Uutiset

Autot

Seuraava ŠKODA Student Car -konseptiauto on pickup-mallinen KODIAQ

Kuudes ŠKODA Student Car -konseptiauto tulee olemaan ŠKODA Kodiaqin upea pickup-versio. Tavoite on asetettu 35 ammattikouluopiskelijalle, joista kuusi on naisia. Vuoden 2019 konseptiauton he suunnittelevat ŠKODA Kodiaqin pohjalle. He saavat tukea kokeneilta ŠKODA-insinööreiltä ja teknisen tuotekehityksen, muotoilun ja tuotannon osastojen henkilöstöltä muuntaessaan Škodan suurimman katumaasturimallin dynaamiseksi kaksioviseksi pickupiksi. Kesäkuussa 2019 auto esitellään lehdistölle ja yleisölle. Vuodesta 2014 alkaen joka vuosi toteutettu opiskelijaprojekti on osoittanut Mladá Boleslavissa jo yli 90 vuoden ajan toimineen ŠKODA-ammattikoulun korkean tason.

Tämänvuotisen Student Car -projektin ovat nyt aloittaneet 17‒20 vuoden ikäiset ŠKODA-ammattikoulun koneenrakennuksen opiskelijat, joista kuusi on naisia. Projektissa ŠKODA KODIAQ muutetaan moderniksi, kaksioviseksi pickup-malliksi, jonka muotoilu tekee vaikutuksen. Pohjana käytettävän automallin valinta oli tarkkaan harkittua: valinta korostaa Kodiaqin merkitystä Škodalle. Kodiaqin kookkaat pyörät, muotoilun terävät linjat ja veistokselliset pinnat henkivät Škodan suurimman katumaasturimallin siistiä, tunteisiin vetoavaa muotokieltä, joka jättää runsaasti tilaa taiteellisillekin vapauksille. Vuonna 2014 alkaneen projektisarjan kuudes auto esitellään yleisölle kesäkuussa.

Opiskelijoille tämä todellisuuden mukainen projekti on heidän ammattikoulutuksensa kohokohta. Se tarjoaa mahdollisuuden osoittaa luovuutta ja lahjakuutta autonsuunnittelussa jo ennen ammattiin valmistumista. Opiskelija Zuzana Otradovská korostaa, että “Student Car on fantastinen projekti”, ja jatkaa kysymyksellä: “Missä muualla saa tilaisuuden rakentaa oman auton osana ammattikolutusta, tiimin jäsenenä ja Škodan kokeneiden insinöörien, muotoilijoiden ja opettajien tuella, ja saat toteuttaa omia ideoitasi ja visioitasi?” Valmentautumisen varhaisessa vaiheessa projektiin osallistuvat saivat tarkkailla muotoilujohtaja Oliver Stefanin ja hänen tiiminsä työtä Škodan muotoilukeskuksessa Mladá Boleslavissa, minkä jälkeen he pääsivät aloittamaan omien ensimmäisten käsinpiirrettyjen luonnostensa tekemisen ammattilaisten ohjauksessa.

Mladá Boleslavissa sijaitsevan ŠKODA-ammattikoulun koneenrakennuksen opiskelijat ovat vuodesta 2014 alkaen suunnitelleet joka vuosi uuden konseptiauton. Ensimmäinen Student Concept Car oli ŠKODA Citigoon perustunut CITIJET, ja sitä seurasi Fabian pohjalle tehty pickup-malli FUNSTAR. Sitten RAPID SPACEBACK oli pohjana ATERO-coupélle. Vuonna 2017 muunnettiin jälleen ŠKODA CITIGO: tällä kertaa sähkökäyttöiseksi ELEMENT Student Car -konseptiautoksi. Ja vuonna 2018 opiskelijoilta syntyi SUNROQ-katumaasturi-cabriolet, jonka pohjana oli kompaktikokoinen ŠKODA KAROQ -katumaasturi. Jokaisessa näistä autoista näkyy Škodan opiskelijoiden luovuus, ja ne osoittavat miten upeasta mahdollisuudesta ŠKODA Academyn opiskelijat voivat päästä nauttimaan. Škodamagazine.fi-sivulta löytyy yhteenveto kaikista aiemmista oppisopimuskoulutettavien suunnittelemista ŠKODA-konseptiautoista.

Vuonna 1927 perustetussa koulussa annetaan kolmi- ja nelivuotisilla linjoilla opetusta moniin teknisiin ammatteihin. Opetuksen korkeasta tasosta ja moderneista opetusvälineistä hyötyvät sekä opiskelijat että heidän tulevat työnantajansa.

Lue seuraavaksi