Uutiset

Autot

Uuden Opel Vivaron ensimmäiset kuvat julkistettu

Seuraavan sukupolven Opel Vivaron ensimmäiset kuvat on julkistettu. Opelin tavara-automalliston kestosuosikista on jatkossa tarjolla peräti kolme eri pituutta (4,60-5,30 m). Sen kantavuus on jopa 1 400 kg, vetopaino 2 500 kg ja tavaratilan tilavuus 6,6 m3. Kuljettajan työtä helpottavat lukuisat avustinjärjestelmät ja IntelliGrip-pidonhallintajärjestelmä. Sivuliukuovet avautuvat sähköisesti, kun jalkaa heilauttaa sensorin alla. Vivaro-mallisto laajenee ensi vuonna myös täyssähköversiolla.

Voimakkaasti kasvava keskikokoisten pakettiautojen markkina saa pian uuden tulokkaan, kolmannen sukupolven Opel Vivaron. Vuodesta 2001 markkinoilla ollutta Vivaroa on jo valmistettu jo yli miljoona autoa.

Viimeisintä teknologiaa edustavalle pohjalevylle perustuva Vivaro-mallisto tarjoaa monia vaihtoehtoja: umpipakettiauto, jatko-ohjaamollinen pakettiauto, alusta ja Combi-pikkubussi. Aiemman kahden pituusvaihtoehdon sijaan valittavana on nyt kolme pituutta – 4,60 m, 4,95 m ja 5,40 m. Lyhyimmän version tavaratila on 4,6 m3 kokoinen ja on laajennettavissa kätevän FlexCargo-ominaisuuden ansiosta 5,1 m3:n kokoiseksi. Tällöin autolla voi kuljettaa jopa 3,32 metriä pitkiä esineitä 2,16 metristen sijaan. Kahdessa pidemmässä versiossa tavaratila on maksimissaan 5,8 m3:n ja 6,6 m3:n kokoinen.

Uutuuden kantavuus on 1 400 kg, joka on 200 kg enemmän kuin edeltäjällä. Myös 2 500 kg:n vetopaino on 500 kg enemmän edeltäjään verrattuna. Korkeutta uutuudella on vain 1,9 metriä, minkä ansiosta se mahtuu näppärästi useimpiin parkkihalleihin.

IntelliGrip-pidonhallintajärjestelmä varmistaa etenemiskyvyn erilaisissa maastoissa – niin mudassa, hiekassa kuin lumessakin. Erityisessä työmaakäyttöön räätälöidyssä mallissa on perusversiota korkeampi maavara ja alustasuoja. Uusi Vivaro on saatavana myös Dangelin nelivetojärjestelmällä.

Auton lastattavuutta helpottaa liukuovet, jotka avautuvat – ensimmäistä kertaa Vivarossa – sähköisesti heilauttamalla jalkaa sensorin kohdalla.

Vivarossa on monia henkilöautoista tuttuja varusteita, kuten tässä segmentissä ainutlaatuinen tuulilasinäyttö, 180 asteen tarjoava takakamera, etutörmäyksen varoitinjärjestelmä automaattisella hätäjarrutustoiminnolla sekä vakionopeudensäädin.

Lisävarusteena saatavaan etukamera- ja tutkajärjestelmään kuuluu muun muassa kaistavahti, liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä, kuljettajan vireystilanvalvonta, mukautuva vakionopeudensäädin, etutörmäysvaroitin ja automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä.

Lue seuraavaksi