optimaalinen.
  • Istuinten kaltevuutta voidaan säätää viiteen eri asentoon
  • Kaikissa istuimissa on säädettävät pääntuet, jotka voidaan painaa alas silloin, kuin istuimet eivät ole käytössä, jotta näkyvyys taakse olisi paras mahdollinen
  • Istuimet on helppo taittaa sekä ulkoa että tavaratilasta käsin, jolloin matkustamon lattiasta saadaan täysin tasainen
  • Kaikissa istuimissa on 3-pisteen Isofix-kiinnikkeet

Uuteen Peugeot 5008 SUV:iin on tarjolla lisävarusteena kolmas rivi, jossa on kaksi tavaratilan lattian alle taitettavissa olevaa lisäistuinta. Käynti kolmannelle istuinriville on vaivatonta, sillä toisen rivin reunimmaiset istuimet taittuvat yhdellä käden liikkeellä helpottaen kulkua taakse. Myös takaovet ovat saaneet lisää pituutta kulun helpottamiseksi. Lisäistuimet on helppo irrottaa kevyen painonsa (< 11 kg) ja helpon mekanisminsa ansiosta. Jokaista kolmannelta riviltä irrotettua istuinta kohti saadaan VDA 210 litraa enemmän tilaa käyttöön.

Poikkeuksellinen suuri ja  muunneltava tavaratila

Peugeot 5008 SUV:n tavaratila onkin suurin kokoluokassaan; suurimmillaan se on kooltaan 780 dm3 VDA 210 (eli 1060 l vedellä mitattuna) silloin, kun auto on varustettu istuimilla viidelle hengelle. Tilaa uudessa Peugeot 5008:ssa on 100 dm3 enemmän kuin edeltäjässään. Kuormauskynnys on erittäin alhainen (676 mm) helpottaen lastaamista ja jopa 3,20 metrin pituisten tavaroiden kuljettaminen on mahdollista silloin, kun etumatkustajan istuin taitetaan alas vaakaan.

Monipuolisuus, ajettavuus, muotoilu, varusteet, teknologia, korkealuokkaiset materiaalit ja huolitellut matkustamon yksityiskohdat erottavat uuden Peugeot 5008 SUV:n markkinoilla olevista kilpailijoistaan ja se suorastaan kutsuu istumaan ja nauttimaan matkanteosta. Peugeot 5008 SUV sopii muunneltavien kuljetusmahdollisuuksien ansiosta erityisen hyvin myös silloin, kun tarve on kuljettaa suuria esiteinä, kuten liikunta-avusteita, ammatti- tai harrastusvälineitä.

5008 SUV:n vaikuttava muotoilu 

Uusi Peugeot 5008 on aidosti SUV. Konepelti on pitkä ja lähes vaakatasoon asennettu ja vyötärölinja korotettu. Muotoilu uhkuu voimaa ja jokainen muotojen linjanveto on tasapainoinen. Uusi Peugeot 5008 SUV on oman kokoluokkansa autoksi harvinaisen harmoninen ja tyylikäs.

Uuden Peugeot 5008 SUV:n lisäpituus (+ 19 cm kokonaispituus ja +16,5 cm akseliväli) ja ennallaan säilynyt korkeus (korkeus 1,64 m kattokaiteet mukaan lukien) tekee autosta erittäin sulavalinjaisen ja dynaamisen. Korotettu vyötärölinja sekä kattoa ja ikkunoita kiertävät kromikoristeet lisäävät ripauksen urheilullisuutta uuteen Peugeot5008 SUV:hen korostaen auton tyylikästä ilmettä sekä korkeaa laatua.

Auton kylkiä kiertävät suojapalkit, isokokoiset pyörät ja profiloidut kattokaiteet – ne kaikki on tuotu korostamaan viimeisteltyä olemusta.

Muotoilultaan 5008 SUV on huippumoderni, jopa futuristinen. Suurikokoinen avattava panoraamakatto (lisävaruste) tuo matkustamoon valoa. Kromikoristeinen leveä jäähdyttäjän säleikkö ja Leijona-logo tuovat voimaa auton etuosaan. Halogeenivalot luovat kissamaisen ilmeen, joka korostuu entisestään Full LED-ajovalojen avulla. (vakio-tai lisävaruste version mukaan). 5008 SUV on todellinen, aito Peugeot. Ja aito SUV.

Takaosan muotoilu henkii voimaa ja turvallisuutta. Kirkas musta koristelista on sijoitettu ilmanohjaimen alle samaan tapaan kuin muissa uusissa Peugeot SUV –malleissa. PEUGEOT-logo on sijoitettu keskelle koristelistaa yhdistäen kolmen leijonankynnen raapaisua muistuttavat opaalin punaiset LED-takavalot kokonaisuuteen. Auton takapään muotoilu leveine takaluukkuineen ja mataline kuormauskynnyksineen korostavat tavaratilan suuruutta.

