Uutiset

Autot

Uuden Volkswagen Multivan eHybridin myynti on alkanut

Uusi Volkswagen Multivan perustuu nyt ensimmäistä kertaa MQB-alustarakenteeseen. Suomessa uusi Multivan tulee myyntiin ensimmäistä kertaa ladattavana hybridiversiona, joka tunnetaan nimellä eHybrid. Sähkö- ja polttomoottorin ansiosta uusi Multivan eHybrid on ideaali matkakumppani myös pidemmille matkoille. Jopa 4 053 litran tavaratila luo mahdollisuuden kuljettaa myös isompia urheiluvälineitä ja sen 1 600 kilogramman vetokyky luo lisää vaihtoehtoja tavaroiden kuljettamiselle.

Multivanissa on myös uuden sukupolven kuljettajaa avustavat järjestelmät, toiminto-ohjaimet ja infotainment-järjestelmä sekä täysin uusi istuinjärjestelmä. Myös törmäysturvallisuus kolaritilanteissa on huippuluokkaa – uutena vakiovarusteena on muun muassa keskiturvatyyny etuistuinten välissä.

Multivan eHybrid on saatavilla sekä normaalina että pitkänä versiona ja sen varustelutasot ovat: Multivan, Life tai Style. Lisäksi Suomen mallistoon kuuluu erillinen Multivan Business -varusteluversio. Suomessa Multivan eHybrid on vakiovarusteisena aina 7-paikkainen, ilman lisäveloitusta se on saatavilla myös 6-paikkaisena versiona. Vakiovarusteena on myös 10,25 tuuman digitaalinen mittaristo Pro, joka tarjoaa kolme eri näkymää ja 10 tuuman kosketusvärinäytöllä varustettu Ready 2 Discover -infotainment-järjestelmä.

Ulkovärivalikoimasta löytyy yksitoista yksiväriversiota ja kolme kaksivärivaihtoehtoa. Saatavilla on myös kaksiosainen panoraamakatto, jonka lasipinta-ala on jopa 1,83 neliömetriä. Panoraamakaton erikoisuus on, että se heijastaa jopa 95 prosenttia auringonsäteistä takaisin ja siksi erillistä aurinkoverhoa ei tarvita.

Volkswagen Multivan eHybridin kattavaan vakiovarusteluun kuuluvat muun muassa led-ajovalot ja led-takavalot, vakionopeudensäädin, väsymyksentunnistus, nahkaverhoiltu monitoimiohjauspyörä vaihteenvalitsimilla ja liukuovi vasemmalla ja oikealla. 

Life-varustelutaso tuo mukanaan muun muassa matkapuhelinvalmiuden, App-Connectin langattomalla Apple CarPlay -toiminnolla, kauko-ohjattavan keskuslukituksen ja avaimeton käynnistys Keyless Startin sekä polttoainekäyttöisen lisälämmittimen ajastinkellolla ja kaukosäätimellä, kääntymisavustimen, sadetunnistimen ja sähköisen liukuoven sulkeutumisavun molemmille liukuoville. Style-varustelutasossa on puolestaan edellisten lisäksi mm. Park Assist ja pysäköintitutka edessä ja takana, 3-alueilmastointi Climatronic, IQ.LIGHT-led-matriisiajovalot, peruutuskamera ja sähkökäyttöiset liukuovet molemmilla puolilla sekä takaluukun sähköinen sulkuapu.

Uudessa Volkswagen Multivan eHybridissä on erittäin kattava valikoima kuljettajaa avustavia järjestelmiä – valittavissa on yli 20 erilaista järjestelmää. Vakiovarusteena ovat muun muassa ympäristönvalvontajärjestelmä Front Assist hätäjarrutustoiminnolla, uusi kääntymisavustin, liikennemerkkien tunnistus, kaistanpitoavustin Lane Assist sekä vakionopeudensäädin.

