Uutiset

Autot

SoloDiesel-turvakorkki – edullinen vakuutus dieselauton virhetankkaukselle

SoloDiesel-turvakorkin ansiosta bensiinin tankkauspistooli ei mahdu dieselauton tankin täyttöaukkoon, joten tankkaaminen on mahdotonta. Jos tankkauspistoolia puristaa, bensiinit tulevat tankin ulkopuolelle.

Lappeenrannassa toimiva Garant Finland Oy on maahantuonut viime keväästä lähtien slovenialaisen auto- ja puolustusteollisuuden alihankkijana tunnetun Arex-yhtiön valmistamaa SoloDiesel-turvakorkkia. Turvakorkin rakenne estää bensiinin tankkaamisen dieselautoon ja siten kalliit tyhjennys- ja hinausoperaatiot sekä moottoriremontit.

Autojen virhetankkaukset ovat yleistyneet huomattavasti viime aikoina. Keskimäärin joka viides kuljettaja on tankannut väärää polttoainetta autoonsa. Syitä voi olla useita: tietämättömyys, kiire, epähuomio, vanhat tottumukset, ajatuskatko, yrityksessä tai perheessä on sekä bensiini- että dieselkäyttöisiä autoja ja polttoainevaihtoehtoja on useita.

Dieselautossa polttoaine toimii myös voiteluaineena. Bensiini toimii päinvastoin ja vahingoittaa dieselmoottoria. Tämä voi aiheuttaa vakavan vaurion polttoainepumpulle ja polttoaineen ruiskutusjärjestelmälle. Pidempiaikainen moottorinkäyttö voi tuhota täysin dieselmoottorin. Kustannukset virhetankkauksesta voivat nousta useisiin tuhansiin euroihin.

Hinnaltaan edullinen, noin 50 euroa maksava SoloDiesel-turvakorkki estää bensiinin tankkaamisen dieselautoon, koska korkin turvapidikkeen ansiosta kooltaan pienempi bensiinin tankkauspistooli ei mahdu dieselauton tankin täyttöaukkoon. Näin vältytään virhetankkaukselta ja kalliilta usean tuhannen euron moottoriremontilta tai ainakin harmittavan kalliilta ja aikaa vievältä tankin tyhjennykseltä.

SoloDiesel-turvakorkin asentaminen ei vaadi työkaluja eikä aiheita autoon mitään jälkiä. Se kierretään alkuperäisen korkin tilalle. Jos täyttöaukossa on sulkuläppä, työnnetään täyttöaukkoon korkin mukana tuleva musta putki, joka pitää sulkuläppää auki. SoloDiesel-turvakorkissa on sulkuläppä itsessään, joten polttoainekorkkia ei tarvitse enää avata eikä sulkea tankatessa. Korkin voi myös tarvittaessa irrottaa ja asentaa seuraavaan samanlaiseen autoon ja sillä on kahden vuoden takuu.

Suomessa SoloDiesel-turvakorkkien jälleenmyyjinä toimivat pääasiallisesti auto- ja varaosaliikkeet. Ensimmäisinä turvakorkit ovat ottaneet käyttöön autovuokraamot, leasing-yhtiöt ja muut yritykset, joilla on useita autojen käyttäjiä, mutta korkki on edullinen ja turvallinen ratkaisu myös yksityisille.

Miika Nyrö

www.garant.fi

www.solodiesel.eu

  

 

 

Lue seuraavaksi