Uutiset

Autot

Stark ottaa käyttöön täyssähköisen kuorma-auton

Stark ottaa käyttöön täysin sähkökäyttöisen nosturilla varustetun kuorma-auton. Päästötön sähkökuorma-auto tulee käyttöön pääkaupunkiseudun rakennustarvikekuljetuksissa rakennustyömaille. Sähkökuorma-auton käyttöönotto ensimmäisten joukossa on osoitus Stark Suomen edelläkävijyydestä alalla sekä osa Stark-konsernin vastuullisuusohjelmaa ja ilmastositoumusta. Stark-konsernin tavoitteena on saavuttaa hiilineutraalius koko arvoketjussa viimeistään vuoteen 2050 mennessä.

“Ilmastokuorman osalta suurimmat oman toimintamme kehityskohteet liittyvät juuri rakennustarvikkeiden kuljetusten aiheuttamiin hiilipäästöihin. Kiinnitämme huomiota myös jakelun keskittämiseen, reittien hyvään suunnitteluun ja mahdollisimman täysien kuormien kuljettamiseen. Olemme siirtyneet vaiheittain kohti energiatehokkaampia ja päästöttömiä työkoneita uusimalla merkittävästi mm. trukkikantaamme. Lisäksi olemme jo vuosia sitten siirtyneet päästöttömän sähkön käyttöön ja pääkaupunkiseudun kuljetuksissamme uusiutuvan dieselin käyttöön. Sähkökäyttöinen jakeluauto on yksi vaihe lisää matkalla kohti päästötavoitteitamme,” Stark Suomen logistiikkajohtajaKari Wahlman kertoo.

Nosturilla varustettu sähkökuorma-auto on vielä harvinaisuus Suomessa. Sen toimittaa ja sitä liikennöi Starkille Kilon Osuus-Auto.  

“Päästöttömyyden lisäksi alhainen melutaso on merkittävä etu juuri täällä pääkaupunkiseudulla, sillä meluhaitat korostuvat tiheän asutuksen läheisyydessä. Jakelu ei aiheuta melua tai pakokaasuja taajama-alueiden asukkaille. Esimerkiksi monissa Euroopan suurkaupungeissa keskusta-alueilla on jo alettu rajoittaa liikennöinnin melutasoa,” Kilon Osuus-Auton toimitusjohtaja Ari Savisalo toteaa.   

Päästötön kuorma-auto latautuu Starkin jakelukeskuksessa Helsingin Suutarilassa. Akku ladataan yön aikana ja pääkaupunkiseudun jakeluliikenteessä täysi lataus riittää hyvin päivittäiseen ajosuoritteeseen, Wahlman toteaa. 

Ilmastokuormaan ja ympäristöön vaikuttavia toimenpiteitä Stark Suomella ovat kaluston uusimisen lisäksi energiatehokkuuden parantaminen, jätteen määrän vähentäminen ja kierrätysasteen nostaminen.  
 

Stark-konsernille kolmatta kertaa EcoVadisin platinaluokitus 

Stark-konserni sai tämän vuoden helmikuussa kolmatta kertaa platinaluokituksen EcoVadisin globaalissa kestävyysarvioinnissa ja säilytti asemansa yli 125 000 maailmanlaajuistesti arvioidun yrityksen parhaan prosentin joukossa. EcoVadis arvioi yritysten vastuullisuutta neljällä osa-alueella: ympäristö, työ ja ihmisoikeudet, etiikka ja kestävät hankinnat. Luokitus vaatii yritykseltä jäsenneltyjä ja hyvin dokumentoituja prosesseja sekä auttaa hahmottamaan ja seuraamaan kestävän kehityksen eteen tehtävien toimenpiteiden edistymistä sekä antaa suuntaa tulevalle kehittämiselle. EcoVadis on yksi maailman johtavista liiketoiminnan kestävyysarvioijista.Lue seuraavaksi