Uutiset

Autot

TrailerPark – maan suurin perävaunujen myyntikeskus

Periaatteessa TrailePark on monimerkkikeskus, joskin laatuvaatimukset pitävät merkkivalikoiman toistaiseksi kohtuullisen suppeana. Kapteeni uskoo enemmän laatuun kuin määrään. Vanhan tutun Farmi myyntikeskuksen kupeeseen kasvanut TrailerPark on epäilemättä suurin ja tyylikkäin perävaunujen moderni myyntikeskus Suomessa.

Kun soljuu liikennevirran mukana tiellä 45 Helsinki – Tampere moottoritieltä kohti Tuusulaa, tai Tuusulasta kohti moottoritietä, niin Nukarin Salmelanmäen kohdalla katse väkisinkin kääntyy hyvin valaistuun, osin asfaltoituun ja lopulta osin asfalttikäytävin varustettuun mahtavaan TrailerParkin myyntikenttään. Noin hehtaarin laajuisella alueella komeilevat satojen perävaunujen siistit rivistöt, ja koko komeus rajoittuu 45-tiehen. Kun näkymän houkuttelemana kurvaa myyntialueelle, niin havaitsee että Farmin perinteinen vähittäismyyntikeskus sijaitsee rinteessä TrailerParkin yläpuolella.

TrailerParkissa voi katuverkostoa kaikessa rauhassa kierrellä autollakin, jos pelkää sadetta, tai muuten vain haluaa luoda yleissilmäyksen tarjontaan, joka on todella laaja. Kärryjä löytyy pienistä jarruttomista aina mittaviin vankkureihin asti, ja kaikkea mahdollista siltä väliltä. Parhaimmillaan tarjolla saattaa olla peräti 500 perävaunua. On vaikea kuvitella etteikö TrailerParkista löytyisi perävaunu käytännössä aivan kaikkiin tarpeisiin.

Kipparilla tiukat kriteerit

Jorma Heliander vannoo laadun nimeen, ja se tietysti pitää TrailerParkin merkkivalikoiman kasvun erittäin tiukassa kontrollissa. – Helppohan tähän olisi kasata kaikki mahdolliset ja mahdottomat merkit, mutta me ajattelemme aina myös omaa vastuutamme tuotteista. Suuri merkkivalikoima ja suuret myyntimäärät eivät voi olla päätavoite. Jos siihen sortuu niin romahdus voi tulla aika äkkiä, sillä tyytymätön asiakas on kamala mainosmies.

Meidän on itsemme hyväksyttävä laatu jota markkinoimme, ja myös vastattava kaikkien merkkien jälkimarkkinoinnista, siis käytännössä takuista ja erityisesti varaosa- ja huoltopalveluista.

Pitkät ja luotettavat suhteet yhteistyökumppaneihin yhdessä tarjotun laadun kanssa ovat kippari Helianderille tärkeitä. – Oman tuotantomme ja vanhat toimittajamme ja yhteistyökumppanimme me tunnemme hyvin. Esimerkki uudesta kukoistavasta yhteistyöstä on Trailerikeskus ja sen maahantuoma Agados-mallisto. Agadosten laatu kestää vertailun missä porukassa tahansa, ja on mukava touhuta sellaisen merkin kanssa, jolla on vain yksi pitkäaikainen maahantuoja. Parin viime vuoden aikana tuonti on hiukan villiintynyt, ja joillain merkeillä alkaa olla ns. virallisia maahantuojia pilvin pimein. Se panee minut miettimään että kuka niistä kärryistä viiden vuoden kuluttua vastaa?

Entä ketkä selviävät mahdollisen laman yli kun kasvu on ollut liian nopeata ja liiaksi myyntiin keskittynyttä? Mieleen nousee vanha sananlasku, jossa mummo hangessa katseli palavaa taloaan ja totesi, että ”toi se on ku luteet rassaa”. Trailerikeskus on meille mukava kumppani, koska huushollissa on kahden sukupolven tietämys perävaunuista, eikä ainoatkaan vierasta työntekijää.

Kilohinta kertoo paljon

Farmi ja TrailerPark ovat sitkeästi uskollisia käsitykselle, jonka mukaan halvin ei välttämättä ole taloudellisin. Jorma Heliander uskaltaa antaa suoran vinkin minkä tahansa perävaunun ostajalle: – Jarruttomissa ja jarrullisissa perävaunuissa törmätään aina suurimpiin sallittuihin kokonaismassoihin. Jarruttomien kohdalla yläraja on 750 kiloa, ja hiukan kärjistäen voidaan heittää ilmoille kysymys siitä kumpi on pitkässä juoksussa kestävämpi ja taloudellisempi, 100 kiloa painava kärry, vai 200 kiloa painava kärry. Sama koskee jarrullisia vaunuja.

Lähes identtisissä lavettimallin kärryissä voi painoeroa olla 200 kiloa, joskus enemmänkin. Näillä raaka-aineiden kilomäärillä hintaerotkin pitkälti selittyvät. Homma kärjistyy vielä siinä, että mitä kevyemmin kärry on rakennettu, sen suurempi kantavuus siinä on. Kun ostat perävaunua, laske sen kilohinta.

Toki kippari Heliander myöntää, että asiakas on aina oikeassa, ja kärryjen käyttötarpeetkin ovat ihmisillä erilaisia. – Jos joku vie kaksi kertaa vuodessa roskia parin kilometrin päähän kaatopaikalle, niin tottahan siinä heppoisempikin kärry vuosia kestää. Mutta toisaalta näitä moderneja lavettimallin kärryjä painoluokissa 2000 – 3500 kg tuskin ihan noin vähää käyttö varten hankitaan, ja silloin teräksen määrällä alkaa olla merkitystä.

TrailerParkissa hyvä henki

TrailerParkissa vallitsee mukavan leppoisa henki. Kauppaa tehdään kentällä, uudessa toimitilassa, ja tien toisella puolen Farmin perinteisessä myyntikonttorissa. Väki liikkuu ripeästi, mutta ilmassa ei ole kiireen eikä pakon tuntua, pakkomyynnistä nyt puhumattakaan. Tässä kippari on hyvinkin tarkka: – Asiakkaan on saatava kaikessa rauhassa tutustua tarjolla olevaan valikoimaan. Ei kukaan pidä siitä, että myyntitykki on heti niskassa, ja äkkiä myy jotain ihan muuta kuin mitä asiakas olisi todella halunnut. Hyvä palvelu ei ole hyökkäävää. Tervetuloa taloon, ja meillä tosiaan saa ihan rauhassa vaikka koko perheen voimin tutkailla tarjontaa kenenkään häiritsemättä. Mutta kun apua ja neuvoja tarvitsee niin olemme heti valmiita palvelemaan.

TrailerPark on mielenkiintoinen uutuus kiristyvillä markkinoilla, sillä se sijaitsee alueella jossa sopivan ajomatkan päässä asustelee suunnilleen miljoona suomalaista. Arvaamattoman suuri merkitys saattaa olla sillä, että TrailerParkin taustalla on täydellinen perävaunuvalmistuksen osaaminen huolto- ja mittatilauspalveluita myöten.

www.trailerpark.fi

www.farmi.fi

Lue seuraavaksi