Uutiset

Autot

Uusi Ford Ranger Thunder – dramaattista tyyliä ja huikea varustetaso

• Dramaattisen uuden Ford Ranger Thunderin ainutlaatuiset kontrastiväriset ulko- ja sisätilat tarjoavat rohkeaa ja erottuvaa muotoilua käytännöllisyydestä tinkimättä.
• Mallissa on vakiona tehokas 2.0 Ford EcoBlue -kaksoisturbodieselmoottori, 10-vaihteinen automaattivaihteisto, nelivetojärjestelmä ja Double Cab -ohjaamo.
• Eurooppaan toimitetaan 4500 kappaleen erä Ranger Thunder -malleja, ja auto on nyt tilattavissa. Autot saapuvat Eurooppaan loppukesällä 2020.

Eurooppaan tulee myyntiin yhteensä 4.500 Ranger Thunderia. Malli tuo Vuoden 2020 kansainväliseksi pick-upiksi valitun Rangerin mallistoon ainutlaatuista sisä- ja ulkotilojen muotoilua sekä suosittuja käytännöllisiä varusteita vakioksi. Autossa on SUV-tyyppistä tyylikkyyttä ja mukavuutta yhdistettynä mahtavaan kanto- ja vetokykyyn.

Ranger Thunderissa on Fordin 2.0 EcoBlue -kaksoisturbodieselmoottori, jossa on tehoa 213 hevosvoimaa ja vääntöä 500 Nm. Mallissa on vakiovarusteena Fordin 10-vaihteinen automaattivaihteisto, joka takaa pehmeät vaihteenvaihdot ja vaivattoman suorituskyvyn sekä tiellä että maastossa.

Erittäin suosittuun Ranger Wilktrak -malliin pohjautuvassa Ranger Thunderissa yhdistyvät huippuvarustelu ja optimoitu tavarankuljetuskyky sekä vahva nelivetoauton suorituskyky.

“Uusi Ranger Thunder tarjoaa särmikkäämpää ulkonäköä asiakkaille, jotka eivät pelkää tulevansa huomatuiksi ja sillä on selvästi oma luonne sekä maantiellä että maastossa,” sanoo Hans Schep, General Manager, Commercial Vehicles, Ford of Europe. “Tämä suorituskykyinen, mukava ja tyylikäs lisä Euroopan myydyimpään pick-up-mallistoon on yhtä vahva ja monikäyttöinen kuin karismaattinenkin.”

Vahva ja yksilöllinen muotoilu

Ranger Thunderiin on saatavana yksi varustetaso, ja siinä on katseen vangitsevia muotoiluyksityiskohtia, jotka korostavan mallin ainutlaatuisuutta ja alleviivaavat sen “ready-to-rumble” -luonnetta.

Mallissa on Sea Grey -ulkoväri, ainutlaatuiset 18-tuuman mustat kevytmetallivanteet ja Ebony Black -väriset etusäleikkö, takapuskuri, astinlaudat, sumuvalojen reunukset, lavakaari ja ovien kahvat. Näyttävät punaiset yksityiskohdat etusäleikössä ja lavakaaressa korostavat mallin tärkeimpiä ominaispiirteitä, joita täydentävät kolmiulotteiset “Thunder”-logot etuovissa ja takaluukussa. “Ranger”-logo on viimeistelty mattamustaksi.

Thunderissa on vakiovarusteena LED-ajovalot tummennetuilla kehyksillä ja myös takavalojen kehykset on tummennetut. Ranger Thunderin varusteisiin kuuluu erittäin lujasta puristetusta alumiinista valmistettu lavan rullapeitte, jossa on lukitusmekanismi. Autossa on myös ensimmäistä kertaa saatavana oleva kuormalavan siirrettävä jakaja.

Mukavissa ja luonteikkaissa sisätiloissa on Ebony-nahalla päällystetyt istuimet, joissa on punainen “Thunder”-brodeeraus ja siihen sointuvat punaiset tikkaukset ohjauspyörässä, istuimissa, kojelaudatta ja muissa tärkeimmissä paikoissa koko ohjaamossa. Vakiovarusteisiin kuuluvat myös mustat matot ja mittatilaustyönä tehdyt punaiset valaistut kynnyslistat.

Todistettua voimaa

Ranger Thunderin 2.0 Ford EcoBlue -kaksoisturbodieselmoottori tarjoaa uskomattoman vetokyvyn. Se käyttää kahta rinnakkaista turboahdinta matalimmilla kierroksilla lisätäkseen vääntöä ja reagoivuutta. Korkeilla kierroksilla suurempi turboahdin varmistaa maksimitehon.

Fordin 10-vaihteinen automaattivaihteisto tarjoaa suorituskykyä ja todistettavaa kestävyyttä. Vaihteisto on käytössä myös Ford F-150 pick-upissa ja Ford Mustangissa. Vaihteiston välityssuhteet ovat laajat ja sen mukautuva ajantasainen vaihteenvaihto säätyy muuttuvien tilanteiden mukaan – mahdollistaen näin, että käytössä on joka tilanteessa optimaalinen vaihde auton polttoainetaloudellisuuden, tehokkuuden tai hienostuneisuuden varmistamiseksi.

Ranger Thunderissa on Rangerin testattu nelivetojärjestelmä, jonka maastoajo-ominaisuudet ovat erinomaiset. Polttoaineen kulutus on alkaen 9.5 l/100km CO2 päästöt alkaen 245 g/km (WLTP).

Ford Ranger -malleja myytiin vuonna 2019 Euroopassa 52 500 kappaletta, minkä ansiosta se oli Rangerille kaikkien aikojen paras vuosi Euroopassa.

Lue seuraavaksi