Uutiset

Autot

Tampereella liikennöi Älynysse

Tampereen kaupunki kokeilee yhteisöllistä kehittämistä joukkoliikenteessä. Tampereella elokuun lopulta liikennöinyt Älynysse on Fimecc Oy:n, Wapice Oy:n, Tampereen joukkoliikenteen, TKL:n ja Tamkin talkootyönä toteuttama hanke, jonka tarkoituksena on aktivoida sekä kaupunkilaisia että yrityksiä kehittämään yhteisöllisesti uusia teknologiaratkaisuja.

Fimecc Oy on yksi kuudesta strategisen huippuosaamisen keskittymästä eli SHOK:sta, jonka tarkoituksena on edistää metalli- ja koneenrakennusalan kehitystä. Yrityksen pääpainopistealue on digitalisoinnissa, sillä yksi yrityksien uusiutumiskeinoista on tiivis yhteistyö yritysten, yliopistojen ja tutkimuslaitosten kanssa.

Bussin näyttö kertoo matkustajille projektista ja kannustaa heitä mukaan ideointiin. Yksi Älynyssen hyvä ominaisuus on se, että matkustajat voivat seurata esimerkiksi älypuhelimella auton kulkua kartalta netin kautta. Lisäksi netin kautta voi seurata kuljettajien ajotapaa.

Bussin istuimien selkänojissa olevien Älynyssen mainoksien tarkoituksena on herättää matkustajat ideoimaan joukkoliikenteeseen uusia toimintamalleja.

Miika Nyrö

Lue seuraavaksi