Uutiset

Autot

Suomalainen vihaa tinkimistä, myös autokaupassa

Suomalaisten ostokäyttäytyminen on murroksessa, sillä tuotteiden ja palveluiden hankinta siirtyy yhä voimakkaammin verkkoon. Tämä luo paineita uudistumiseen myös perinteisillä aloilla. Uusi verkkopalvelu biildiil tuo autoalalle kaivattua läpinäkyvyyttä ja helppoutta. 

Uudet omistamisen muodot, kasvava määrä tuontiautoja, verotuspolitiikka ja sähköautoistuminen muokkaavat vahvasti kuluttajien autonhankintatottumuksia. Autoala uudistuu vauhdilla ja painetta lisää kuluttajien kasvava halu asioida verkossa. Tuotteiden ja palveluiden hintojen vertailu useimmilla aloilla on helpompaa, kuin ikinä ja palvelut ovat saatavillla 24 tuntia vuorokaudessa. Perinteinen autokauppa ei tähän taivu ilman toimintatapojen uudistamista.

”Autoala on murroksessa. Kuluttaja etsii kokonaispalveluita ja kuuntelee herkällä korvalla uutisointia sähköautoista ja verotuksesta. Käyttäytymismallit muuttuva ja meidän on aktiivisesti muututtava mukana.”, kuvailee Lohjanportin Auton automyynnin johtaja, Jukka Korhonen

Auton ostamiseen liittyvä tinkimiskulttuuri on tämän päivän kuluttajalle vieras. Hinnoitteluun ja läpinäkyvyyteen tullaan panostamaan jatkossa yhä enemmän. Korhosen mukaan kuluttajat tietävät mitä ovat etsimässä ja osaavat arvostaa nopeutta sekä helppoutta.

Sähkösopimusten ja pankkilainojen kilpailutukseen erikoistuneet verkkopalvelut yleistyvät vauhdilla myös muilla perinteisillä toimialoilla. Kuukausi sitten avautunut autotarjousten vertailupalvelu biildiil on löytänyt nopeasti yleisönsä: ensimmäisten viikkojen aikana on ehditty välittää tarjouksia jo yli neljän miljoonan euron edestä. Kilpailutuspalvelut mahdollistavat useiden palveluntarjoajien kontaktoinnin keskitetysti yhdestä paikasta ilman, että se vaatii jokaisen liikkeen henkilökohtaista kontaktointia ja tarjouksen pyytämistä. Myös hankalaksi ja epämiellyttäväksi koettu tinkiminen voidaan jättää kokonaan välistä.  

Uusien verkkopalveluiden hyödyt näkyvät tietysti kuluttajille mutta myös kovan kilpailun keskellä painiskeleville autoliikkeille:

”Biildiil-verkkopalvelu tuo palvelumme pariin uusia ihmisiä, jotka eivät välttämättä muuten poikkeaisi liikkeemme ovesta sisään. Biildiil on meille yksi uudentyyppisistä markkinointikanavista, joka lisää mahdollisuuksia kasvuun ja hyvien asiakkuuksien hankintaan. Autokaupan uudistaminen on väistämätöntä ja me haluamme olla ajassa mukana.”

Tutustu palveluun osoitteessa www.biildiil.com 

Lue seuraavaksi