Uutiset

Autot

Teiden kunnossapidosta vastaavat tahot päivystävät valppaina läpi joulun

Teiden kunnossapidon työntekijät ja tieliikennettä valvovat tahot päivystävät ahkerasti joulunpyhien ja vuodenvaihteen aikaan.

Joulunseutu ja vuodenvaihde ovat monille juhlan ja levon aikaa. Toisaalta paljon matkustetaan tapaamaan sukulaisia ja ystäviä. Teiden kunnossapitäjät eivät lomaile, paremminkin päinvastoin.

Teiden talvihoidon toimintaperiaatteet edellyttävät, että hyvä hoitotaso varmistetaan ajankohtina, jolloin tiestöllä on normaalia selvästi enemmän liikennettä. Joulu ja vuodenvaihde ovat liikenteen toiseksi vilkkainta aikaa, jolloin teillä liikkuu paljon myös talvisiin olosuhteisiin tottumattomia matkailijoilta. Kysäisimme urakoitsijoilta, miten he ovat valmistautuneet teiden hoitoon tänä jouluna.

”Juhlapyhinä pyrimme olemaan entistä valppaampia ja ennakoimaan kelien muutoksia vielä herkemmin, koska väkeä liikkuu tiestöllä tavallista enemmän. Menossa mukana on Kelikeskuksemme, joka seuraa valtakunnallisesti teiden kuntoa reaaliaikaisesti vuorokauden ympäri. Töitä riittää usealle tositoimijalle ja yhteistyökumppaneillemme läpi pyhien; he varmistavat, että matka joulunviettoon on mahdollisimman sujuva läpi Suomen”, kertoo Destian kunnossapitopalvelujen toteuttamisesta vastaava johtaja Seppo Ylitapio.

Myös YIT:llä ollaan valppaina. Palveluvastaava Pilvi Hyvönen YIT:n Panu-palvelukeskuksesta kommentoi: ”Valvomme teitä ja keliolosuhteita aina, myös jouluna, vuorokauden ympäri. Kalusto kuljettajineen on valmiudessa ja teemme parhaamme varmistaaksemme kaikille turvallisen joululiikenteen.”

Joulun liikenne jakautuu useammalle päivälle, mutta sade voi haitata liikennettä etelässä

Pyhien menoliikenne jakaantuu usealle päivälle. Tieliikennekeskuksen ennusteen mukaan vilkkaimmat päivät tulevat olemaan perjantai 21. päivä ja lauantai 22. päivä, paluupäivistä keskiviikko 26. päivä. Ajokeli ja mahdolliset onnettomuudet kuitenkin ratkaisevat liikenteen sujuvuuden. Ilmatieteenlaitoksen ennusteen mukaan lumi- tai räntäsade voi haitata tieliikennettä Etelä-Suomessa.

Liikennetilanne-palvelusta voit tarkistaa ennen lähtöä, että miltä ajokeli näyttää, kurkata kelikameraan sekä nähdä talvikunnossapidon tilanteen.

Tärkeintä on varata matkantekoon riittävästi aikaa sekä malttia ja jouluista mieltä. Turvallista matkaa kaikille!

Lue seuraavaksi