Uutiset

Autot

Työhyvinvoinnista direktiivipäivä

Työhyvinvointi on osa työsuojelua – ennalta ehkäisevää toimintaa niin psyykkisen kuin fyysisen terveyden eteen. Sen koulutus on paitsi henkilökohtaisen hyvinvoinnin eteen tehtävää työtä, myös koko työyhteisön hyvinvointia edistävää toimintaa. Hyvinvoiva työyhteisö on kaikkien etu, sillä se on tehokas ja työntekijät kokevat työnsä mielekkääksi ja palkitsevaksi.

Koulutuspaketti GLi:ltä

GLi Yhtiöt tarjoaa yhtenä mahdollisena direktiivikoulutuspäivänä Työhyvinvointi-kurssia. Tämän koulutuksen GLi tarjoaa yhteistyökumppaniensa kautta. Helmikuussa kurssi pidettiin Valtasen Liikenne Oy:n henkilökunnalle Oripäässä. Toimitusjohtaja Petri Valtanen on vuonna 1925 perustetun perheyhtiön kolmannen polven yrittäjä. Yhtiö liikennöi linjaliikennettä Oripää–Turku -välillä sekä tilausliikennettä Suomeen ja Eurooppaan. Yhtiöllä on 15 linja-autoa, joista neljä on tilausajoautoja.

”Tämä on meille jo neljäs direktiivikoulutuspäivä”, kertoo Valtanen. ”Käytynä meillä on Ennakoiva ajo ja Ensiapu 1, josta tulee kaksi direktiivipäivää. Ensi syksynä meillä on vielä Asiakaspalvelu-kurssi, joka on selvimmin ammattiin liittyvä koulutus – muut valinnaiset ovat enemmän yleishyödyllisiä. Sitten meillä onkin vaaditut viisi koulutuspäivää kasassa.”

”Koulutuspaketin sovimme GLi:n kanssa, jota suositteli paikallinen kuorma-autoyrittäjä hyvien kokemustensa perusteella. He hoitivat järjestelyt hyvin ja koulutukset saatiin viikonlopuille, mikä on oleellista meille. Hyvät luennoitsijat GLi on meillekin hankkinut emmekä ole väsyneet luennoilla. Koulutustarjonta GLi:llä oli riittävä ja hyvien vaihtoehtojen välillä joutui jopa valitsemaan.”

Asiantuntija luennoimassa

Kurssin toteutti käytännössä fyysisen ja psyykkisen hyvinvoinnin asiantuntija Maija Heinonen. Hän toteuttaa GLi:n hyväksyttämää direktiivikoulutuspäivän opintosuunnitelmaa. ”Se on hyvä ja kattava”, toteaa Heinonen. ”Tärkeintä tässä on motivointi, syyllistämiseen tai terveysterrorismiin ei lähdetä. Keskeistä on kohtuullisuuden viesti, josta jokainen valitsee oman tiensä.”

”Minulla on muun muassa fysioterapeutin ja opettajan koulutus sekä melkein 30 vuoden työkokemus hoidon ja opetuksen aloilta. Pidän huolta hyvästä palvelutasostani ihmisen kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin ylläpitoon liittyvällä, elämänpituisella opiskelulla”, kertoo Heinonen. Monipuolisen työhistorian pohjalta hän on harjoittanut nykyisen tyyppistä toimintaa.

Töitä Heinonen tekee oman yrityksensä SyväHyvän nimissä. Yrityskoulutusten lisäksi hän opettaa ja ohjaa oppilaitoksissa. Hänellä on myös Lahdessa työhuone, jossa hän tarjoaa henkilöasiakkaille työfysioterapiaa sekä urheilijoille ja kuntoilijoille fysioterapian ja hieronnan hoitoja ja ohjausta.

Heinonen kouluttaa työhyvinvointia yrityksissä erimittaisten kurssien muodossa, mutta direktiivikoulutuksen yhdistäminen koulutukseen on hänelle uutta. ”Peilaan asiaa aina kohderyhmään esimerkiksi alaan sopivin termein. Esimerkiksi terveysalan ammattilaisille käytän lääketieteellisiä latinankielisiä termejä, joita en taas täällä kuljettajien kesken viljele.”

Juha Kuusjärvi

Lue seuraavaksi