Uutiset

Kuljetuskalusto

Tulevaisuuden Volvo-kuorma-autot tunnistavat vaarat etukäteen

Tietyö seuraavan mutkan takana, pelastusajoneuvo nopeasti lähestymässä takaapäin, henkilöauto pysähdyksissä keskellä tietä tai jäinen maantieosuus. Nämä ovat esimerkkejä mahdollisista onnettomuustilanteista, jotka voidaan välttää, mikäli kuorma- ja henkilö-autot, moottoripyörät ja liikenneympäristö saadaan puhumaan samaa kieltä keskenään.

“Uuden viestintäteknologian avulla kuljettajaa voidaan varoittaa nopeasti mahdollisista vaaroista ja siten välttää ongelmat helpommin. Uusi teknologia avaa aivan uusia mahdollisuuksia onnettomuuksia ehkäiseville ratkaisuille”, sanoo Lars-Göran Löwenadler, Volvo Trucksin turvallisuustyöstä vastaava johtaja.

Viestintäjärjestelmä julkistettiin testiradalla

Ajoneuvojen valmistajat, järjestelmien toimittajat ja tutkijat ovat työskennelleet yhdessä EU:n yhteisessä “Car 2 Car Communications Consortium” (C2C-CC) -projektissa kehittääkseen järjestelmän, joka mahdollistaa kommunikoinnin ajoneuvojen ja niiden ympäristön välillä. Projektin käytännön sovellusratkaisut esiteltiin ensimmäistä kertaa lokakuun 22.–23. päivinä todellisiksi simuloiduissa tilanteissa Opelin testiradalla Dudenhofenissa, Frankfurtin ulkopuolella.

Yhteisessä projektissa on mukana yhdeksän henkilöautovalmistajaa, mutta vain yksi kuorma-autovalmistaja – Volvo Trucks.

“Aivan kuten C2C-CC-projektissakin Volvo Trucks panostaa vahvasti onnettomuuksia ehkäisevään turvallisuuteen, missä otamme huomioon myös koko monitahoisen ja monimutkaisen liikenneympäristön. Osallistumalla tähän yhteisprojektiin luomme perustan entistä paremmalle turvallisuudelle, ei vain kuorma-autojemme kuljettajille vaan kaikille tienkäyttäjille Euroopassa”, kertoo Lars-Göran Löwenadler.

Lue seuraavaksi