Uutiset

Autot

Suomessa valmistettu hole-in-one Mercedes-Benz luovutettiin

Hole-in-one eli HIO, tai holari, on kaikkien golfarien unelma. HIO muuttuu unelmasta todeksi kun valkoinen pallo katoaa yhdellä lyönnillä reikään. Holarin tekeminen vaatii taidon lisäksi aimo annoksen onnea, ja siksi se tekee tästä kaikkien tavoittelemasta lyönnistä realistisen kaikille golfareille. Tilastofakta, jonka mukaan maailman nuorimman holarin lyöneen pelaajan (Tommy Moore, 6 vuotta) ja vanhimman (Otto Bucher, 99 vuotta) ikäero on 93 vuotta, kertoo tästä saavutuksesta paljon.

Jarmo Lintunen löi ensimmäisen holarinsa elokuussa Tahko Golfin Old Coursen 110 metrin väylällä. Tämä nelosväylä ei ole helpoimmasta päästä. Väylän päässä oikealla häämöttää bunkkeri ja vesieste, vasemmalla puolestaan syvä oja ja puusto. Lintusen tähän mennessä paras lyönti ei olisi voinut osua parempaa paikkaan, sillä juuri tuolla reiällä kerralla pallon sisään saaneelle pelaajalle erikoispalkintona oli luvassa Suomessa valmistettu Mercedes-Benz A-sarjan auto.

”Huonon alun jälkeen nelosväylälle mennessämme sanoinkin pilke silmäkulmassa pelikumppaneille, että nyt kun auto on palkintona pitää säästää nappilyönti tälle väylälle”, Jarmo Lintunen kertoo pelin kulkua.

”Valitsin tuolle 110 metrin par 3 – väylälle kokeeksi hieman raskaamman mailan. Ajatus oli lyödä vähän kevyemmällä kädellä, ja katsoa urheilutermein ilmaistuna ”mihin se riittää”. Väylän valvoja sanoi heti, että nyt tuli hole-in-one, ja lähti juoksemaan reiälle. Lähdin ripeästi perään, ja lähestyessäni reikää, valvoja hyppi ilmaan molemmat kädet ilmassa ja vahvisti pallon sujahtaneen reikään. Siinä me sitten hypimme yhdessä ilmaan auton kunniaksi.”

”Pelkkä elämän ensimmäinen hole-in-one lyönti on jo yksistään uskomaton tunne. Kun siihen liittyy vielä Mercedes- autopalkinto, tunne oli sanoin kuvaamaton”, Jarmo Lintunen kuvaa saavutustaan.

Lue myös: Suurin osa sorastuksista tehdään syksyllä

Lue seuraavaksi