Uutiset

Autot

Uusi Isuzu D-MAX 3500 -sarja – nelivedon vetovoimaa

Isuzu on tuonut markkinoille pick-up -mallistoon huippuluokan vetokyvyn, sillä uuden Isuzu D-MAX 3500-sarjan vetokyky on kasvanut 3000 kilosta 3500 kiloon. Kasvaneen vetokyvyn ansiosta uudella Isuzulla voi kuljettaa 3,5 tonnin lavetilla esimerkiksi pieniä kuormaimia ja muita työkoneitä sekä isompia tavaraeriä rakennustyömaille.

Uudistuneesta Isuzu D-MAX 3500-sarjasta on saatavana kaksi eri korimallia; Space Cab ja Double Cab. Double Cab -mallia saa kaksipaikkaisena pakettiautona tai viisipaikkaisena henkilöautona. Isuzu D-MAX on ainoa pick-up, jonka on suunnitellut ja valmistanut yli 90 vuotta hyötyajoneuvojen valmistukseen erikoistunut autonvalmistaja.

Koeajamamme Space Cab -ohjaamolla olevan D-MAX 3500 -mallin monikäyttöisyyttä lisäävät kaappariovet, jotka helpottavat etuistuimien takana olevan lämpimän ja lukittavan säilytystilan hyödyntämistä. Myös Isuzun ohjaamoon nouseminen on helppoa isojen ovien ja reilunkokoisten tartuntakahvojen ansiosta.

Isuzun ohjaamo on tilava ja hiljainen. Kaikki hallintalaitteet ovat käden ulottuvilla. Koeajoautossa oli auravarustus, jonka joystick näkyy kuvassa keskellä vaihteenvalitsimen takana. Joystickin edessä on puolestaan vetotavan sähköinen valitsin.

Isuzun vetokykyä ja -ominaisuuksia testasimme Sariksen PXL2027 -lavettiperävaunulla, jonka kokonaispaino on 2700 kg ja kantavuus 2045 kg. Kuljetimme lavetilla 1500 kg:n painoista pienkuormainta sekä 1800 kg:n painoista rakennuslevynippua. Lähes 2,5 tonnin painoinen perävaunu tuli Isuzun perässä mukavasti ja tasaisesti, toki sen huomasi, että jotain siellä perässä on. Auton voima sekä vääntö tuntuivat riittäviltä ja automaattivaihteistokin toimi mukavasti kuorman kanssa.

Vetopainon kasvamisen ansiosta Isuzulla pystyy kuljettamaan lähes neljä tonnia tavaraa eikä yhdistelmän kuljettamiseen tarvita kuin pikku E-kortti. Tosiasioita Isuzun maasto-ominaisuuksista kertovat; maavara, joka on LX-mallissa 225 mm ja LS-mallissa 235 mm sekä kohtaamiskulma 30°, jättökulma 22° ja sivukallistuskulma 49°.

Miika Nyrö

Lue seuraavaksi