Uusi 5008 SUV on upeasti muotoiltu auto, joka mittasuhteittensa ansiosta vaikuttaa vähemmän massiiviselta ja matalammalta kuin kilpailijansa. Katsoo autoa sitten mistä kulmasta hyvänsä, uusi Peugeot 5008 SUV henkii korkeaa laatua ja korkeatasoista viimeistelyä. Sen monet hienot yksityiskohdat viestivät omalta osaltaan tyylikkyyttä ja hyvää makua, kuten kromikoristeet eri puolilla autoa ja kaksivärinen korinväri.

Uusi Peugeot 5008 SUV kutsuu ylelliseen matkantekoon, se on varustettu huippuluokan äänieristyksellä ja lukuisilla mukavuutta parantavilla ominaisuuksilla kuten kehoa syleilevillä etuistuimilla, kuljettajan istuimen hieromatoiminnolla*, valoa ja avaruutta matkustamoon tuovalla isokokoisella, avattavalla panoraamakatolla* sekä induktiolla toimivalla älypuhelimen langattomalla latauspisteellä* keskikonsolissa.

Ainutlaatuinen ja helppokäyttöinen Peugeot i-Cockpit® tuo muunneltavat ajo-ominaisuudet

Uusi Peugeot i-Cockpit® on viimeistellympi, kehittyneempi ja intuitiivisempi ja antaa mahdollisuudet muokata autosta jokaiselle kuljettajalle omanlaisensa niin ajo-ominaisuusilta kuin matkustamon tunnelmalta.  

Peugeot 5008 SUV toteuttaa kahta erilaista ohjausmaailmaa: ‘Boost’ energiseen ja dynaamiseen ajamiseen ja ‘Relax’ keveämpään menoon. Molemmat maailmat voidaan tarkasti mukauttaa omiin mieltymyksiin sopivaksi siten, että ne vahvistavat ajamisen nautintoa sekä kuljettajalle kuin matkustajalle.

Peugeot 5008 SUV tarjoaa laajan valikoiman ajoa helpottavia ja turvallisuutta parantavia toimintoja sekä vakio- että lisävarusteena, jotka kaikki voidaan kuljettajan toiveiden mukaan aktivoida tai poistaa käytöstä.

Päivitetty Grip Control -järjestelmä tuo optimoidun luistoneston viiteen ennalta ohjelmoituun tilanteeseen, joista valitaan sopivin keskikonsolin ohjaimella: (normaali, lumi, kura, hiekka ja ESP pois).

Alamäkiavustin (HADC) on uutena toimintona auttaa turvallisesti alas jyrkissä mäissä. Se aktivoituu alle 30 km/h ajonopeudessa, kun jyrkkyys on yli 5 %. Vauhti pysyy erittäin alhaisena ja antaa kuljettajalle mahdollisuuden keskittyä ohjaukseen.

Adaptiivinen vakionopeudensäädin jarrutuksella on vakiona kaikissa uusissa Peugeot 5008 SUV:issa. Järjestelmä varoittaa, kun autolla on riski törmätä toiseen ajoneuvoon tai esimerkiksi jalankulkijaan. Jos järjestelmä tunnistaa edessä olevan liikkuvan tai kiinteän esteen ja kuljettaja ei itse reagoi tähän, automaattinen jarrutusjärjestelmä hiljentää vauhtia tai pysäyttää auton kuljettajan puolesta.

Aktiivinen kaistavahti tunnistaa kameroiden avulla kaistaviivat ja jos auto tarkoituksettomasti lähtee ylittämään viivan. Varoitusmerkki ja –ääni ilmoittavat kuljettajalle kaistaviivan ylityksestä silloin, kun vilkku ei ole käytössä. Aktiivinen kaistavahti myös pyrkii ohjaamaan auton takaisin kaistalle, mutta turvallisuussyistä kuljettaja pysyy vakaalla ohjauksella pakottamaan auton kaistaviivan yli.

Driver attention warning system tarkkailee kuljettajan vireystilaa ja hälyttää, kun ajonopeus on pysynyt pitkään muuttumattomana ja riskinä on kuljettajan huomion herpaantuminen.  

Kaikissa malleissa mukana oleva nopeusrajoituksen tunnistus lukee tuulilasissa olevan kameran avulla nopeusrajoitukset sekä alueen päättymisen ja ilmoittaa voimassaolevan rajoituksen kuljettajalle modifioitavassa näytössä. Järjestelmä lukee rajoituksia lisäksi myös auton navigointijärjestelmästä toiminnon tukena.

