Uutiset

Autot

Uuden Opel Zafira Lifen kuvat julkistettu

Opelin monikäyttöisen tila-auton, Opel Zafira Lifen uusimman sukupolven ensimmäiset kuvat on julkistettu. Uutuudesta on saatavana kolme eri pituutta, joista jokaisen voi valita jopa 9-paikkaisena. Se esitellään virallisesti Brysselin autonäyttelyssä 18. tammikuuta. Mallisto kasvaa myöhemmin täyssähköversiolla, joka tulee markkinoille vuonna 2021.

Opel Zafiran ensimmäinen sukupolvi julkistettiin jo kaksikymmentä vuotta sitten, ja nyt on jo neljännen sukupolven aika. Uudessa Zafira Life -mallistossa on kolme pituusvaihtoehtoa: 4.6-metrinen ”Small”, 4.95-metrinen ”Medium” ja 5.30-metrinen ”Large”. Kaikki pituusversiot ovat saatavana jopa yhdeksänpaikkaisina. Medium- ja Large-mallien 35 senttimetriä pidempi (3.28 m) akseliväli takaa takamatkustajille ruhtinaalliset jalkatilat, mikä tekee uutuudesta vahvan kilpailijan D-segmentin tila-autoille.

Kaikki pituusversiot ovat saatavana erillisillä nahkaistuimilla. Kolmas rivi on taitettavissa ja näin myös Small-mallin tavaratilan voi kasvattaa 1 500 litraan (kattoon asti mitattuna). Kolmannen rivin istuimien irrottamisella tilavuus kasvaa 3 397 litraan. Zafira Life Large -mallissa tavaratilan tilavuus on 4 500 litraa.

Zafira Lifen kuljettajan työtä helpottavat lukuisat kuljettajanavustinjärjestelmät ja mukautuva vakionopeudensäädin, joka mukautuu edellä ajavan ajoneuvon nopeuteen ja sopeuttaa vauhdin tarpeen mukaan. Kamera- ja tutkajärjestelmä havaitsee tietä ylittävät jalankulkijat ja voi tehdä hätäjarrutuksen nopeuden ollessa yli 30 km/h. Jalanheilautuksella sähköisesti avautuvat liukuovet ovat ainutlaatuinen ominaisuus tässä autoluokassa.

Kaistallapitovahti ja kuljettajan vireystilanvalvontajärjestelmä varoittavat kuljettajaa, jos tauko on tarpeen. Ajovaloavustin vaihtaa tarpeen mukaan lyhyiden ja pitkien ajovalojen välillä ja aktivoituu yli 25 km/h nopeudessa. Myös värillinen tuulilasinäyttö on tässä markkinasegmentissä ainutlaatuinen varuste.

Haastavissa ajo-olosuhteissa auttaa IntelliGrip-pidonhallintajärjestelmä. Zafira Lifeen on saatavana myös nelivetojärjestelmä, jonka toimittaa offroad-teknogiaan erikoistunut Dangel.

Lue seuraavaksi