Uutiset

Autot

Setran lippulaiva – TopClass 500 -mallisto

Uusissa kolmiakselisissa Setra TopClass 500 -premiummalleissa yhdistyvät ylellinen eleganssi, toiminnallinen teknologia ja kaukokatseinen turvallisuus. Tämä ei koske ainoastaan Setran S 515 HDH, S 516 HDH ja S 517 HDH TopClass -malleja vaan myös vuoden 2014 linja-autoksi valittuja ComfortClass 500 -malleja. Kaikki Setran 500 mallisarjat, MultiClass, ComfortClass ja TopClass, ovat kevyitä, taloudellisia ja ympäristöystävällisiä.

Lehdistölle Setran kuudennen mallisarjan TopClass 500 -lippulaivamallisto esiteltiin lokakuun alussa Nizzassa, jossa on aikaisemminkin lanseerattu Setroja. Uusien Setra TopClass 500 -sarjan autojen valmistus alkaa marraskuussa ja ensimmäiset asiakastoimitukset ovat helmikuussa.

Setran uudet led-takavalot ja kilvenmuotoinen moottoritilan luukku edustavat modernia muotoilua.

Kyljen uudesta, entistä näyttävämmästä La Linea -linjasta Setran tunnistaa jo kaukaa. Ulkorenasta mitattuna 58 astetta kääntyvät eturenkaat ja ohjaava teliakseli tekee 14,2-metrisestä autosta yllättävän ketterän.

TopClass 500 -sarjan hiljainen matkustamo huokuu viihtyisää tunnelmaa, upeaa muotoilua, avaruutta, tilavuutta sekä hienoja maisemia, joita voi ihailla muun muassa sävytetyn 13 neliön TopSky-panoraamalasikaton kautta.

Uuden Setran etuosassa on entistä enemmän tilaa kuljettajalle. Uusi, ergonominen, 50 millimetriä kuljettajaa lähempänä oleva kojelauta on sulavalinjainen. Kaikki katkaisijat on sijoitettu toimintoryhmittäin oikeille paikoille.

Uudella elektronisella monitoimivirta-avaimella kuljettaja voi avata ovet, kytkeä sisävalot, tarkistaa ajovalot sekä muut valot, sähköjärjestelmän jännitteen, polttoaineen ja AdBluen määrän, rengaspaineet, kytkeä ajoneston ja säätää lämmityksen auton ulkopuolelta.

Uudessa 500-sarjan Setrassa on taloudellinen, Euro 6 -päästönormin täyttävä, 12,8-litrainen, kuusisylinterinen Mercedes-Benz OM 471 LA -rivimoottori. Moottoria saa kahtena eri tehoversiona; 350 kW/476 hv ja 375 kW/510 hv. Maksimivääntömomentit ovat vastaavasti 2300 Nm ja 2500 Nm kierrosluvulla 1100 r/min.

Uutta ovat myös parkkeerausvalot vetoakselin etupuolella. Näiden avulla auton pysäköiminen on helpompaa pimeässä, kun kuljettaja näkee tarkkaan takapyörän sijainnin.

www.vehotrucks.fi

Miika Nyrö

Lue seuraavaksi