Uutiset

Autot

Saris PK -kippivaunut hydraulisella kipillä

Alberni Oy valitsi kumppanikseen Hollantilaisen SARIS Aanhangers BV:n jonka SARIS PK sarjan kippivaunut erottuivat selvästi Suomen olosuhteisiin sopivimpana verrattuna tarjolla olleisiin Tsekkiläisiin, Englantilaisiin ja Saksalaisiin vaunuihin. Heti alkuun vakiona oli mm. M+S talvirenkaat ilman nastoja, lokasuojat kuumasinkittyä terästä, hanskat kädessä aukaistavat lavalinkut, jäätymättömällä verkkopinnalla varustetut alumiinirampit, vetokita valuterästä kaikissa malleissa, myös sivukorokelaidat irrotettavissa erikseen ja ennen kaikkea kuumasinkittyyn teräskoteloon koteloitu sähköinen hydraulipumppu ja akku sillä muuten ne olisivat aina täynnä lunta ja jäätä Suomen olosuhteissa. Lyhyessä ajassa SARIS on noussut Suomen suosituimmaksi hydraulisella kipillä varustetuksi vaunuksi. SARIS PK sarjan vaunuja on toimitettu Suomeen jo yli 300 kpl.

Tyytyväisinä SARIS PK kippivaunua käyttävät monet klapikauppiaat, puutarhanhoitoliikkeet, kiinteistöhuoltoliikkeet, maatilat jne. SARIS PK sarjan kippivaunuissa on teliväli harvennettu 85 cm:iin niin kipatessa ei vaunu nosta auton perää eikä kipatessa tarvita tukijalkoja. SARIS PK sarjan vaunujen mitat ja painot on tarkoin harkittu. Mitä tekee esim. kippivaunulla jonka omapaino on jo 1,4 tn – kaikki kantavuus meni jo silloin vaunun korkeaan omapainoon. Samoin kippivaunun toinen ongelma on jos se on liian suuri ja vielä matalakin niin kuorma ei mahdu tyhjenemään yhteen kasaan vaan se leviää esim. 8 m pitkäksi matoksi.

SARIS PK kippivaunusarjasta löytyy 3 eri kuormatilan mittaa ja 3 eri kokonaispainoluokkaa joko käsin pumpattavalla kipillä tai kevyellä ja vaivattomalla sähköhydrauliikalla varustettuna. Kevein malli SARIS PK Compact 20 on nimensä mukaan kompaktin kokoinen (sisämitta 150 x 270 x 30 cm) ja omapaino noin 500 kg ja kantavuus 1500 kg. Tämä malli on suunniteltu vedettäväksi henkilöauton perässä. SARIS PK sarjan vaunut ovat raideleveydeltään samaa luokkaa kuin esim. Japanilaiset 4-veto pick-upit. Kun vaunun ja vetoauton raideleveys on sama on vaunu erittäin kevyt vetää lumihangessa tai sohjoisella maantiellä. Esim. SARIS PK30 varustettuna kuumasinkityillä verkkolaidoilla ja sähköhydraulisella kipillä on erittäin suosittu klapikauppiaiden keskuudessa. Kantavuutta on noin 2 tn ja mukaan mahtuu 7 m3 klapeja. SARIS PK30 kokonaispaino on 2,7 tn ja kuormatilan sisämitat 170 x 306 x 35 cm + 100 cm verkkolaidat. Vakiona on 4-kaatokippi ja sivuille voi kipata ylälaidasta saranoitujen verkkolaitojen ansiosta. Suurimpaan SARIS PKL40 vaunuun saadaan klapeja mahtumaan peräti 9 m3. SARIS PKL40 on kuitenkin suosituin pienillä kaivinkoneyrittäjillä kun samalla vaunulla voi siirtää konetta ja ajaa multaa, sepeliä yms maamassoja. SARIS PK sarjan vaunut voidaan varustaa jäätymättömällä verkkopinnalla varustetuilla alumiinirampeilla joissa pito savisissakin renkaissa on turvallinen. SARIS verkkoramppien kantavuus on 2,7 tn.

Alkuperäisillä SARIS lisävarusteilla saat SARIS PK kippivaunun sopimaan mitä moninaisempiin kuljetustarpeisiin. Suosittuja lisävarusteita ovat olleet mm. laitakorkeuden korotus 50 cm:iin, alumiiniset korkolaidat, kummasinkityt teräsverkkolaidat (100 cm), jäätymättömät karhealla alumiiniverkkopinnalla olevat alumiinirampit, portaattomasti säädettävät rasvanipalla varustetut tukijalat, Alumiininen liinalaatikko, putkitelineen ja kuorman siirtymissuoja jne.

SARIS PK sarjan kippivaunujen menestys Suomessa jatkuu ja monet huomaavat että kustannustehokas ja mukava vaihtoehto on SARIS PK traktorin tai kuorma-auton tilalle. Kekseliäimmät ovat hankkineet esim. SARIS PK kippivaunun Shörlingin harja-auton perään niin tällekin ajoneuvolle löytyy ympärivuotista käyttöä.

www.alberni.fi
www.saris.net

Lue seuraavaksi