Uutiset

Autot

Umpiperävaunusta pyörillä kulkeva korjaamo

3-akselinen Alberni 6000.3 on reilunkokoinen umpiperävaunu, joka tarjoaa tilaa isollekin korjaamolle. Seinät ovat hyvän lämpöeristyksen tarjoavaa 25-millistä uretaanilasikuitu-kerroselementtiä. Jo 1000 watin sähköpuhaltimella saa vaunun nopeasti lämpimäksi työtilaksi.  Pituudeltaan kuusimetrisen ja korkeudeltaan kaksimetrisen alumiinirunkoisen vaunun omamassaksi kerrotaan noin 800 kiloa, jolloin 3500-kiloisen perävaunun kantavuudeksi jää 2700 kiloa.

Pyörillä kulkeva korjaamo voidaan toteuttaa myös umpiperävaunun suojiin. ”Neliönmalliseen umpikoriin on paljon helpompi asentaa korjaamokalusteita kun kaareviin pintoihin. Raskaasti kuormatun korjaamovaunun voi myös jättää työmaan pihalle, jolloin säästyy myös polttoainetta”, summaa Alberni Oy:n Martti Alander korjaamovaunun etuja. Alanderin mukaan mielenkiintoinen vaihtoehto on, että työntekijä vetää omalla autollaan korjaamovaunua saaden siitä kilometrikorvauksen.

Korjaamoksi, sähköasemaksi, vedenpumppaamoksi tai asentajan työkaluvaunuksi tehty perävaunu on Alanderin mukaan myös pakettiautoa pitkäikäisempi. Umpiperävaunuun saa kohtuuhintaan hankittua myös koko kyljen levyisen sadekatoksena toimivan luukun, jolloin vaunun ulkopuolella voi työskennellä sateelta suojassa. Yleisesti ottaen perävaunuun saadaan myös reilusti enemmän kantavuutta.

”Yleensä pakettiauton 1 vuoden hinnanpudotuksella saa hankittua jo tosi laadukkaan Saris- tai Alberni -umpiperävaunun”, vakuuttaa Alander.

Vaunuja moniin tehtäviin

Saris Aanhangers BV valmistaa vuosittain yli 5000 umpiperävaunua sarjatuotantona. Isot tuotantomäärät takaavat edullisen hintatason ja tasaisen laadun. Alberni Oy:n Suomessa edustamaa mallistoa täydentävät räätälintyönä valmistettavat Alberni-umpivaunut.

Alberni-umpivaunun tilauksen yhteydessä voi asiakas valita yksilöllisesti eri mittoja, kokonaispainoja, erikokoisia luukkuja ja ovia. Vaihtoehtona on myös läpinäkyvä kennolevykatto, joka tuo valoa vaunun sisälle. Alberni-vaunuihin voi valita myös tehokasta valaistusta, takapäähän joko pariovet tai lastausillan. Halutessaan perävaunuun voi hankkia myös hydraulisesti maahan kippaavan peräosan.

Saris-umpivaunut valmistetaan 15-millisestä formaldehydivapaasta ja muovipinnoitetusta suomalaisesta vanerista. Alanderin mukaan vaneriseinään on helppo kiinnittää niin hyllyjä kuin sidontakiskojakin. Muovipinta on kestävä ja se on helppo pitää puhtaana. Saris-vaunujen helat ja lukot on valmistettu haponkestävästä teräksestä, jolloin ne säilyvät siisteinä hyvin myös vaativissa suomalaisissa olosuhteissa. Alberni-vaunut taasen valmistetaan pääsääntöisesti uretaanilasikuitu-kerroslevystä, jolloin vaunusta tulee kevyt ja kestävä. Kulmat ovat suomalaista alumiiniprofiilia, joiden kiinnittämisessä ei ole käytetty popniittejä vuotovaaran välttämiseksi.

Alberni Oy:n valikoimassa on umpivaunuja 3500 kilon kokonaispainoon saakka ja sisämittoja aina 249 x 900 senttiin saakka. Sisäkorkeuksia on tarjolla jopa 300 senttiin saakka. Akseleita voi valita käyttötarpeen mukaan yhdestä neljään. Esimerkiksi kolmella akselilla voidaan 3500 kilon kokonaispainoon saakka käyttää 175/70 R13 -rengasta, joihin saadaan 2,5 baarin paineella pehmeä kulku.  Jousitukseksi voi valita joko vääntövarsi-, lehti-, kierre tai ilmajousituksen.

Lue seuraavaksi