Uutiset

Autot

Tehokkuutta tilausliikenteeseen – tilausajot.net ja synergybus.fi vievät kilpailutukset uudelle tasolle

Tilausajot.net-palvelun takana on kotkalaisen linja-autoalan yrittäjän Antti Jyrkilän idea liikennöinnin tehostamisesta.  Vuonna 2011 perustettiin Aittakoodi Oy, joka hoitaa sivuston ylläpidon ja kehittää sitä edelleen asiakkailta tulleen palautteen mukaisesti. Yritys pääsi nopeasti vauhtiin ja mukaan on tullut tasaisesti uusia liikennöitsijöitä.

Myös maantieteellisesti palvelu on levinnyt joka puolelle maatamme, ainoastaan aivan pohjoisimmassa Suomessa on vielä hieman harvempi verkosto. Yritystä pyörittävät alan ammattilaiset Lasse Järvinen, Toni Valkonen sekä Heidi Mankinen. Kolmikolta löytyy vahva kokemus sekä tietotekniikasta että tilausajoalan vaatimuksista. Teknologian kehitys on mahdollistanut palvelun ripeän kasvun, sillä myös liikennöitsijät ovat innovatiivisia sekä ennakkoluulottomia ja valmiina uusiin tapoihin tehostaa toimintaa.

Liikennöitsijälle runsaasti etuja

Liikennöitsijän on helppo tutustua palveluun osoitteessa synergybus.fi, jossa kerrotaan tarkoin kaikki hyödyt mitä palvelusta saa. Näitä ovat lisääntyneiden tarjouspyyntöjen lisäksi uudet asiakassuhteet, ajoneuvojen käyttösuhteen parantaminen, alihankkijoiden löytämisen helpottuminen sekä useat jäsenedut ja -alennukset. Palvelu sopii kaiken kokoisille yhtiöille aina yhden auton firmasta kymmenien autojen suuryrityksiin saakka.

Käytännössä järjestelmä toimii siten, että asiakkaiden tekemät tarjouspyynnöt näkyvät sivustolla ja lisäksi niistä tulee muistutus sähköpostilla joka aamu paitsi sunnuntaisin. Lisäksi lähiaikoina sulkeutuvista tarjouspyynnöistä tulee erillinen muistutus. Pyyntöihin vastaaminen on tehty erittäin helpoksi ja toiminta on nopeaa ja tehokasta. Samalla liikennöitsijä voi ilmoittaa itse muille yrittäjille tietyllä paikkakunnalla olevasta vapaasta kalustosta ja apua suurempien tilauksien hoitamiseen voi hankkia tekemällä alihankintapyynnön järjestelmään. Palvelu on myös hinnoiteltu erittäin maltillisesti ja kustannukset määräytyvät ajoneuvomäärän mukaan. Lasse Järvinen toteaa, että asiakastyytyväisyydestä kertoo erittäin pieni eroamisprosentti ja palvelun tasoon ollaan oltu hyvin tyytyväisiä.

Toivomukset luxusbussista aina ”kunhan liikkuu” -tasoon

Palvelun kautta liikennöitsijä saa vastaanottaa hyvinkin monipuolisia tarjouspyyntöjä aina suuryritysten useita autoja vaativista tilauksista eläkeläisjärjestön Euroopan retkiin ja urheilujoukkueiden turnausmatkoihin sekä polttariporukoiden viikonloppureissuihin saakka. Asiakas voi määrittää hyvin tarkoin vaadittavan kaluston laadun ja muun palvelun tason.

Myös kunnalliset hankkijat ovat tulleet mukaan huomattuaan kilpailutuksen helppouden. Moni asiakas on saanut sivuston kautta uusia vakioasiakkaita ja eräillä liikennöitsijöillä jopa puolet ajoista tulee tilausajot.net-palvelun kautta. Palvelun periaatteena onkin tehdä toiminta yrittäjälle mahdollisimman helpoksi ja poistaa autojen vajaakäyttöä. Lisäarvoa palvelulle antaa myös sivuston ”ilmoitustaulu”, jossa liikennöitsijät voivat keskustella ja vaikkapa lukea autoliikkeiden myynti- ja ostoilmoituksia.

Kilpailutus muutamassa minuutissa

Tavalliselle asiakkaalle tilausajot.net tekee matkanjärjestämisen ennennäkemättömän helpoksi. Sivustolle naputellaan vain ajankohta, matkareitti, mahdolliset erikoistoiveet sekä tarjousten viimeinen saapumispäivä, joka on 5-21 vrk tilauksesta.

Bussiyrityksiin voi myös käydä tutustumassa tarkemmin tilausajot.netin tekemien esittelysivujen kautta. Tarjousten saavuttua voi vielä pyytää lisäselvityksiä, jonka jälkeen tilauspäätös on helppo tehdä. Järvinen kertoo, että selvästikään pelkkä hinta ei nykyään ole ainoa ratkaiseva kriteeri, vaan myös palvelun taso sekä kokonaispaketti ovat merkittäviä tekijöitä.

www.tilausajot.net
www.synergybus.fi

Lue seuraavaksi