Uutiset

Autot

Täysin uudet Modul-System–huoltoautokalusteet

Ensimmäisenä uusissa Modul-System–huoltoautokalusteissa katse kiinnittyy tyylikkääseen ulkonäköön – uusi grafiitinharmaan ja hopeisen metallivärin yhdistelmä sopii silmään ja antaa kalusteille niin sanotun high-tech ilmeen. Myös kalusteiden mittatarkkuus ja laadukas viimeistely näkyy jo päällepäin.

Täysin uudessa Modul-System–kalustejärjestelmässä on hyödynnetty Modul-Systemin 40 vuoden kokemusta modulaaristen kalustejärjestelmien kehittämisessä sekä kykyä ajatella uudella innovatiivisella tavalla. Tärkeää osaa suunnittelussa ja kehittämisessä ovat näytelleet myös asiakaskonsultaatiot säännöllisesti pidettävissä kehitysprojekteissa.

Uusi Modul-System on kolmeen suuntaan modulaarinen – leveys, syvyys ja korkeus. Näin saavutetaan maksimaalinen muunneltavuus asiakkaan tarpeisiin. Koko järjestelmä on rakennettu 27 mm:n jaolla. Yhden moduulin leveys on 324 mm, joten ajoneuvoon tarvittavien moduulien määrä on helppo laskea. Moduuleita on lisäksi kolmea syvyyttä 216 mm, 324 mm ja 486 mm.

Yhteensä 11 laatikostomallia ja 5 kaappimallia ovat mitoiltaan neliöitä (324 mm x 324 mm tai 486 mm x 486 mm) ja siten erityisen käteviä, sillä ne voidaan asentaa kuinka päin vain.

Uuden rakenteen ansiosta Modul-System–huoltoautokalusteiden kokoaminen ja asentaminen autoon on nopeutunut entisestä. Esimerkiksi kalusteiden kokoaminen tapahtuu ulkoapäin T-profiiliin asennettavilla vastakappaleilla ja pulteilla, samoin päätylevyt painetaan paikalleen metalliklipseillä.

Ideaalisen mitoituksen ja innovatiivisen suunnittelun, täydellisen modulaarisuuden sekä integroidun T-uraprofiilin ansiosta on saatu tavaratila hyödynnettyä optimaalisesti keskikäytävän pysyessä tasaisena. Lisäksi hyllyjen tilavuutta on voitu lisätä noin 30 % Compact Series –hyllyjä käyttämällä, koska CS-hyllyt voidaan rakenteensa ansiosta sijoittaa tiiviisti viereistä hyllyä vasten.

Suurten huoltoautokalustojen omistajienkaan ei tarvitse enää tehdä kompromisseja, vaan loppukäyttäjät voivat uuden Modul-System–järjestelmän T-profiifirakenteen ansiosta räätälöidä laatikostot ja hyllyt yksilöllisesti.

Kustannustehokkaiden moduulien ansiosta huoltoautokalustuksen hintakaan ei ole noussut, koska tarvittavien moduulien määrä on pienentynyt.

Monikäyttöisen T-profiilin ansiosta uusi Modul-System–järjestelmä mahdollistaa tulevaisuuden muutostarpeet helposti. Järjestelmä on helppo ja nopea muuttaa erilaiseksi, siihen voidaan lisätä tai poistaa moduuleita tarpeen mukaan. Myös kalustesarjojen suunnittelutyöt asiakkaalle tehdään tietokoneella kuten aikaisemminkin, näyttävillä 3D-kuvilla.

 

Täysin uusi T-profiilirakenne

Uuden Modul-System–järjestelmän rakenne ja kestävyys perustuvat uuteen itsekantavaan kehikkoon, joka vastaanottaa kaikki järjestelmään kohdistuvat kuormat. Kehikko on valmistettu patentoidusta erikoislujasta T-muotoisesta teräsprofiilista, jonka mitat ovat 27×27 mm.

