Uutiset

Autot

Truckmasters OX 3.0DA 4×4 Pick-Up

Vantaalla ja Tampereella toimipisteitään pitävä Auto-Outlet on tunnettu henkilökohtaisesta palvelustaan sekä laajasta urheilu- ja erikoisajoneuvovalikoimastaan, johon kuuluu esimerkiksi suurten suosion saavuttanut Tesla-sähköautomallisto. Yrityksellä on vankka kokemus hieman tavallisuudesta poikkeavien ajoneuvojen myynnistä sekä jälkimarkkinoinnista, joten Truckmasters pick-up soveltuukin hyvin luontevasti Auto-Outletin edustavaan ajoneuvovalikoimaan.

Pick-up -autojen monipuolinen käyttö on maailmalla yleistä ja varustelujen kautta niillä pystytään suorittamaan hyvinkin erilaisia työtehtäviä. Suomessa tiukka lainsäädäntö on rajoittanut avolavojen työkäyttöä, mutta myös meillä niiden suosio on lisääntynyt viime aikoina. Lavan täysimittaisen hyötykäytön estää usein kantavuuden ylärajan vastaan tuleminen, mutta Auto-Outletin edustamassa Truckmasters OX:ssä kantavuutta saadaan 1320 kiloa ja näin pystytään samalla kertaa käyttämään sekä auraa että hiekoitinta.

Truckmasters OX:n tunnistaa nopeasti viisipaikkaiseen Toyota Hiluxiin perustuvaksi ja ulospäin eroja ei juuri keulamerkin lisäksi huomaa. Suurimmat muutokset on tehty kantavuuden maksimoimiseksi ja akselisto sekä jousitus ovat luokkaa Hiluxia järeämpiä. Tätä kautta kantavuus on saatu korkealle tasolle ja myös vetomassat ovat kehittyneet. Truckmasters rekisteröidään kevyeksi kuorma-autoksi ja sen ajaminen vaatii C-luokan kortin, mutta hyötypuolena saa esimerkiksi matalan, noin 80 euron vuosittaisen dieselveron eikä ajopäiväkirjaa vaadita. Tavanomaisissa ajoissa kuorma-autoksi rekisteröinnin ikävin puoli on nopeudenrajoitin, joka tuntuu varsinkin isoilla teillä lähinnä kiusanteolta autoilijaa kohtaan.

Truckmasters-pakettiin kuuluvat esimerkiksi peruutuskamera, automaattivaihteisto, Bluetooth-järjestelmä, ajotietokone, kosketusnäyttö, automaattinen ilmastointi, vakionopeussäädin sekä ajonestolaite. Tyylikkyyttä jo valmiiksi voimakkaaseen ulkonäköön on saatu astinlaudoilla, 17 tuuman vanteilla sekä korinvärisillä puskureilla ja lokasuojilla. Etenemiskyvyn takaavat 171 hevosvoiman D-4D-moottori 360 Nm väännöllä, kytkettävä nopea/hidas neliveto, 3500 kilon huikea vetokyky, luistonestojärjestelmä sekä korkea maavara. Huomionarvoista on myös viisipaikkaisuuden taso, sillä takaovet ovat täysikokoiset ja myös takaistuimet edustavat huippuluokkaa verrattuna moniin lisäpenkkiversioihin. Myös huolto-, takuu- ja muu jälkimarkkinointi ovat kunnossa, sillä Truckmastersissa on 24 kk/80 000 kilometrin takuu ja merkkihuoltopisteitä löytyy kattavasti läpi Suomen.

Truckmasters OX ohjaamo

Koeajoimme Truckmasters OX 3.0DA 4×4 Pick-Upin Suomen talvisissa olosuhteissa ja Hiluxiin tottuneelle ei suurempia yllätyksiä ollut tarjolla. Ohjaamo edustaa tuttua japanilaista laatua ja myös takapenkki on kunnon matkustamo eikä pelkästään tavarankuljetukseen suunnniteltu. Ajo-ominaisuuksiltaan Truckmastersissa yhdistyvät toimivasti henkilöautomaisuus ja kevyen kuorma-auton voimakkuus ja vääntö. Mikään ketteryysihme Truckmasters ei koostaan johtuen ole, mutta kyllä sillä kaupungissa sekä parkkihalleissakin pärjää. Isommilla teillä Truckmasters kulkee vakaasti ja neliveto vakuuttaa luotettavuudellaan todella liukkaissakin olosuhteissa.

Parhaimmillaan Truckmasters on tietenkin haastavimmissa olosuhteissa ja lumisella metsäautotiellä ajoneuvo teki ajamisesta nautittavaa. Pieni umpihanki ei ajettavuutta häirinnyt ja hitaalla nelivedolla eteneminen sujui moitteitta suhteellisen pienillä kierroksilla todella haastavissakin olosuhteissa. Lastattuna ajoneuvon vakaus tietenkin parani vielä entisestään ja 171 hevosvoiman moottori 360 newtonin väännöllä osoittautui kauniistikin sanoen riittäväksi.

Truckmastersin kaltaista ajoneuvoa ostetaan harvemmin pelkkään huviajeluun ja komea kantavuus kannattaa tietenkin ottaa hyötykäyttöön. Auto-Outlet hoitaakin varusteet tarvittaessa suoraan asiakkaan autoon, mikä kertoo korkeasta kokonaispalvelun tasosta. Tärkeän osan asennuksista ovat muodostaneet hiekoittimet ja aurat, joiden avulla koko kantavuus saadaan hyötykäyttöön. Truckmasters soveltuu loistavasti esimerkiksi kiinteistönhuoltokäyttöön, kun työskentely sujuu tehokkaasti niin hiekoittimen kuin aurankin maksimikäytöllä.

Pick-Up-puolen autoilijat osaavat usein arvostaa lisävarusteluja sekä ulkonäön, turvallisuuden että käytettävyyden kannalta ja tarjolla onkin runsaasti mahdollisuuksia oman Truckmastersin yksilölliseen viimeistelyyn. Tarjolla on niin lisälämmittimiä, vetokoukkuja, lavasuojia, sähköisesti hallittavia sivuluukkuja, lavakatteita, valorautoja, lisävaloja, korotussarjoja sekä pohjapanssareita. Truckmasters tarjoaakin todella varteenotettavan vaihtoehdon erityisesti työssään pick-up-autoa tarvitsevalle.

Lue seuraavaksi