Uutiset

Autot

Suzuki Jimny voitti IL Vuoden Auto Suomessa 2019 -palkinnon

Uudelle Suzuki Jimnylle sataa palkintoja niin Suomessa kuin maailmalla. Suzuki Jimny voitti oman sarjansa Iltalehden vuosittaisessa Vuoden Auto Suomessa äänestyksessä. Lisäksi uutuus eteni toiselle kierrokselle 2019 World Car Awards -valinnassa peräti kolmessa sarjassa.

Uusi neljännen sukupolven Suzuki Jimny on upea menestystarina kaikkialla maailmassa. Sen kysyntä ja myynti on ylittänyt valmistajan rohkeimmatkin odotukset. Katumaasturien keskellä Jimny jatkaa samalla perusajatuksella kuin ensimmäinen vuonna 1970 esitelty esi-isänsä – Jimny on rehellinen, aito maasturi.

Vahva tikapuurunko, kytkettävä neliveto, alennusvaihteisto, lyhyet ylitykset ja alhainen omamassa tekevät Jimnystä etevän etenijän kaikissa olosuhteissa. Moottori on kasvanut 1,5-litraiseksi, minkä myötä teho ja vääntömomentti ovat kasvaneet merkittävästi. Vaikka Jimnyn muotoilussa inspiraatio haettiin 1980-luvulta, sen varustelussa painotetaan turvallisuutta ja autossa onkin vakiona mm. kaistavahti, liikennemerkkien tunnistus ja kuljettajan vireystilan valvontajärjestelmä.

Uuden Suzuki Jimnyn ominaisuudet vetosivat 15-jäseniseen tuomaristoon, joka teki IL Vuoden Auto Suomessa -valinnan kuudennen kerran. IL Vuoden Auto Suomessa 2019 pienet SUV/crossoverit -sarjassa on Suzuki Jimny. Tuomaristo perusteli valintaansa seuraavasti: Perinteisiin maastoajokykyihin nojaava malli poikkeaa rohkealla tavalla massasta. Persoonallinen, aito maasturi erottuu katumaasturikatraasta, myös vuoden hauskin auto. Siinä on rehellisyyttä, joka monesta muusta nykyajan crossover-huuman autosta uupuu. Tulevaisuuden ehdoton kulttiklassikko, joka näyttää hyvältä vielä 20 vuoden päästä. Todella sympaattisen eli huomiota herättävän näköinen pieni äijäauto.  

Suzuki Jimny on voittanut tuomariston puolelleen Suomen lisäksi kaikkialla. Maailman parhaan auton vuosittain valitseva World Car Awards on edennyt tiellä kohti voittajien julkistamista äänestyksen toiselle kierrokselle. Suzuki Jimny oli Jaguar I-Pacen lisäksi ainoa uutuusmalli, joka pääsi jatkoon peräti kolmessa sarjassa. Suzuki Jimny on ehdolla voittajaksi World Car of the Year -pääsarjassa sekä World Urban Car ja World Car Design of the Year -sarjoissa. Jimny on jo voittanut Japanissa vuoden 2018 muotoilun kultaisen palkinnon maan muotoiluinsituutin vuosittain järjestämässä kilpailussa.

Suzuki Jimnyn mallisto Suomessa on kasvanut, kun 24 990 euroa maksavan GL-varusteisen mallin rinnalle on tullut 27 990 euron hintainen GLX. Perusmallin runsaan turvavarustelun ja hyvän perusvarustelun lisäksi GLX:ssä on vakiona muun muassa kevytmetallivanteet, LED-ajovalot, tummennetut takalasit, automaatti-ilmastointi ja Suzuki Smart Audio 7-tuumaisella kosketusnäytöllä ja navigaattorilla.

Lue seuraavaksi