Uutiset

Autot

Uusi Adria Matrix sopii suomalaiseen makuun

Adria Matrix

Suomen matkailuautomarkkinoiden kärkinimi Adria ei tyydy nykyiseen tilanteeseen, vaan slovenialaisyritys tuo karavaanareiden käyttöön jatkuvasti kehittyneitä innovaatioita sekä mielenkiintoisia uutuusmalleja. Tämän syksyn odotetuin uutuus lienee 2015-mallivuoden Adria Matrix -mallisto, jossa panostusta on tehty erityisesti turvallisuuteen sekä kestävyyteen.

Adria Matrix muotoilu

Adria Matrix -mallisto on vuosien mittaan noussut suomalaisten suosioon erityisesti luotettavuutensa sekä viimeistelyn korkean tason ansiosta. Merkin maine on kasvanut tasaisesti ja nykyään Adrialle on jo muodostunut oma vakiintunut asiakaskunta, joka ensimmäisen Adrian jälkeen ei ole enää muita merkkejä hankkinut. Adrian vahvuuksia on myös laaja räätälöinnin mahdollisuus ja ajoneuvon saa valittua juuri omiin tarpeisiin sopivalla alustalla ja keittiö-, makuuosasto- sekä oleskelutiloilla. Adrian perusvarustelu on jo huipputasoa, mutta tarjolla on runsaasti valinnanvaraa, joilla voi vaikkapa lisätä matkustusmukavuutta tai parantaa talvikäyttöominaisuuksia. Ensi vuoden mallistosta voi valita sopivimman Matrixin kolmesta vaihtoehdosta: tarjolla on monipuolinen Axess tai huippuvarustellut plus- ja Supreme-mallit. Kaikki kolme mallia edustavat varustelultaan korkeaa tasoa ja mainiota hinta-laatusuhdetta.

Uuden Matrixin uudistus näkyy selkeästi muotoilussa, sillä kaikissa malleissa takapään kattoprofiilia on nostettu 60 mm ja aerodynaamista etuprofiilia on Plus- ja Axess -mallistoissa madallettu 20 mm. Uudistuksilla saavutetaan sekä polttoainetaloudellisuuden parantumista että korkeuden nousun kautta avaruuden tuntua sisätiloihin. Mukavuutta lisää esimerkiksi levennetty sivuovi ja valoisuutta tuo uusi kaksiosainen kattoikkuna sekä panoraamaikkuna. Kosteudenkestävyyttä lisää nykyaikainen Comprex-rakenne, jossa yhdistyvät puun sekä polyesterin parhaat ominaisuudet. Alustana toimivat vanhat tutut Fiat Ducato sekä Renault Master. Automaattivaihteiston ystäviä miellyttää varmasti se, että ratkaisu on saatavissa kaikkiin Matrix-malleihin.

Matrix on myös sisustuksellisesti hyvin monipuolisesti räätälöitävissä ja esimerkiksi pituusvaihtoehtojen skaala 5,99 metristä 7,8 metriin tarjoaa runsaasti valinnanvaraa. Nukkumispaikkoja voi saada jopa kuudelle henkilölle pari-, erillis- tai saarekevuoderatkaisuilla ja etuosan ylävuode on aina sähkötoiminen. Vuoteet ovat säädettävissä ja makuutiloissa on hyvän tunnelmavalaistuksen lisäksi TV-valmius. Pesuhuoneen ja WC-tilojen sijoitus on valittavissa ja halutessaan tilat saa myös erillisinä. Matrixin keittiö vastaa nykyaikaisia vaatimuksia ja kokkaushetkiä helpottavat iso pesuallas, kolmen polttimen liesi ja riittävät työtasot. Jääkaappi on 150 litran kokoinen ja tiloissa on myös valmius uunin asennukseen.

Sisustuksen värimaailman voi valita tumman Forestin tai vaalean Horizontin välillä. Ruokailuryhmä edustaa Adrian laatua ja istuinpaikkoja on osassa malleista jopa viidelle henkilölle. Lämmitysjärjestelmissäkin on valinnanvaraa ja matkustusmukavuuden Suomen oloissa takaavat Axess- ja Plus-mallien Truma Combi 6E ja Supremen täysin integroitu Alde-lämmitys nestekiertoisella lattialämmityksellä sekä lisävarusteena saatavalla Alde Smart Controlilla.

Adrian Matrix-malliston varustelussa on kaikin puolin huomioitu pohjoismaiset olosuhteet ja tarjolla on myös sisustuksellisesti runsaasti vaihtoehtoja joka makuun. Kokonaispainossa jäädään 3500 kiloon ja kuljettamiseen riittää B-kortti nopeusluokan ollessa 100 km/h. Hinnoittelultaan uusi Matrix-mallisto kuuluu Suomessa merkittävään noin 70 000 euron luokkaan ja varustelunsa sekä monipuolisuutensa ansiosta ei ole epäilystäkään, ettei uutuusmallisto jatkaisi Adrian menestystarinaa myös tulevalla karavaanarikaudella.

Lue seuraavaksi