Uutiset

Autot

Toyota ja Stellantis laajentavat yhteistyötään isojen hyötyajoneuvojen kokoluokkaan

Toyota Motor Europe N.V. (TME) ja Stellantis N.V. ovat julkaisseet tiedon yhteistyönsä laajentumisesta kookkaiden hyötyajoneuvojen suuntaan. Sopimus pitää sisällään myös uutuusmallin täyssähköisen version. Uutuus täydentää Toyotan hyötyajoneuvomallistoa tuoden tarjolle mallin jokaiseen kevyiden hyötyajoneuvojen segmenttiin – niin kompakteihin, keskikokoisiin kuin suuriin.

Stellantis tuottaa Toyotalle Euroopan markkinoille suuren hyötyajoneuvon Toyotan brändin alla. Uutuusmallia tuotetaan Stellantiksen tehtailla Gliwicessä, Puolassa sekä Atessassa, Italiassa. Vuonna 2024 esiteltävä malli on myös Toyotan ensimmäinen suuri pakettiauto Euroopan markkinoilla.

“Tämän kolmannen yhteistyömallin myötä Stellantis näyttää edelleen mallia hyötyajoneuvo-osaamisestaan ja muuttuvan maailman myötä tarjottava täyssähköinen versio täydentää malliston kattamaan kaikki erilaiset käyttötarpeet. Tämä sopimus vahvistaa johtajuuttamme hyötyajoneuvomarkkinoilla ja vähäpäästöisissä ajoneuvoissa. Lisäksi se vie meitä lähemmäs Dare Forward 2030 -tavoitteitamme, joiden mukaan olemme kevyiden hyötyajoneuvojen kiistaton johtaja, niin teknologian, tuotannon, markkinaosuuden kuin tuottavuuden saralla”, toteaa sopimuksesta Carlos Tavares (CEO, Stellantis).

Toyotan ja Stellantiksen yhteistyö alkoi vuonna 2012 Toyotan keskikokoisen pakettiauton tuotannolla Stellantiksen tehtaalla Hordainissa, Ranskassa. Ensimmäinen laajentuminen uuteen segmenttiin tapahtui vuonna 2019 uuden, kompaktin kokoluokan Vigossa, Espanjassa valmistettavan pakettiauton esittelyllä. Tänään julkaistu yhteistyön laajentuminen tuo Toyotan mukaan myös kolmanteen segmenttiin kevyiden hyötyajoneuvojen sisällä mahdollistaen laajan tarjonnan asiakkaille ja synergiaetuja kummallekin yritykselle tuotekehityksen sekä tuotantokustannusten optimoinnin kautta.

“Olemme tyytyväisiä yhteistyömme laajentumisesta uuden, suuren pakettiautomallin myötä. Se edustaa meille tärkeää lisäystä mallistoomme, ja se täydentää hyötyajoneuvomallistomme kattamaan kaikki kokoluokat. Uutuusmalli edustaa tärkeää osaa Toyotan kasvutavoitteissa hyötyajoneuvojemme kanssa yhdessä Hiluxin, Proacen ja Proace Cityn kanssa mahdollistaen Toyotan liikkuvuusratkaisujen tarjonnan kaikissa hyötyajoneuvosegmenteissä”, kommentoi Matt Harrison (President & CEO, Toyota Motor Europe).

Lue seuraavaksi