Uutiset

Autot

Uudistunut Volvo 9700 – maanteiden ässä

Volvo on tehnyt päivityksen suosittuun 9700-mallisarjaansa. Kaikista kolmesta versiosta, 9700HD, 9700H ja 9700S on tehty uudet ”Upgrade”-mallit. Alustoina autoissa on tehokkaat ja taloudelliset Volvo B11R-alustat, joita on saatavissa 330, 370, 410 ja 450 -hevosvoimaisilla Euro 5 -moottoreilla. Vuonna 2012 Volvo toimitti Suomessa 9500/9700-sarjan busseja turisti- ja pikavuoroliikenteeseen 33 kappaletta.

Myös auton takaosa on saanut uudet muodot, puskuri, moottoritilanluukku ja takaikkuna ovat uudet. Ainoastaan sivulla olevat hyviksi todetut ilmanottoaukot ovat entisellään.

Matkustamon uudet alumiiniset lämpöpatterit ovat entistä kevyemmät, matalammat ja kiinnitykseltään erilaiset. Suora seinäkiinnitys on osaltaan parantanut myös äänieristystä. Jalkatila on kasvanut sivusuunnassa 30 mm ja siivous on entistä helpompaa, koska patteri on ylempänä ja matto on nostettu ylös seinälle. Myös 230 V pistorasioita oli koeajoauton etu- ja takaosassa.

Volvon ”Luppakorva”-malliset peruutuspeilit ovat uudet ja niiden kiinnityspisteet ovat entistä vahvemmat. Vasemmanpuoleiseen peiliin saa lisäksi saattovalon optiona. Peilit saa optiona myös sähköisesti tuulilasille kääntyvinä, mikä on hyvä ominaisuus erityisesti lauttamatkoilla.

Takaikkunan yläpuolelle on asennettu takaspoileri, jonka alla on uusi peruutuskamera pysyy edeltäjäänsä puhtaampana jopa ilman suljinta.

Matkustamon osalta muun muassa hattuhyllyjen kannattimet ovat uudistuneet. Uudet kannattimet ovat paremman näköiset, kevyemmät ja antavat hieman lisää tilaa hyllylle.

Katon käyttöpaneelit ovat uudet, tosin ne tulevat vielä jatkossa hieman muuttumaan kiinnitykseltään ja väritykseltään. Ilmasuuttimet säätyvät ulkokehää kiertämällä ja lukuvalot ovat muuttuneet kiinteiksi led-valoiksi, joiden valo on pistemäinen eikä siten häiritse vieressä istuvaa.

Auton sivuilla uutta on ruostumattomasta teräksestä prässätyt pyöräpesäpellit, jotka kestävät paremmin esimerkiksi rengasvaurioita kuin aikaisemmat lasikuituversiot.

Ovien ulkopuoliset kahvalukot on uusittu etuoven lisäksi myös keski- ja takaoveen. Ulkopuolinen hätävapautin on nyt oven kahvalukossa ja myös sisäpuolella on uusi hätävapautinkahva.

Lue seuraavaksi