Uutiset

Autot

SE Mäkinen varustamaan huoltoautoja

Ajoneuvologistiikan parissa reilun puolenvuosisadan ajan toiminut SE Mäkinen Logistics Oy on laajentanut palveluvalikoimaansa huoltoautojen varustelussa. Maahantulotarkastusten lomassa tehtävällä varustelulla saadaan aikaan aiempaa suorempi toimituskanava asiakkaalle.

Murrostilassa elävä autokauppa etsii alati uusia toimintamalleja toimintansa tehostamiseksi. Tehtaalta tänään valmistuva auto olisi saatava loppukäyttäjälleen mahdollisimman nopeasti ja mahdollisimman suoraviivaista toimitusputkea hyödyntäen.

Ajoneuvologistiikan parissa 1960-luvulta alkaen toiminut SE Mäkinen Logistics Oy on omalta osaltaan ollut hiomassa ajoneuvojen toimitusputkessa esiintyneitä kulmia ja säröjä. Kuljettamisella aloittanut – ja kuljettamiseen edelleen vahvasti panostava yritys on vuosikymmenten saatossa ottanut aiempaa suuremman roolin ajoneuvojen toimitusprosessissa. Tänään Mäkisen osaamista hyödynnetään kuljettamisen ohella muun muassa maahantulotarkastuksissa, varusteluissa ja varastoinnissa.

”Toimintamme laajeni ajoneuvojen varusteluun kymmenkunta vuotta sitten, jolloin aloitimme muun muassa lisälämmittimien, vetokoukkujen, astinlautojen ja paikannuslaitteiden asennukset. Vuonna 2009 käyttöön otetut uudet toimitilat Vantaan Luhtaanmäessä ovat omalta osaltaan antaneet meille mahdollisuuden palveluvalikoiman laajentamiseen”, kertoo teknisten palveluiden johtaja Ari Karhu.

Lämmitinasennuksista ja vaneroinneista alkanutta hyötyajoneuvojen varustelutoimintaa on vähitellen kasvatettu ja nyt asiakkaille halutaan tarjota aiempaa kokonaisvaltaisempaa palvelua, joka tarkoittaa ajoneuvon varustamista ajoon valmiiksi yhdessä pisteessä. Varustelu on integroitu osaksi jokaiselle autolle tehtävää maahantulotarkastusta, mikä omalta osaltaan tuo työhön nopeutta ja tehokkuutta.

”Kaikki työvaihteet tehdään omissa tiloissa, omalla osaajajoukolla”, kertoo Karhu, jonka mukaan palvelutarjonta pitää sisällään niin lisälämmittimet, renkaat, vaneroinnit ja valaistukset sekä teippaukset kalusteita unohtamatta. 

Vuonna 2014 Vantaan Luhtaanmäessä sijaitsevassa toimipisteessä tehtiin 25 000 maahantulotarkastusta ja 8000 auton varustelu. Karhun mukaan hyötyautoja tarkastettiin noin 4000, joista valtaosa myös vaneroitiin. Muuta varustelua tehtiin noin 1500 hyötyautoon, joten SE Mäkinen pystyy vastaamaan myös volyymiltään suuriin haasteisiin.

”Konseptilla tavoitellaan niin kooltaan suuria fleet-asiakkaita kuin yksittäisiä yhden auton yrittäjiäkin”, valottaa Karhu, jonka mukaan yrityksen kapasiteetti takaa onnistumiset myös isompien kertahankintojen yhteydessä.

”Yksi vahvuutemme on myös riittävä pihatila. Luhtaanmäessä on tilaa 2500 ajoneuvolle, mikä antaa mahdollisuuden isompien laivastojen varastoinnille ja kertaluovutuksille”, kertoo Karhu volyymin mukanaan tuomista vahvuuksista fleet-asiakkuuksista kilpailtaessa. 

Teknisten palveluiden johtajan mukaan yritys haluaa tarjota osaamistaan läpimenoajaltaan nopeissa töissä, jotka vaativat lähinnä varusteiden asianmukaista asentamista.

”Tehokkuutemme perustuu valmiiden komponenttien asentamiseen, jolloin käsityövaltaiset muutostyöt eivät tue toimintaamme”, summaa Karhu seuratessaan valmiiksi muotoon sahatun lattiavanerin asentamista. Karhun mukaan hyötyautojen varustelussa läpimenoajat ovat normaalisti yhden työpäivän luokkaa. 

Hyötyautojen varustelussa käytetään yksinomaan tunnettujen valmistajien tuotteita, joilla voidaan taata luotettavuus ja turvallisuus pitkälle tulevaisuuteen. ”Asennamme Sortimon ja Modul-Systemin valmistamia kalusteita, jotka ovat tunnettuja kestävyydestään ja turvallisuudestaan”, painottaa Ari Karhu.

”Olemme panostaneet huomattavan paljon ICT-järjestelmiin, joiden avulla saamme reaaliaikaista tietoa varustelun etenemisestä ja valmistumisajankohdasta. Reaaliaikaisen seurannan ansiosta tehokkuus yhdessä toimitusvarmuuden kanssa ovat korkealla tasolla. Omalta osaltaan myös suuret volyymit auttavat toiminnan tehostamisessa: Viime vuonna asensimme 1000 polttoainekäyttöistä lisälämmitintä, jolloin asentajillamme on työssä tarvittava ja sitä nopeuttava rutiini”, painottaa Karhu, jonka mukaan hyötyautojen varustelussa halutaan edetä maltillisesti, mutta samalla kasvaen.

”Varsinkin jälleenmyyjät ovat olleet kiinnostuneita uudesta konseptista, joskin meidän on vakuutettava myös loppukäyttäjät, jotka tekevät lopullisen päätöksen”, summaa Karhu tulevaisuutta.

Vuonna 2014 SE Mäkinen Logistics Oy kuljetti vajaan 100 ajoneuvon laivastolla kaikkiaan 165 000 autoa. Kuljetusliiketaustansa kautta yrityksessä nojataan edelleen omaan kalustoon, jonka määrä on vakiintunut reilun 50 yhdistelmän tuntumaan. Sopimusautoilijoilla on reilut 40 yhdistelmää, joilla operoidaan yksinomaan SE Mäkisen ohjauksessa.

Ari Perttilä

Lue seuraavaksi