Uutiset

Autot

Toyota GR Supra – Legendan paluu

  • Viidennen sukupolven Toyota GR Supra näkee päivänvalon Detroitissa, North American International Auto Show –näyttelyssä 14.1.2019
  • “Condensed Extreme” -muotokieli korostaa uuden mallin suorituskykyä kantaen samalla Toyotan urheiluautojen kunniakkaita perinteitä
  • Kaksipaikkainen ja kuljettajakeskeinen ohjaamo on saanut vaikutteita yksipaikkaisten kilpa-autojen tuntumasta ja suunnittelusta
  • Klassista voimaa – 340-hevosvoimainen, 500 Nm vääntävä ahdettu suora kuusisylinterinen moottori edessä ja veto takana
  • Ensimmäiset autot ovat Suomessa loppukesästä 2019

Täysin uusi viidennen sukupolven Toyota GR Supra on samalla ensimmäinen globaali TOYOTA GAZOO Racingin GR-malli, ja auto ensiesitellään Detroitin autonäyttelyssä 14.1.2019.

Uusi Toyota GR Supra on tarkoitettu puhdasveriseksi urheiluautoksi, jossa ei ole tehty ajonautintoa vähentäviä kompromisseja. Pääinsinööri Tetsuya Tada on suunnitellut auton perinteitä kunnioittaen, ja niinpä eteen sijoitettu suora kuusisylinterinen moottori ja takaveto kunnioittavat niin Supran aikaisempien sukupolvien perinteitä kuin myös legendaarista Toyota 2000GT -mallia.

Ajamisen intohimo koostuu Toyota GR Suprassa kutkuttavasta yhdistelmästä voimaa, ketteryyttä sekä kellontarkkaa hallittavuutta. Tämä on saavutettu lyhyen akselivälin, leveähkön raidevälin, kevyen omamassan, matalalla sijaitsevan painopisteen sekä erittäin vääntöjäykän korin avulla.

Kolmilitrainen moottori on pakokaasuahdettu ja tuottaa 340 hevosvoiman huipputehon sekä 500 Nm huippuväännön. Moottori on yhdistetty kahdeksanportaiseen automaattivaihteistoon, jolloin lopputuloksena on erittäin jouhea mutta voimakas kiihtyvyys, sillä moottorin vääntöalue on erittäin laaja.

TOYOTA GAZOO Racing oli erittäin tärkeässä asemassa työstämässä uuden mallin ajo-ominaisuuksia suorittaen valtavan määrän testikilometrejä mm. kuuluisalla Nürburgringin Nordschleifella sekä sen ympäristössä. Lopputuloksena on saavutettu erittäin pystyvä, vakaa ja antoisa hallittavuus. Näiden seutujen lisäksi autoa on testattu ympäri maailmaa erilaisissa olosuhteissa ja erilaisilla teillä.

Ollakseen varma uuden mallin kyvyistä Toyota Motor Corporationin pääjohtaja Akio Toyoda testasi autoa useasti Nürburgringillä ennen lopullista hyväksyntää.

Ensimmäiset uudet Toyota GR Suprat ovat Suomessa loppukesästä 2019. Autot valmistetaan Grazissa Itävallassa.

Lue seuraavaksi