Uutiset

Autot

Uuden Citroën ë-Jumpyn hinnat julkaistu

Citroën ë-Jumpy on Citroën Advanced Comfort® -ohjelman viimeistelemä täyssähköpakettiauto, joka tarjoaa kuljettajalle entistäkin mukavamman päivittäisen työvälineen ja ohjaamossa toimistomaisen työtilan.

Sähköistyminen ei ole tuonut ë-Jumpyn runsaaseen tilavuuteen ja toiminnallisuuteen kompromissia, vaan malli tarjoaa yhä polttomoottoriversiosta tutut ominaisuudet: jopa 1 275 kilogramman kantavuuden, 1 000 kilogramman vetomassan, Moduwork-istuimen ja sen alapuolella jopa neljän metrin lastaustilan sekä yhtä tilavan ja toiminnallisen lastaustilan.

Lisämukavuutta hiljaisen, hajuttoman ja värinättömän ajamisen lisäksi täyssähkö-ë-Jumpyyn tuo passiivinen kuormantunnistusjärjestelmä (AMVAC), jonka toimesta iskunvaimennus vaihtelee auton ajokorkeudesta riippuen.

Täyssähkö-ë-Jumpy pitää sisällään lisäksi monia muita kuljettajan arkea helpottavia ominaisuuksia, kuten ohjelmoitavan ja etäohjattavan esilämmityksen sekä –jäähdytyksen, joka esilämmittää/-jäähdyttää niin ajoakun kuin matkustamon tilan. Lataus voidaan ajastaa toivottuun kellonaikaan.

Mittaristo on päivitetty kertomaan sähköllä ajamiseen liittyvää oleellista informaatiota virran kulutuksesta ja ajotapaa voidaan mukauttaa tarpeeseen kolmen eri ajotilan avulla: Eco / Normal / Power (Eco auttaa optimoimaan toimintamatkan, Power tuo täydet tehot raskaan kuorman kuljettamiseen).

Vakiovarusteisiin kuuluva uusi sähkötoiminen käsijarru säästää matkustamossa tilaa, kun taas peruutustutka helpottaa kuljettajaa ahtaissa tiloissa. Lisäksi ë-Jumpy on aina varustettu Connect Box -hätäpuhelu- ja tiepalvelukutsulla.

ë-Jumpy tulee tarjolle kahtena eri akun tehoversiona, joista ammattilainen voi valita omaan käyttötarpeeseen soveltuvamman:

  • 230 km (WLTP) 50 kWh akku on saatavana XS-, M- sekä XL-pituudessa
  • 330 km (WLTP) 75 kWh akku on saatavana M- ja XL-pituudessa

Ajoneuvolaturi on kolmevaiheinen ja teholtaan 11 kWh. Pikalatauksella akku saavuttaa 80 prosentin varaustason 30 /45 minuutissa.

Suomeen Citroën ë-Jumpy saapuu loppuvuodesta 2020. XS-pituus seuraa perästä heti vuoden 2021 alkupuolella.


Mallin hinnat on julkaistu ja ennakkomyynti alkanut. Autoverolliset kokonaishinnat alkavat:

  • 50 kWh:n akulla XS-pituudessa 42 991 eurosta
  • 75 kWh:n akulla M-pituudessa 47 671 eurosta.

e-Jumpylle on Suomessa voimassa 5 vuoden kilometrirajoittamaton takuu Akulle on voimassa 8 v/160 000 km takuu.


 

Lue seuraavaksi