Uutiset

Autot

Some näytti jälleen voimansa – asuntovaunuvarkaat kiinni Facebookin avulla

Best-Caravan Oy
04.08.2016

Facebookin avulla saatetaan päästä myös rikollisten jäljille. Matkailuajoneuvoja myyvä Best-Caravan huomasi matkailuvaunun kadonneen ja kertoi siitä Facebookissa. Ratkaisevasta vihjeestä luvattiin vihjepalkkio. Postausta jaettiin ahkerasti ja varkaiden jäljille päästiin nopeasti – vain seitsemän tunnin kuluttua postauksesta.

Matkailuajoneuvoja myyvän Best-Caravanin tiistai valkeni ikävissä tunnelmissa. Hyvinkään myymälään työvuoroon saapunut työntekijä havaitsi, että vasta myyntiin saapunut ja vielä rekisteröimätön Hobby-merkkinen matkailuvaunu oli varastettu yön aikana. Best-Caravan päätti julkaista Facebook-postauksen aiheesta ja lupasi 1000 euron löytöpalkkion vaunusta.
Rehellisyydestä tunnettu kansa osallistui etsintään ja postausta jaettiin yli 1300 kertaa. Somen valjastaminen mukaan kannatti – asuntovaunu löytyi jo seuraavana päivänä Helsingin Roihuvuoresta, vain seitsemän tunnin kuluttua Facebook-postauksesta. Matkailuvaunun löysi järjestyksenvalvojana työskentelevä mieshenkilö, joka ei ammattisyistä halua nimeään julkisuuteen.
Mies oli palaamassa aamuyöllä järjestyksenvalvojan töistä kotiinsa Roihuvuoreen, kun hänen huomionsa kiinnitti humalainen miesporukka. Miesten lähellä oli Hobby-matkailuvaunu ja avolava-auto. Järjestyksenvalvoja muisti rikosilmoituspostauksen ja postauksesta tuntomerkit varmistettuaan soitti ensin Best-Caravanille ja sen jälkeen hätäkeskukseen. Poliisi saapui paikalle ja rikolliset saatiin kiinni.

1000 euron palkkio löytäjälle ja kakkukahvit kiitokseksi kaikille

Best-Caravanin omistaja Lasse Sorvari on tyytyväinen lopputulokseen: “Suuri kiitos tarkkasilmäiselle asuntovaunun löytäjälle! Minulle rehellisyys ja oikeudenmukaisuus ovat todella tärkeitä. Olisimme varmasti saaneet rahat takaisin myös vakuutusyhtiön kautta, mutta paras vaihtoehto on, että varkaat saatiin kiinni ja he joutuvat vastuuseen teostaan.”
Sorvari haluaa kiittää kaikkia etsintään osallistuneita ja juhlistaa vaunun löytymistä. “On mukavaa huomata, että rehellisyys ja auttaminen ovat Suomessa voimissaan. Tästä syystä tarjoamme kakkukahvit Hyvinkään myymälässämme koko loppuviikon ajan.”, Lasse iloitsee. Kiitokseksi vihjeestä järjestyksenvalvoja saa Best-Caravanilta luvatun 1000 euron vihjepalkkion. Rahoille on jo mietittynä käyttötapa: “Ajattelin, että voisin lähteä pienelle lomalle Espanjaan”, mies kertoo.

Lisätietoja: Lasse Sorvari Best-Caravan Oy:n toimitusjohtaja p. 010 832 4501 lasse.sorvari@bestcaravan.fi. Best-Caravan on suomalainen matkailuautojen ja vaunujen jälleenmyyjä ja täyden palvelun karavaanitalo. Yrityksellä on myymälät Hyvinkäällä, Turussa, Espoossa, Tampereella, Kuopiossa ja Tuurissa. Lisätietoja: www.bestcaravan.fi

Lue seuraavaksi