Uutiset

Autot

Suojaa moottoria pakkaselta

Pohjois-Suomessa pakkaset ovat paukkuneet viime päivinä jo ihan kunnolla ja luntakin oli viime viikolla ihan Etelä-Suomea myöten. Kylmät talviolosuhteet aiheuttavat autoilijalle monenlaisia haasteita, joista yksi on moottorin hidas lämpeneminen pakkassäässä.

Hyytävä viima ja korkeat pakkaslukemat kurittavat erityisesti diesel-käyttöisiä ajoneuvoja, sillä niiden moottorin lämpeneminen on muutenkin huomattavasti hitaampaa ja ne hyytyvät herkemmin tien poskeen rankoissa talviolosuhteissa. Yksinkertainen tapa suojata moottoria viimalta ja nopeuttaa sen lämpenemistä on hankkia autoon kotimainen Tammers-maskisuoja.

Maskisuoja estää kylmän pääsyn moottoritilaan

Etenkin kaupunkiajossa muutaman kilometrin lyhyet siirtymät ovat yleisiä, joten moottori ei kerkeä pakkassäässä juurikaan lämpenemään. Auton keulalle kiinnitettävä maskisuoja helpottaa kuitenkin tilannetta estämällä kylmän ilman pääsyn moottoritilaan, jolloin moottori lämpenee tehokkaammin ja autosta tulee miellyttävämpi ajaa.

Kun moottori saavuttaa normaalin käyttölämpötilansa nopeammin, vähenevät myös polttoaineen kulutus ja pakokaasupäästöt. Maskisuojan käyttö estää lisäksi lumen pääsyn moottoriin ja pienentää huohotinjärjestelmän jäätymisen riskiä, mikä on kohtalaisen yleinen ongelma etenkin talven kovimmilla pakkasilla.

Maskisuoja peittää mallista riippuen jäähdyttimen säleikön ja/tai etupuskurin ilmanottoaukot. Suojaa suositellaan käytettäväksi etenkin diesel-käyttöisissä autoissa, kun ulkoilman lämpötila laskee + 5 asteen alle. Diesel-autojen lisäksi myös nykyaikaiset, vähäpäästöiset bensiinimoottorit hyötyvät maskisuojan käytöstä.

Tammers-maskisuoja – Kotimainen ja kestävä

Tammers-maskisuojat ovat Suomessa valmistettuja, erityisesti pohjoisen kylmiin talviin suunniteltuja maskisuojia, joita on saatavilla sekä automallikohtaisina että muotoon leikattavana yleismallina. Tammers-maskisuoja on helppo kiinnittää ajoneuvon maskiin Tammers-erikoiskiinnikkeillä ja suojaan saa helposti aukon lämmittimen pistokkeelle.

Automallikohtaisia, täydellisesti istuvia maskisuojia on saatavilla lähes kaikille Suomessa myytäville autoille sekä monille jo tuotannosta poistuneille automalleille. Koko valikoima on selattavissa Autoluettelossa.

Lue myös: Näin suojelet autosi maalipintaa talvikauden aikana

Lue seuraavaksi