Uutiset

Autot

Tyylikäs ja monipuolinen uusi Seat Ateca

Seat esittelee ensimmäisen SUV-mallinsa. Uusi Seat Ateca on yhdistelmä tyylikkyyttä, suorituskykyä ja monipuolisuutta. Ensiluokkaiset liitettävyyspalvelut, innovatiiviset avustavat järjestelmät ja erinomainen suorituskyky tekevät uudesta Atecasta yhden kiinnostavimmista autoista luokassaan.

”Uusi Seat Ateca on täydellinen auto urbaaniin elämäntyyliin. Siinä on upea muotoilu ja erinomainen suorituskyky, ja se on laadukas ja monipuolinen, mutta ennen kaikkea sillä on unohtumaton luonne.” kuvailee Seatin pääjohtaja Luca de Meo. ”Uusi SUV-mallimme on Seatille uuden aikakauden alku. Uusi Ateca on kehitetty suositun Leon-malliston DNA:sta ja on sille luonteva jatkumo. Seat-brändi elää ja kehittyy.”

Seatin perinteen mukaisesti uutuustuote on saanut nimensä Espanjan  maantieteestä. Atecan kylä sijaitsee läntisessä Zaragozassa Iberian niemimaan sydämessä.

TSI-bensiinimoottoreita ja TDI-dieselmoottoreita on tarjolla teholuokissa 85 kW (115 hv) – 140 kW (190 hv). Dieselmoottoripaletissa on valittavana 1,6 TDI (115 hv) tai 2,0 TDI (150 hv ja 190 hv), joiden yhdistetty kulutus on 4,3-5,0 l/100 km ja CO2-päästöt 112-131 g/km. Bensiinimoottorivalikoimassa tarjolla on 1,0 TSI (115 hv) ja 1,4 TSI (150 hv), jossa on mukana sylinterien lepuutustoiminto. Bensiinimoottorien yhdistetty kulutus on 5,3-6,2 l/100 km ja CO2-päästöt 123-141 g/km. 

Vetotavaksi on valittavissa etuveto tai neliveto ja vaihteistoksi manuaalinen käsivaihteisto tai DSG-automaattivaihteisto. Led-ajovalot, ruuhka-avustin Traffic jam assist, uusi hätätilanneavustin Emergency assist, uuden sukupolven infotainment-järjestelmät 8″ kosketusnäytöllä ja Full Link -liitettävyyspalveluilla kuuluvat myös teknisesti edistykselliseen uutuuspakettiin. Tarjolla on kolme vaihtoehtoista varustelutasoa, joiden huipulla on Ateca Xcellence -varustelu.

Uutusmallin pituus on 4,36 m ja se tarjoaa segmenttinsä parasta tilankäyttöä pitkällä matkustamolla ja 510 litran tavaratilalla (nelivetomalleissa 485 l). Uusi SEAT ATECA on myös segmenttinsä kevyimpiä autoja, minkä ansiosta yhdessä SeatDrive Profile -ajo-ohjelmien kanssa uutuus tekee ajamisesta miellyttävää huonommallakin alustalla.

Koska digitaalinen maailma on osa nykyaikasta urbaania elämäntyyliä, tuo myös uusi Seat Ateca mukanaan korkealuokkaiset liitettävyyspalvelut: uusimman sukupolven Easy connect -infotainment-järjestelmät, Seat Full Link -palvelun ja SeatConnectApp -sovelluksen, Media System plus -järjestelmän sekä Connectivity box -toiminnon, jonka avulla onnistuu älypuhelimen langaton lataus keskikonsolissa. Seat Full Link -palvelun alla ovat tutut Mirror Link-, Apple CarPlay ja Android Auto -palvelut.

Uusi Seat Ateca on esillä Geneven autonäyttelyssä maaliskuun alussa. Uutuus saapuu Suomeen syksyllä 2016. Hintoja ei ole vielä vahvistettu.

Lue seuraavaksi