Uuden Peugeot 5008:n Aktiivinen kuolleen kulman valvonta kertoo peilin varoitusvalon avulla kuljettajalle, jos toinen ajoneuvo on sijoittunut auton kuolleen kulman kohdalle vähentäen yhteentörmäyksen riskiä.  

180° kuvaavat pysäköintikamerat ovat sijoitettu sekä auton takapuskuriin että etusäleikköön. Yhdessä nämä luovat PEUGEOT 5008:n näytölle reaaliaikaisen 360° ilmakuvan auton ympäristöstä.

Pysäköinninavustaja laskee automaattisesti pysäköintiin riittävän tilan ja toiminto auttaa kuljettajaa pysäköinnissä ohjaamalla auton oikeassa kulmassa vapaaseen tilaan. Kuljettaja säätelee auton nopeutta sekä vaihteita. Pysäköinnin avustajaa voidaan käyttää sekä tasku- kuin rinnakkaisparkkeeraamiseen ja yhdessä 360° kuvaavien kameroiden kanssa auttaa pysäköimään myös pieniin väleihin.

I-Cockpit® varustettuna Amplify –lisävarusteella mahdollistaa muokkaamaan auton tunnelmaa eri aisteille.  Viisi eri hierontaohjelmaa tekevät ajamisesta rentouttavan ja kolme tarkoin suunniteltua tuoksuvaihtoehtoa saavat auton tuoksumaan oman mieltymyksen tai mielialan mukaan.  Amplify –lisävaruste tulee vakiona GT Line ja GT –versioissa.

Lisäksi uutuutena Peugeot 3008 ja 5008 SUV:iin on mahdollista hankkia tehdasasenteinen FOCAL® hi-fi järjestelmä. (lisävaruste)

Uuden PEUGEOT 5008 SUV hinnat ja varustetasot

Uuden Peugeot 5008 SUV:n hinta edullisimmalla Access-varustetasolla BlueHDi 100:n hinta on autoveroineen 26.590 euroa (arvioitu kokonaishinta, autoveroton hinta 22.726 euroa). Lisävarusteena saatavat kolmannen rivin kaksi istuinta maksavat 996,22 euroa (arvioitu kokonaishinta, autoveroton hinta 850 euroa). Vakiovarusteina Access-tasossa on mm. kaukosäätöinen keskuslukitus, sähkösäätöiset sivupeilit, ilmastointi, sähkötoiminen seisontajarru, kuljettajan istuimen korkeussäätö, vakionopeudensäädin, ajotietokone, törmäysvaroitin, kuljettajan vireystilan valvonta, 8” suomenkielinen kosketusnäyttö, nahkapäällysteinen ohjauspyörä ja kaistavahti. Peugeot 5008 SUV -malliston edullisin bensiinimoottoriversio Access PureTech 130 maksaa autoveroineen 27.390 euroa (arvioitu kokonaishinta, autoveroton hinta 22.782 euroa). 

Active-varustetason edullisin versio, PureTech 130 -bensiinimoottorilla varustettu 5008 SUV maksaa veroineen 29.790 euroa (arvioitu kokonaishinta, autoveroton hinta 24.917 euroa). Siinä on vakiona Access-varusteiden lisäksi mm. sadetunnistin, pysäköintitutka takana, automaatti-ilmastointi, 17 ” kevytmetallivanteet ja sähköisesti auton kylkiä vasten taittuvat ulkosivupeilit, etusumuvalot ja alumiiniset kattokaiteet. 5008 Active BlueHDi 120 maksaa veroineen 31.190 euroa (arvioitu kokonaishinta, autoveroton hinta 26.740 euroa).  Automaattivaihteisto nostaa hintaa 2.200 eurolla.

Erinomaisesti varustellun Allure-tason edullisin versio, 5008 SUV PureTech 130:n hinta veroineen on 32.190 euroa (arvioitu kokonaishinta, autoveroton hintaa 26.921 euroa). Allure-varustetasossa on aiemmin mainittujen varusteiden lisäksi vakiona mm. 18” tai 19” kevytmetallivanteet moottoriversiosta riippuen, aktiivinen kaistavahti, High beam -mukautuvat ajovalot, LED-ajovalot, staattiset kaarrevalot, aktiivinen kuolleen kulman valvonta, Mirror Screen, pysäköintitutka edessä, kuljettajan istuimen ristiselän tuki ja taittuva matkustajan istuin.

Ylellisimmässä ja tehokkaimmassa Peugeot 5008 SUV-versiossa, GT BlueHDi 180:ssa on vakiona automaattivaihteisto sekä aiemmin mainittujen varusteiden lisäksi Black Diamond-katto, alcantara/nahkaistuimet, älyavain, sähkötoiminen takaluukku jalkapyyhkäisyavauksella, navigointi ja peruutuskamera.

Lue seuraavaksi