Uutiset

Autot

Uusi Land Rover Defender saavutti 1,2 miljoonan testikilometrin merkkipaalun

Virstanpylväs ylitettiin maailmanlaajuisena Land Rover –päivänä kun uusi Land Rover valmistautuu tekemään ainutlaatuisen Tusk Trust –kokeen.

Maailman Land Rover -päivän kunniaksi Land Rover on ilmoittanut suunnitelmistaan, jossa uuden Defender mallin kenttäkokeiden viimeistellään yhteistyössä luonnonsuojeluorganisaation Tusk Trustin kanssa Keniassa.

Ainutlaatuisen naamioinnin omaava Defender-prototyyppi kokee Borana Conservancy’n elämää osana Land Roverin 15-vuotista kumppanuutta Tusk Trustin –järjestön kanssa.

Prototyyppi vetää raskaita kuormia, kulkee jokien läpi ja kuljettaa tarvikkeita anteeksiantamatonta maastoa pitkin 14 000 hehtaarin reservaatissa.

Kun uusi Defender saa debyyttinsä myöhemmin tänä vuonna, se on läpäissyt yli 45 000 yksilöllistä testiä joissakin maan äärimmäisimmissä paikoissa. Land Roverin insinöörit ovat ottaneet testialustan autiomaahan 50 asteen lämpöön, arktisen alueen 40 asteen kylmyyteen sekä Coloradossa sijaitsevien Rocky Mountainsin 10 000 jalan (3048 metrin) korkeuteen varmistaakseen, että uusi Defender ottaa askeleensa, jopa seikkailunhaluisimmille asiakkailleen.

Jaguar Land Roverin johtoryhmän insinööri Nick Rogers sanoi: ”Laajan simulaatio- ja rig-testien lisäksi olemme ajaneet uutta Defenderiä 1,2 miljoonaa kilometriä kaikissa maastoissa ja äärimmäisissä ilmastoissa varmistaakseen, että se on kovin ja kykenevin, jonka Land Rover on koskaan tehnyt. Uskomaton tilaisuus kokeilla sitä kenttäolosuhteissa, operaatiot Kenian Borana Conservancy -hankkeessa Tuskin kanssa antavat insinööreillemme mahdollisuuden tarkistaa, että saavutamme tämän tavoitteen, kun siirrymme kehitysohjelmamme viimeiseen vaiheeseen. ”

Saksassa Nürburgringillä on hiottu ajodynamiikkaa ja kaiken tyyppisten maastojen valtakirjat testattiin Eastnorissa, Yhdistyneen kuningaskunnan mutaisilla teillä, Utahin kalliot Moabin poluilla ja Dubain hiekkadyyneillä. Uusi nelivetomalli lupaa ennennäkemätöntä kyvykkyyttä ja uuden tason mukavuuden ja ajettavuuden Defender mallistoon.

Uusi Defender on suunniteltu ja kehitetty Iso-Britanniassa Gaydonissa, jossa sijaitsee Land Roverin maailmanluokan design-, suunnittelu- ja testauskeskus. Defender malliston maailmanlaajuisen tuotannon uusi koti on Land Roverin äskettäin avattu uusin tuotantolaitos Nitrassa Slovakiassa.

Land Rover on ollut Tusk Trustin luonnonsuojelualan hyväntekeväisyysjärjestön virallinen kumppani jo 15 vuoden ajan, ja se mahdollistaa pääsyn eräisiin maailman syrjäisimpiin paikkoihin. Uutinen testien aloittamisesta ajoittuu Maailman Land Rover –päivään (World Land Rover Day), jota juhlitaan joka vuosi 30. huhtikuuta  perustuen alkuperäisen Land Roverin ensi-iltaan Amsterdamin autonäyttelyssä tänä päivänä vuonna 1948.

LUE MYÖS: Uusi Range Rover Evoque sai viisi tähteä viidestä

Lue seuraavaksi