Uutiset

Autot

Uusi Fuso Canter on taloudellisempi, käytännöllisempi ja mukavampi mm. Duonic-kaksoiskytkinvaihteiston ansiosta

Raskaammat mallit ovat nyt varustettu elektronisella ajonhallinnalla (ESP:llä). Uudelleenmuotoiltu ohjaamo antaa hyvän ulkonäön lisäksi kuljettajalle paremmat työskentely-olosuhteet. Toimitukset ovat nyt alkaneet Portugalin Tramagalin tehtailta myös Suomeen.

Duonic: Täysin automaattinen kaksoiskytkinvaihteisto ensimmäistä kertaa myös kuorma-autossa.

Uusi Duonic kaksoiskytkinvaihteisto on uuden Fuson merkittävin tekninen uudistus. Se on ensimmäinen kuorma-auto maailmassa, joka hyödyntää tätä tekniikkaa. Tässä suorakytkentävaihteistossa yhdistyvät automaattivaihteiston helppokäyttöisyys ja käsivalintaisen vaihteiston taloudellisuus.

Duonic kaksoiskytkinvaihteisto perustuu mekaaniseen kuusivaihteiseen käsivalintaiseen vaihteistoon, jossa on kaksi hydraulista uivaa kytkintä sähköisellä ohjauksella. Huoltovapaat kytkinlevyt on liitetty vaihteiston laakerointiin. Ensimmäinen kytkin huolehtii ykkös-, kolmos- ja viitosvaihteen kytkennästä. Toinen kytkin vastaa sitten parillisista vaihteista. Kaksois-kytkinvaihteiston etuna on nopeat ja tehokkaat vaihtotapahtumat, koska seuraava tarvittava vaihde on aina kytkettynä jo valmiiksi odottamaan edellisen vaihteen irtoamista toiselta kytkimeltä.

Perinteiseen momentinmuuntimella varustettuun automaattivaihteistoon verrattuna kaksoiskytkinvaihteisto mahdollistaa miellyttävämmän vaihtotapahtuman ja moottorin vääntö on myös tehokkaammin hyödynnettävissä, koska tehoa taas hukataan yhtä vähän kuin käsi-valintaisessa vaihteistossa. Vaihteita voi myös vaihtaa tavanomaisen käsivalintaisen vaihteiston tapaan kojelaudan kytkimestä.

Testiajoissa kaksoiskytkinvaihteisto selvisi yhtä taloudellisesti kuin käsivalintaisella vaihteistolla ajettaessa, ja Duonic – vaihteisto osoittautui kokemattoman kuljettajan käsissä tavanomaista vaihteistoa taloudellisemmaksi. Vaihteiston välitykset on välitetty käytännöllisiksi, jotta paras vääntö on käytettävissä kaikilla vaihteilla ja kaikissa nopeuksissa. Suurin, kuudes vaihdekin on käyttökelpoinen pienemmissäkin nopeuksissa.

Uusi tyylikäs muotoilu ja onnistuneet ohjaamon tilaratkaisut

Erittäin käytännöllinen suunnittelukonsepti, jossa ohjaamo sijoitetaan moottorin päälle, on tuonut kuljettajalle kaksivärisen sopusuhtaisen ohjaamon. Sisustusmateriaalit ovat korkealaatuisia ja laatuvaikutelma onkin selkeä. Moottorin päällä oleva ohjaamo antaa sisälle lisää tilaa ja näin myös ohjaamon läpi kulkeminen on helpompaa.

Enemmän mallivaihtoehtoja ja kasvanut kantavuus

Uuden mallin myötä Canterin mallivalikoimaa on säädetty nykyaikaisten vaatimusten tasolle. Kokonaispainoltaan 3,5, 6,0 ja 7,5 tonnia painoluokan autoina uusi Canter kattaa kaikki tärkeät kevytkuorma-auto segmentit. Kuusitonninen malli 110 kW moottorilla korvaa entisen 5,5 tonnisen mallin. Malliston uusin lisäys on 3,5 tonnin versio 110 kW moottorilla. 3,5 tonnisen mallin saa myös Comfort ohjaamolla(C) ja 129 kilowattisella moottorilla varustettuna. Comfort ohjaamo on1995 mmleveä, kun vakio-ohjaamo (S) on1695 mmleveä.

Esittelykiertue

Suomen esittelykiertue Veho Hyötyajoneuvojen toimipisteissä suurimmissa kaupungeissa oheisen aikataulun mukaan:

  • Vantaa           19.-20.3.2012
  • Oulu              23.3.2012
  • Lieto              28.3.2012
  • Tampere       30.-31.3.2012

Mukana kierroksella on 7,5 t Canter-malleja umpikorilla ja avolavalla varustettuna sekä 3S13 avolavapakettiautoversio.

Lue seuraavaksi