Uutiset

Autot

Subarulla menee hyvin – voimakkaassa kasvussa

Subarulla vuosi ei alkanut kovin vahvasti, sillä asiakkaat olivat odottavalla kannalla. Tilanne muuttui vuoden edetessä, kun ensin esiteltiin maailman ensimmäinen boxerdieselmoottori henkilöautoihin ja loppukeväästä saatiin myyntiin täysin uusi Forester.

Kun on päästy vuoden kolmannen neljänneksen loppuun on tilanne Subarun kannalta ilahduttava. Subarun Boxerdieselmoottorin saapuminen kasvatti suuresti Legacyjen ja Outbackien myyntiä. Dieselmoottoriset autot ovat tässä kokoluokassa erityisen suosittuja, joten Subaru pystyi uuden moottorin myötä tarjoamaan vihdoin Suomen olosuhteisiin sopivan tuotteen. Myös uusien jälleenmyyjien saanti verkostoon on lisännyt Subarun tunnettuutta ja saatavuutta.

Ensimmäisten yhdeksän kuukauden jälkeen Subarun myynti on erittäin hyvällä mallilla. Syyskuun loppuun mennessä on myyty 776 uutta Subarua, mikä on lähes sata autoa enemmän kuin samalla aikajänteellä viime vuonna. Myynnin kasvu on 12,6 prosenttia. Pelkästään syyskuussa Subarun markkinaosuus oli 1,2 prosenttia, mikä on kaksinkertainen viime vuoteen verrattuna.

”Uuden Foresterin ja Imprezan myynti on sujunut hienosti. Kokonaisuudessaan uusien Subaruiden tilauskanta on kaikkien aikojen korkeimmalla tasolla. Forester dieselin lanseerauksen jälkeen viimeisen puolentoista viikon aikana uusia asiakastilauksia on tullut jo yli 100”, myyntijohtaja Satu Salomaa kertoo iloisena. ”Boxerdieselmoottorin saaminen myös Foresteriin ja Imprezaan lupaa hyvää tulevaisuutta ajatellen”, Salomaa ennustaa.

Lue seuraavaksi