Uutiset

Autot

Tampereen AutoCenter jatkaa kasvuaan – myös hyötyajoneuvopuoli tärkeässä roolissa

Tampereen AutoCenterillä on toimintakonsepti ollut aina selkeä: nopeaa kaupan kasvua, jonka tuotot investoidaan yhtiön pitkän tähtäimen toimintaan. Toimintamalli on osoittautunut toimivaksi ja liikevaihto on kasvanut keskimäärin 10-20 prosentin vuosivauhtia ja esimerkiksi viime vuonna kasvu oli huikeat 35 prosenttia.

Viime aikojen suurin investointi on ollut omien miltei 5 000 neliön toimitilojen valmistuminen Tampereen Lielahteen. Pääpaino myynnissä on edelleen laadukkaissa eurooppalaisautoissa, mutta myös moottoripyörien ja alan tarvikkeiden suosio on voimakkaassa kasvussa. Samalla myös huollon rooli korostuu ja BMW:n merkkihuolto toimii tästä hyvänä esimerkkinä. Tulevaisuudessa sen rinnalle on tulossa myös muiden autojen merkkihuoltoja.

Laadukkailla autoilla nopea kierto

Tampereen AutoCenter on onnistunut tavoitteessa, jonka moni muu autoliike on todennut mahdottomaksi toteuttaa. AutoCenterin myyntiautojen keskihinta on suhteellisen korkea eli noin 40 000 euroa, mutta tästä huolimatta autojen kiertoaika on pystytty pitämään lyhyenä.

AutoCenter tunnetaan myös huippuluokan arvokkaista erikoisautoista, mutta yrityksestä korostetaan, että pääpaino on kuitenkin aivan tavallisissa laadukkaissa perheautoissa. Tälläkin hetkellä valikoimasta löytyy reilusti toista sataa vaihtoautoa ja saman verran moottoripyöriä. Autoista noin puolet on kotimaan autoja ja toinen puoli tuodaan pitkäaikaisten, luotettavien yhteistyökumppanien kautta Keski- Euroopasta.

Palvelu ja nopeus menestyksen avaimena

Tampereen AutoCenterin menestys perustuu rohkeuteen, alan tuntemiseen sekä palvelun korkeaan tasoon. Kovalla työllä on saavutettu riittävä koko, joka takaa riippumattomuden ja samalla mahdollistaa nopean reagoinnin muutostilanteissa esimerkiksi autoverotuksen muuttuessa. Yrityksessä seurataan koko alan tilannetta tarkoin ja asiakkaille on aina tarjota markkinoiden parhaat vaihtoehdot. Kun markkinatilanne näyttää sopivalta, ei AutoCenterissä ole arkailtu suurienkaan automäärien hankkimisessa kerralla.

Yhtiössä ei kursailla myöskään vaihdossa tulevien autojen kohdalla. Hyvien yhteistyökumppaneiden ansiosta AutoCenteriin käyvät vaihdossa kaikenlaisten autojen lisäksi vaikkapa maansiirtokoneet. Palvelun tasosta kertoo myös se, että asiakkaiden toivomuksesta liikkeestä saa vuokrattua erikokoisia peräkärryjä sekä minikaivureita ja pienkuormaimia.

Hyötyajoneuvot merkittävä osa konseptia

Tampereen AutoCenterin periaatteena on tarjota ajoneuvoja kaikentyyppiseen tarpeeseen ja hyötyajoneuvot näyttelevät tässä merkittävää osaa. Talossa on aina tarjolla hyvä valikoima pakettiautoja sekä kevyitä kuorma-autoja ja painotusta tälle rintamalle ollaan lisäämässä. Erittäin hyviä kokemuksia heillä on myös Toyota Land-Cruisereiden myynnistä pakettiautoversiona ja urakoitsijoiden suosiossa ovat olleet erityisesti Dodge Ramit ja Chevy Vanit. Palvelun tasoa lisää myös hyötyajoneuvojen kattava huoltoleasing- mahdollisuus.

Motoristeille pyöriä sekä tapahtumia

AutoCenter aloitti moottoripyöräkaupan viisi vuotta sitten ja vuonna 2011 Tampereen yritys myi yli 500 moottoripyörää, mikä on Suomen markkinoilla kunnioitettava saavutus. Näistä suurin osa oli uusia, yhtiön itsensä maahantuomia pyöriä. Moottoripyöräpuolelle yritys tarjoaa kattavat kokonaispalvelut, sillä talosta saa myös alan varusteet, varaosat sekä huippuluokan huollot.

Mukavana lisänä motoristeille talo järjestää myös miellyttäviä kokoontumisia, joissa pyöräkansa voi vaihtaa kuulumisia ja nauttia AutoCenterin tarjoilusta. Moottoripyöräkauppa on Suomessa jälleen haastavassa tilanteessa eikä AutoCenterissä uskota kokonaismarkkinoiden merkittävään kasvuun. Yhtiön tavoitteena onkin kasvattaa omaa markkinaosuuttaan maltillisesti ja korostamalla palvelun ja laadun korkeaa tasoa.

Eteenpäin osaavan henkilökunnan voimalla

Korkeimmat luottoluokitukset omaava yritys suhtautuu tulevaisuuteen luottavaisesti. Yhtiöllä on selkeät visiot ja ammattitaitoisen ja sitoutuneen henkilökunnan ansiosta tavoitteet ovat saavutettavissa. Harama ja Kuusisto ovatkin rohkeita uuden polven yrittäjiä, joilla on uskallusta haastaa ja kyseenalaistaa vanhoja alan toimintatapoja.

Kaikesta huolimatta miehillä on kuitenkin jalat tukevasti maassa ja he eivät ennakkoluulottomuudestaan huolimatta sorru vauhtisokeuteen. Tampereen Tesoman kaupunginosasta ammennettu elämänkoulu on opettanut miehille, että ainoastaan kovalla työllä voi saavuttaa tavoitteensa.

www.autocenter.fi

Lue seuraavaksi