Uutiset

Autot

Uusi Bridgestone Blizzak ICE kesyttää kovimmatkin talviolosuhteet

Bridgestone, maailman suurin rengas- ja kumiyhtiö, on sitoutunut tarjoamaan liikkuvuusratkaisuja, joiden avulla autoilijat pysyvät liikkeessä kaikissa tilanteissa. Hiljattain lanseeratut Turanza T005-, Weather Control A005- ja Blizzak LM005 -renkaat ovat esimerkkejä Bridgestonen tinkimättömästä halusta tarjota laadukkaita premiumtuotteita. Bridgestone jatkaa tällä tiellä uudella nastattomalla Blizzak ICE -talvirenkaalla. Se on suunniteltu vastaamaan markkinatutkimuksissa esille nousseisiin autoilijoiden tarpeisiin ja odotuksiin. Renkaan ominaisuudet lumella ja jäällä ovat ensiluokkaiset, ja ajomukavuus ja kulumiskestävyys ovat huipputasoa.

Kuluttajatutkimus: asiantuntijat pääsevät ääneen

Bridgestone haastatteli suuren määrän autoilijoita Pohjois-Euroopassa. Tavoitteena oli saada tarkka käsitys siitä, mitä he toivovat talvirenkailtaan ja millaisia haasteita he kohtaavat tien päällä. Autoilijat painottivat mm. renkaiden kestoikää ja ympäristöystävällisyyttä. Päivittäisiin ajoihin sisältyy monella niin kaupunki- kuin maantieajoakin. Autoilijat vaativat renkaalta myös erinomaista pitoa yllättävissä jarrutuksissa ja hallinnan säilyttämiseksi mustalla jäällä ja loskassa. Loppukäyttäjien tarpeisiin suunniteltu Bridgestone Blizzak ICE täyttää kaikki nämä vaatimukset ja tarjoaa turvallisuutta ja mielenrauhaa läpi koko talven vaativimmissakin olosuhteissa.

Ota talvesta yliote

Bridgestone on viimeisten 30 vuoden aikana saanut mainetta ensiluokkaisten, innovatiivisten nastattomien renkaiden kehittäjänä. Kuluttajatutkimuksen tulokset ja tämän rengastyypin suosion jatkuva kasvu Pohjois-Euroopassa innoittivat Bridgestonen tavoittelemaan aivan uutta tasoa uuden Blizzak ICE -renkaan kehitystyössä.

Renkaassa on käytetty täysin uutta pintakumiseosta ja yhtiön patentoitua Multicell-teknologiaa, jotka takaavat Blizzak ICE -renkaalle entistä lyhemmät jarrutusmatkat jäällä. Bridgestone Multicell -teknologian hydrofiiliset ratkaisut vetävät vettä puoleensa poistaen sen jään pinnalta, mikä parantaa pitoa. Blizzak ICE -renkaassa ei ole kuitenkaan tehty kompromisseja kestoiän suhteen. Vaikka renkaan jarrutusmatka jäällä on lyhentynyt 8 %[1], kestoikä on kasvanut 25 % edeltäjärenkaaseen verrattuna[2]. Nämä saavutukset perustuvat uuteen kumiseokseen ja pintakuvioon.

Ajomukavuutta

Pito ja jarrutusmatka ovat turvallisuuden kannalta ensisijaisia ominaisuuksia. Molempia pystyttiin parantamaan ainutlaatuisella pintakuviolla. Urien muoto auttaa myös pienentämään melutasoa, mikä lisää sekä kuljettajan että matkustajien matkustusmukavuutta.

Laaja kokovalikoima

Vuonna 2019 markkinoille tulevaa Bridgestone Blizzak ICE -rengasta saa 37 kokona (14–19 tuumaa). Valikoima laajenee vuonna 2020 vielä 25 koolla. Lanseerattava kokovalikoima kattaa 86-prosenttisesti henkilöautojen tarpeet.

[1] Bridgestonen omien testien perusteella verrattuna edeltäjärengas Blizzak WS80:een. Rengaskoko: 215/55 R17. Käyttöikä riippuu ajotyylistä, rengaspaineista, auton ja renkaan huollosta, sääolosuhteista jne.

[2] Ks. yllä.

LUE MYÖS: Bridgestonelle parhaat tulokset ensiasennuksessa vuonna 2018

Lue seuraavaksi