Lisävarusteena saatavilla ovat esimerkiksi tuulilasinäyttö Head-up Display, perävaunun peruutusavustin Trailer Assist, Area View -kamerajärjestelmä sekä kuolleenkulman ja risteävän takaliikenteen varoitin. Ensimmäistä kertaa saatavilla on myös Volkswagenin osittain automaattista ajamista tukeva IQ.DRIVE Travel Assist -järjestelmä. Mikäli kuljettaja haluaa, uudistunut Multivan voi avustaa ohjauksessa, jarruttamisessa ja kiihdytyksissä aina huippunopeuteensa saakka.

Volkswagen Multivan eHybrid – ladattava hybridi

Multivanin ladattavan eHybrid-mallin etuna on paikallisesti päästötön ajo pelkällä sähköllä esimerkiksi kaupunkialueilla (toimintamatka sähköllä jopa 49 kilometriä, WLTP*), ja samalla bensiinimoottorin tuoma kokonaistoimintamatka pidemmille matkoille. Multivan eHybridin sähkömoottorin ja bensiinimoottorin yhteisteho on 160 kilowattia (218 hv), maksimivääntö on 350 newtonmetriä.

Sähkömoottorin teho on 85 kilowattia (116 hv) ja TSI-bensiinimoottorin teho 110 kilowattia (150 hv). Uusi 6-vaihteinen DSG-automaattivaihteisto on kehitetty erityisesti ladattavaan hybridiin. Uudessa Multivanissa on käytössä ensimmäistä kertaa shift-by-wire-tekniikka, jolloin vaihteet vaihdetaan elektronisesti. Myös itse vaihteenvalitsin on muotoiltu uudelleen.

Uuden Multivan eHybridin litiumioniakun energiasisältö on 13 kilowattituntia (kWh), jolloin pelkällä sähköllä voidaan ajaa tyypilliset päivittäiset ajomatkat. Uusi Multivan eHybrid käynnistyy aina kun mahdollista EV-tilassa, ja siten lyhyet matkat on helppo ajaa pelkällä sähköllä. Sähköllä ajettaessa ladattavan hybridin taloudellinen TSI-bensiinimoottori puuttuu peliin vasta yli 130 km/h:n nopeuksissa tai riippuen akun varaustasosta.

Uuden Volkswagen Multivan eHybridin mitat ovat: 4 973×1 941×1 907 millimetriä (PxLxK). Akseliväli on 3 124 millimetriä. Multivan on saatavilla myös pitkänä versiona, jolloin sen pituus puskurista puskuriin on 5 173 millimetriä, akselinvälin ollessa sama. Tavaratilaa normaalimittaisessa versiossa on käytettävissä 469–3 672 litraa riippuen istuinten asennosta, pidemmässä versiossa on tilaa puolestaan 763–4 053 litraa.

Uudessa kiskojärjestelmässä uudenlainen monikäyttöinen pöytä on integroitu kiskojärjestelmään. Uuden innovatiivisen lukitusjärjestelmän ansiosta, pöytä voidaan sijoittaa joko kuljettajan ja etuistuimen väliin tai vaihtoehtoisesti toisen ja kolmannen istuinrivin väliin. Uutta on myös kolmannen rivin yksittäiset istuimet ja lisäksi sekä toisen että kolmannen rivin istuimet on taitettavissa alas ja ne ovat jopa 25 prosenttia leveämmät kuin ennen. Kiskojärjestelmä on myös sähköistetty, jolloin ulompiin istuimiin on saatavilla lämmitys.

Ensimmäiset uudet Volkswagen Multivan eHybrid -mallit saapuvat Suomen Volkswagen-jälleenmyyjille alkuvuodesta 2022.

Oheisena Volkswagen Multivan eHybrid -malliston hinnasto ja lisävarustehinnasto: https://bit.ly/VolkswagenMultivanHinnastojaLisävarustehinnasto

  • Uusi Volkswagen Multivan saatavilla nyt ensimmäistä kertaa ladattavana hybridinä
  • Volkswagen Multivan eHybrid -mallistossa Multivan, Life ja Style -varustelutasot sekä erillinen Multivan Business -varusteluversio
  • Saatavilla sekä normaalina että pitkänä versiona
  • Hinta alkaen 63 443,54 euroa (Volkswagen Multivan eHybrid 160 kW, DSG-automaatti, 7-paikkainen)


Lue seuraavaksi