T-uraprofiili lisää entisestään järjestelmän kestävyyttä ja toimivuutta ja ura toimii liitäntänä muihin moduuleihin. Myös lisätarvikkeet, kuten kiinnityssilmukat, oviaukon kädensija, moduulilukko, jolla saadaan lukittua jopa neljä laatikkoa sekä työkalulaatikonkiinnitin, voidaan kiinnittää suoraan profiiliin.

Erikoislujasta HSS-teräksestä valmistettu T-profiili tekee järjestelmän rungosta samanaikaisesti sekä lujan että kevyen. Lisäksi T-profiili on suunniteltu niin, että se lisää turvallisuutta. Jo edellisetkin Modul-System–kalusteet kävivät läpi turvallisuusohjelman, mutta nyt nämä uudet kalusteet testataan Volvo Cars Safety Centren ja muutamien muiden maailman arvostetuimpien ja nykyaikaisimpien turvallisuuskeskusten törmäyskokeissa.

Yksi turvallisuutta lisäävä tekijä on patentoitu Modul-System turvapultti, joka kiinnittää kalusteet entistä tukevammin paikalleen. Pultin pään ympärysmitta on 300 % suurempi kuin tavallisten pulttien, joten voima jakautuu laajemmalle alueelle ja liitos kestää suuremman kuormituksen mahdollisessa kolarissa.

Toinen turvallisuutta lisäävä uudistus on törmäystä vaimentava yleiskiinnike kalustuksen takaosaan. Kiinnike on tarkoitettu erittäin suurille voimille alttiina olevien tuotteiden kiinnittämiseen seinälle. Älykkään muotoilunsa ansiosta kiinnike vaimentaa tuotteeseen kohdistuvia voimia hyvin. Kiinnikettä on saatavana kahta eri mallia.

Uusi Modul-System-järjestelmä on perinteistä teräksestä valmistettua kalustejärjestelmää noin 30 % kevyempi, jolloin kuljetuskapasiteetti kasvaa, polttoaineenkulutus pienenee ja siten myös ympäristöystävällisyys paranee.

 

Modul-lisätarvikkeet

Vasta lisätarvikkeet tekevät kalustuksesta tehokkaan ja tarkoituksenmukaisen. Modul-Systemin laajasta valikoimasta löytyvät kaikki tarvittavat lisätarvikkeet, kuten: laatikostot, sisälaatikot, lokerikot, hyllynjaottimet, Modul-Boxit, Mobil-Boxit jne.

 

Modul-Cogo –kalusteilla tehokasta tilankäyttöä

Yksi Modul-Systemin järjestelmä on Modul-Cogo, jonka tärkein ominaisuus on sen helppo ja nopea asennettavuus tavaratilan seinään. Asennus aloitetaan kiinnittämällä autoon kannake, joka on sovitettu kyseiseen automalliin. Sen jälkeen kannakkeeseen kiinnitetään ruuveilla kalustus, jota voidaan täydentää tarvittavilla lisätarvikkeilla. Näin auton kuormatila käytetään täysin hyväksi ja jätetään lattiapinta vapaaksi muille tavaroille.

 

Lisää kuljetuskapasiteettia

Vuoden 2010 alusta Modul-System ja Thule ovat sopineet Euroopan kattavasta yhteistyöstä. Uuden Modul-System–kalustuksen myötä on nyt saatavissa myös kaikki Thulen valmistamat professional kattotelinejärjestelmät, joilla saadaan hyödynnettyä huoltoauton kattotila. Kattotelinejärjestelmiin kuuluvat autokohtaiset kattokaaret, joihin voidaan kiinnittää tarvittavat lisävarusteet, kuten kuormausta helpottava lastausrulla, putkien kiinnikkeet ja tikkaiden pitimet.

 
 
 
Miika Nyrö
 
 
 
 
 
 
 
 

Lue seuraavaksi