Uutiset

Autot

Tarkista autosi kaikki polttimot ja vältyt turhilta vaaratilanteilta

Viime viikkojen ajoittain rankoiksikin yltyneet lumisateet yhdistettyinä aamujen ja iltojen pimeyteen vaikeuttavat havainnointia liikenteessä merkittävästi. Kun olosuhteet ovat muutenkin haasteelliset, on erittäin tärkeää varmistaa, että oman auton kaikki lamput varmasti palavat. Kun kaikki polttimot ovat kunnossa, muut autoilijat näkevät sinut ja havaitset myös omalle tiellesi osuvat esteet nopeammin.

Vaihda palaneet polttimot heti

Liikenteessä näkee päivittäin ”yksisilmäisiä” tai jopa täysin pimeinä ajavia autoja. Etenkin talviolosuhteissa tämä aiheuttaa herkästi vaaratilanteita, jotka olisivat olleet vältettävissä asianmukaisella valaistuksella.

Jokainen kuljettaja on vastuussa oman ajoneuvonsa näkyvyydestä liikenteessä ja viallisilla ajovaloilla ajaminen on paitsi turvallisuusriski, niin myös peruste sakoille tai huomautukselle. Tarkista siis säännöllisesti, että kaikki autosi tärkeimmät polttimot (kauko- ja lähivalot, suuntavilkut ja jarruvalot) toimivat.

Mikäli joku polttimoista on pimeänä, vaihda se viipymättä uuteen. Moni viivyttelee polttimoiden vaihdon kanssa, vaikka se on yksi autoilijan helpoimmista, nopeimmista ja edullisimmista tavoista vaikuttaa liikenneturvallisuuteen. Polttimoiden vaihto on usein kohtuullisen helppo tehdä itse, mutta jos epäröit, kurvaa korjaamon kautta.

Kun polttimot ovat kunnossa, on autoilijan hyvä kiinnittää huomiota myös ajovalojen käyttöön. Illan hämärtyessä on tärkeää muistaa kytkeä ajovalot päälle, sillä huomiovaloilla ajettaessa takavalot eivät yleensä pala kuin jarrua painettaessa. Takapuolelta täysin pimeä auto voi olla hyvin vaikea havaita hämärässä ja aiheuttaa vaaratilanteita.

Uudistunut OSRAM Night Breaker -tuoteperhe – Valkoisempi, kirkkaampi valo

Hinta-laatusuhteeltaan erinomaisia vaihtoehtoja polttimoiksi ovat esimerkiksi saksalaisen OSRAMin tehokkaat Night Breaker -autolamput. Tuotelinjaa uudistettiin syksyllä 2018, jolloin lamppujen ominaisuuksia paranneltiin ja ne tiivistettiin kolmen tuoteperheen alle; Xenarc Night Breaker LASER, Night Breaker LASER ja Night Breaker SILVER.

OSRAM toimii ensiasennuslamppujen toimittajana lähes kaikille maailman autovalmistajille ja noin puolet uusista autoista toimitetaankin OSRAM-lampuilla varustettuina. OSRAM-tuotteet täyttävät kaikki alan korkeimmat laatustandardit.

Lue seuraavaksi