Uutiset

Autot

Täyssähköinen uusi Opel Combo-e Cargo – kustannustehokas ja nollapäästöinen tavara-auto

Opel Combo-e Cargo on tervetullut uutuus kuntien ja valtion siirryttyä lain velvoittamana suosimaan yhä ympäristöystävällisempiä ja energiatehokkaampia autoja. Kompakti täyssähköinen tavara-auto, jossa on 800 kg:n hyötykuorma ja 750 kg:n vetokyky, on luokassaan erinomainen valinta. Mielenkiintoa Opel Combo-e Cargoa kohtaan lisää myös auton alhaiset käyttökustannukset ja malliston hinnoittelu. Uusi Opel Combo-e Cargo Comfort alkaen vain 35 973 euroa. 

Uusi Opel Combo-e Cargo on nyt tilattavissa kahdella eri koripituudella. Perusmallin pituus on 4.40 metriä ja XL-mallin 4.75 metriä. Tavaratilavuus vaihtelee neljän kuutiometrin kokoluokassa (3,8m3 / 4,4 m3), mikä on identtinen polttomoottoriversioiden kanssa ja molempiin malleihin mahtuu yli 3 metriä pitkiä esineitä (3090mm / 3440mm). Hyötykuorman kantavuudessa Combo-e Cargo ei häviä Diesel-veljelleen ja varmasti vielä tärkeämpi tieto tämän kokoluokan täyssähköistä tavara-autoa tarvitsevalle on auton vetokyky. Combo-e Cargoon voi asentaa vetokoukun ja sen vetokyky on sama kuin diesel-malliston jarruttomalle perävaunulle eli 750 kg.

Porttikonkien kuningas

Nollapäästöinen Combo-e Cargo ei tee kompromisseja toiminnallisuudessa eikä turvallisuudessa; aivan kuten ei tehnyt vuonna 2019 kansainvälisenä pakettiautona palkittu Opel Combo Cargokaan. Kuormatila on selväpiirteinen ja hyvin suunniteltu samoin kuin kuljettajan tilakin. Lisäksi Combo-e Cargo on tavara-autoksi kätevän kokoinen, ja muuttuu sitä näppärämmäksi mitä ahtaampiin porttikonkeihin on tarve ajaa. Vakiovarusteissa on mukana jo esim. ESP-ajonvakausjärjestelmä, vakionopeudensäädin ja läpilastausluukku. Lisävarusteena on saatavissa mm. kaupunkiliikenteen ruuhka-arkea helpottava Surround Rear Vision tai huonoihin ajo-olosuhteisiin työmaa-paketti, jossa on korotettu maavara (20mm) alustan suojauksella sekä IntelliGrip-pidonhallintajärjestelmä.

Opel Combo-e Cargoon on lisävarusteena saatavissa myös ohjelmoitava esilämmitys ja -jäähdytys, jotka ovat säädettävissä kosketusnäytöltä tai etänä älypuhelimen MyOpel-sovelluksen avulla. Mukavuuden lisäksi tämä ominaisuus optimoi tavara-auton toimintamatkan, koska akku saavuttaa optimaalisen käyttölämpötilan nopeammin.

Opelin hyötyajoneuvomallisto sähköistyy

100 kW:n (136 hv) ja 260 Nm:n täyssähköisen käyttövoiman ansiosta Combo-e Cargo on täydellinen valinta sekä kaupunkiympäristöön että maatielle. Tavara-auton toimintasäde on jopa 275 kilometriä (WLTP). Julkisilla 100 kW:n pikalatausasemilla 50 kWh:n akun lataa 80 prosentin täyttöasteeseen vain puolessa tunnissa ja 16 ampeerin kotipistokkeesta auto latautuu tyhjästä täyteen 15 tunnissa. Autossa on vakiona 7,4kW yksivaihteinen sisäinen laturi ja lisävarusteena on saatavissa tehokas kolmivaiheinen 11 kW:n laturi. Akuilla on pitkä 8 vuoden tai 160 000 kilometrin takuu.

Uusi Opel Combo-e Cargo tulee vuoden 2021 tavara-auton Opel Vivaro-e:n rinnalle uusimpana mallina. Vielä tämän vuoden aikana lanseerataan myös uusi Opel Movano-e. Tämän jälkeen koko Opelin hyötyajoneuvomallisto on saatavissa kokonaisuudessaan myös täyssähköisenä.

Lue myös: Uusi Opel Vivaro-e on Kansainvälinen Vuoden Pakettiauto 2021

Lue seuraavaksi